Ateisták ti mit gondoltok erről a vallásról?
Általában csak a keresztény vallásról szoktam hallani jó ateista gondolatokat de olyan keveset az iszlámról. Mondjuk lehet azért is mert Magyarországon kevés van.
Nekem az a furcsa, hogy az iszlámok magukat a béke vallásának tartják közben meg olyan dolgok vannak leírva benne, hogy öljék meg a nem muszlimokat és stb.
De még ezekre reagálva is azt mondják hogy békés mert néhányuk szerint a dzsihád csak lelki harc és csak végső esetben fizikai harc. (Arról, nem is beszélve hogy pl azt mondja a korán hogy a spermium a borda és a gerinc közül jön.)
Mi lehet az oka ennek az önigazolásnak, hogy ők ennyire békések?
Az intézményes vallások a hódítás és az uralkodás eszközei. Semmilyen más funkciójuk nincs a mai világban. Hogy a pórnép ezt nem képes átlátni - az egy teljesen mellékes dolog.
Manapság már egyetlen vezető beosztású személy sem lehet annyira szűk-látókörű, hogy elhiggye a vallás abszurditásait. Ahogyan felszerelik haditechnikával a fegyveres testületeket, pontosan ugyanúgy invesztálnak a vallás terjesztésébe a kiszemelt régiókban.
A muzulmán vallás is csak egy fedősztori az erőszakra. Olyan, mint amikor a maffia tagok halomra ölik a másik bandát + azok családjait, de amúgy vasárnap hithű katolikusok, hatalmas arany feszülettel a nyakukban.
Egyszóval: képmutatás, vagy hazugság.
A vallásoknak és az alap vallási dogmáknak semmi köze az Élő IStenhez. Ezek azért és attól vallások, mert emberek találták ki Istenre hivatkozva és emberi rendelések és szabájok, törvények alkotják az alapjait. Az iszlám is csak egy vallás a többi mellett, de nem az egyetlen igaz vallás, mert olyan nem létezik!!! Isten nem vallás és nem is vár el vallást! Élő hitet akar, mely az önzetlen személyválogatás nélküli szereteten és az abból fakadó jó cselekedeteken alapszik. Aki így cselekszik és így él az a törvényt betöltötte!!!
Mat.22;
35. És megkérdé őt közülök egy törvénytudó, kisértvén őt, és mondván:
36. Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?
37. Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
38. Ez az első és nagy parancsolat.
39. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.
40. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.
Rm.2,13. (Mert nem azok igazak Isten előtt, a kik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, a kik a törvényt betöltik.
Rm.13,8. Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.
Rm.13,10. A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet.
Jak.1,27. Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól.
Nos akkor nem marad más hátra, mint az összehasonlítás! Mit mond és mit tanít erről az Iszlám???
Jézus azt mondja:
Mt.5,44. Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.
Lk.6,27. De néktek mondom, kik engem hallgattok: Szeressétek ellenségeiteket, jól tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek,
Lk.6,35. Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos Istennek fiai lesztek: mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal.
Vajon mit mond ezekről az igékről az Iszlám vallás????
Én minden vallásról ugyanazt gondolom:
mindenféle természetfeletti meselényekben hinni a 21. században gyakorlatilag egy pszichiátriai zavar - elmebetegség hétköznapi szóval.
Hogy konkrétan milyen betegség, az egyénenként változik - vagy súlyos szellemi fogyatékosság, vagy téveszmés skizofrénia.
Csak megemlítem, hogy az inkvizíció a szeretet jegyében gyilkolta halomra azokat, akik nem tetszettek nekik.
Érdemes megkülönböztetni a Korán tanításait egyes mai imámok korán-átirataitól. Utóbbi kifejezetten a diktátori igények megvalósítása jegyében történik. Hogy sokan beveszik a mesét ahhoz elég emlékeztetnem arra, hogy Magyarországon a legelesettebbek a legnagyobb támogatói (a hatalmi eliten kívül) a megvalósult diktatúrának. A manipuláció sokkal nagyobb lehetőségekkel bír, mint azt általában gondolják róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!