Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A biblia szerint mi vár a...

A biblia szerint mi vár a kereszteletlen csecsemőre a halál után, kivált, ha mondjuk más vallású családba születik? Kérem az írjon, aki ismeri a biblia álláspontját!

Figyelt kérdés
2023. febr. 2. 10:47
1 2 3 4 5
 1/41 munyamunya ***** válasza:
38%

A bibliai szövegek nem beszélnek ilyesmiről, mivel az Írásokban nincs szó csecsemők bemerítéséről.

Arról viszont beszél a Biblia, hogy mindazok az emberek, akik a földi életük során nem részesültek a hit ajándékában, a második feltámadásban vesznek majd részt, akár kisgyermekként, akár aggastyánként haltak meg. Ott lesz lehetőségük megismerni az Egyedül Igaz Istent, és akit elküldött, a Felkent Jahosuát.

2023. febr. 2. 11:40
 2/41 anonim ***** válasza:
42%

A Biblia azt írja, hogy aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, elkárhozik. A Biblia szerint a keresztség eltörli az ember bűnét, mind a személyes, mind az áteredő bűnt. Ezért fontos, hogy már a kisgyermekeket is megkereszteljék, mint tették az apostolok, amikor a megtértők *teljes háza népét* megkeresztelték, tehát a kicsiket is (nem írja a Biblia hogy kivéve a gyerekek). Jézus is felszólít minket, hogy engedjük hozzá a gyermekeket, hát hogy másként lehetne, mint a keresztség által, melyben Isten gyermekei lesznek.

Ettől függetlenül még keresztényeknél is előfordulhat, hogy a gyermek keresztség nélkül hal meg. Azonban hisszük, hogy Isten igazságos, s ez esetben is igazságosan fog dönteni. Ugye a feltámadásban minden ember emberi létének teljében támad fel, szóval a 90 éves nem elöregedett aggastyán lesz, ahogy a 2 napos korban elhunyt se 2 napos. Például lehet Isten megadja a választás lehetőségét nekik. De ez utóbbi inkább csak találgatás, erről nem ír a Biblia.

2023. febr. 2. 13:36
 3/41 KZitus ***** válasza:
47%

Szia

Valóban nem biblián alapszik a csecsemők megkeresztelése.

Figyeld meg kérlek mit írta a 2-es hozzászóló: "A Biblia azt írja, hogy aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, elkárhozik." - ez a mondat hogyan egyeztethető össze a csecsemőkori kereszteléssel?

A Biblia valóban azt írja, aki "hisz", az keresztelkedik meg. De kérlek miben hisz egy csecsemő? Beszélhetünk vele kapcsolatosan hitről?

Krisztus földre jöveteléig nem volt szokás a csecsemők keresztelése, mégis valamennyi addig meghalt embernek reménysége volt a feltámadás. Jób le is írta ezt (ő sem volt megkeresztelve): " Ó, bárcsak elrejtenél a sírban, rejtegetnél, míg el nem múlik haragod, kitűznél nekem egy időt, és nem feledkeznél el rólam! Ha meghal az ember, vajon élhet-e újra? Kényszerű szolgálatom minden napján várakozni fogok, míg el nem jön a szabadulásom. Szólítani fogsz, és én válaszolok neked. Vágyakozol majd kezed műve után." Jób 14:13-15

2023. febr. 2. 15:34
 4/41 anonim ***** válasza:
36%

Úgy kedves Zitus, hogy ti szeretnétek olyat belemagyarázni, ami nincs benne. Ráadásul a bibliai példa azt mutatja, hogy az apostolok a megtérők gyerekeit is megkeresztelték. De mutasd meg, ha nem így van:

ApCsel 16,15

Egész háza népével együtt megkeresztelkedett, aztán kért minket: "Ha nézetetek szerint az úr híve vagyok, térjetek be házamba, és maradjatok nálam." és erővel rá is vett erre minket.

1Kor 1,16

Igaz, még Sztefanász családját is megkereszteltem, különben nem tudom, hogy még mást is megkereszteltem volna.

Hol írja, hogy a kérdéses családok gyereket nem keresztelték meg? Hol írja? Mutasd meg.

Mert a Biblia szerint szüleik hitére nagyon is megkeresztelték.

2023. febr. 2. 15:46
 5/41 anonim ***** válasza:
87%

Ezzel kapcsolatban két dolgot tudunk biztosan:

- Krisztus maga mondta, hogy a keresztség szükséges az üdvösséghez. Tehát aki nincs megkeresztelve, arról nem mondhatjuk ki bizonyossággal, hogy üdvözült.

- Isten "azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság ismeretére." (1Tim 2,4) Tehát ebből kiindulva van reményünk, hogy Isten képes utat nyitni az üdvösségre a nem megkereszteltek számára is. Csecsemők esetén pláne van okunk reménykedni, mivel nekik még nincs személyes bűnük.

2023. febr. 2. 16:01
 6/41 KZitus ***** válasza:
74%

"Hol írja, hogy a kérdéses családok gyereket nem keresztelték meg? Hol írja? Mutasd meg.

Mert a Biblia szerint szüleik hitére nagyon is megkeresztelték." -

tényleg hol írja a Biblia, hogy csecsemők is voltak a családban. Viszont amikor keresztelésről ír a Biblia, az mindig felnőtt emberekről ír, legalább is olyan korúak, akik megértették, és elfogadták azt, amit parancsba adott Krisztus(és ez nem választás kérdése) a Máté 28:198-20 verseiben.

Egy csecsemnél hogyan lehet ezt kivitelezni? "...és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek."

2023. febr. 2. 16:17
 7/41 anonim ***** válasza:
49%

Ne ferdíts, mert én nem csecsemőt írtam (pedig idéztél is), hanem gyermeket. Ebbe beletartozik természetesen a csecsemő is, de a 10 éves is. Mivel akkoriban nagyon jellemző volt, hogy több generáció is együtt élt, ezen felül a szolgákat is beleszámították a "hazanépe" kifejezésbe, teljesen biztosan mondhatjuk, hogy voltak gyermekek. S a Biblia szerint az apostolok őket is megkeresztelték szüleik hitére.

"Egy csecsemnél hogyan lehet ezt kivitelezni?"

A lehető legjobban lehet kivitelezni egy csecsemőnél. Hiszen ebben a szellemben fogják nevelni.

Polikárp vértanú ezt írta:

"Nyolcvanhat éve szolgálok Neki, és még soha nem bántott engem, hogyan szidalmazhatnám tehát Királyomat és Megváltómat?"

Ez Kr.u. 156 körüli évből származik, vagyis Polikárpot Kr.u. 70 körül keresztelték meg (0-2 éves lehetett). Ez még bőven az apostoli korszak, András, Fülöp, Júdás még valószínűleg élnek, János apostol még egész biztosan él. Fiatal korától kezdve János apostol tanítványa.

2023. febr. 2. 16:39
 8/41 KZitus ***** válasza:
57%

"Ez Kr.u. 156 körüli évből származik, vagyis Polikárpot Kr.u. 70 körül keresztelték meg (0-2 éves lehetett). Ez még bőven az apostoli korszak, András, Fülöp, Júdás még valószínűleg élnek, János apostol még egész biztosan él. Fiatal korától kezdve János apostol tanítványa." - idéznéd ezt a Bibliából?

2023. febr. 2. 16:43
 9/41 anonim ***** válasza:
54%
Melyik részét idézzem neked a Bibliából? De Polikárp vértanúra az őrtorony is hivatkozik párszor, keress rá ott.
2023. febr. 2. 16:47
 10/41 anonim ***** válasza:
69%

Nekem úgy tűnik hogy az életkorát mondta Polikárp. Vagyis nem a keresztelkedésének idejét mondta, hanem hogy akkor, ott, halála napján mennyi idős volt.

Nyilvánvalóan nem szolgálhatta tevőlegesen 86 éve Istent, hiszen csecsemő -és kisgyermek korában még nem szolgált.

De ettől függetlenül, a bibliai beszámolók olyan emberek kereszteléséről beszélnek, akik már döntéshozó korúak voltak. A "háznépe" kifejezés csak egy erőltetett érvelés.

2023. febr. 2. 20:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!