Miért lett ennyire divat manapság az ateizmus?
Boldog boldogtalan már ateistának vallja magát, főleg Nyugaton.
Szánalom, mert a vallás és istenhit civilizálta ki az embereket és az erkölcsi tanok amelyeket hirdetett.
Meg is látszik milyen értékválság van.
"a vallás és istenhit civilizálta ki az embereket"
Ez nem igaz: a civilizáció és a fejlődés a felvilágosodással köszöntött be, amikor az emberiség végre elkezdett szakítani a vallással.
A kötelező keresztény vallásosság egy hatalomtechnikai elnyomó eszköz volt, amivel az emberiség 99%-át sikerült nyomorban és szolgaságban tartani. Nem véletlen, hogy a saját jelenlegi populista diktátorunk is az egyházakhoz törleszkedik és hatalmas vagyonokat osztogat nekik.
“ Én pl. a szüleimtől tanultam, meg az iskolai tanáraimtól. Sosem jártam vallási iskolába, a szüleim sem voltak vallásosak.”
És milyen erkölcsi normákat vallasz? A tízparancsolat megvan? Aszerint élsz? Vagy azért hazudni te is szoktál meg megkívánsz azért olykor te is házas asszonyokat, mert biológiailag az teljesen rendben van?
Hát a hét főbűn? Azokat mind betartod?
Most ez a trendi, a konformisták pedig követik a trendet.
Meg szeretik azt hinni az emberek, hogy lázadnak. Lázadni Brüsszel ellen, lázadni az egyház ellen, stb.
Miért probléma az, hogy terjed a kritikus gondolkodás és az, hogy nem a hitre alapozzák az emberek a gondolkodásukat?
Rengeteg rosszat képes okozni a hit, de egy példa sem jut eszembe ahol a hit jót eredményezett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!