Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak keresztények! Isten...

Csak keresztények! Isten elítél ha vámpírrá változtatnak?

Figyelt kérdés

Ha átváltoztatnak az elég ahhoz, hogy pokolra küldjön vagy csak akkor ha ennek hatására ártok másoknak?

Amennyiben az átvoltázás után az áldozat öngyilkos lesz, akkor az bűnnek számít? Beszélhetünk egyáltalán ilyenkor öngyilkosságról?

2022. nov. 18. 12:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/192 anonim ***** válasza:
100%
7.: Miért inthetne búcsút, főleg, ha akaratán kívül vált azzá? A kérdés meg egy fantáziának elmegy...
2022. nov. 21. 22:53
 22/192 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, még Istenben is hiszek. Az is csak egy fantázia szerintetek. Mert amit nem ismertek az csak mese nektek.
2022. nov. 22. 07:34
 23/192 anonim ***** válasza:
32%

Kérdező, rám csak ne haragudjál, én sem támadtalak a kérdésed miatt! 😃 21-es voltam amúgy.

A vámpírokban nem, de a zombikban bizony, hogy hiszek én is. Tele van a világ disztingválni, kettőig számolni, logikusan gondolkodni, érvelni és fogalmazni nem tudó agyhalottakkal, akik bezzeg csürheként ugranak az emberre, ha te mersz ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezni.

2022. nov. 22. 13:11
 24/192 anonim ***** válasza:
16%

Kedves 21-es!

Azért inthet búcsút a lelkének, mert ahogy vámpírrá változik, meghal.

Hogy a lelkét isten elítéli e, mert így halt meg...azt tőle kell megkérdezni.

A teste tovább "él", de már csak héjként és eszközként funkcionál a belé költözött démonnak.

Vampire Tavernen úgy emlékszem ez is ki volt fejtve..valamikor.

De jó lenne tisztázni melyik vámpírfajtáról beszélünk.

a) Vérszopó - lásd fentebb.

b) Energia vámpír - esetén nem hinném, hogy Isten elítél emiatt, hiszen az energia vámpírok nagy része nem is tudatosan csinálja, amit csinál.

7-es voltam, üdv néked.

2022. nov. 22. 15:28
 25/192 A kérdező kommentje:
Vérszívóról. Mivel az energiások nem tudnak átváltoztatni.
2022. nov. 22. 16:02
 26/192 anonim ***** válasza:
100%

Energia vámpírrá akkor válik az ember, ha túl sokat van együtt velük :) Valahonnan pótolni kell a kiesett mennyiséget, ha naponta csapolnak a kesergésükkel.

Hogy önkéntes átváltozást ki vállal be ebből...valami mazochista lehet.

2022. nov. 22. 17:09
 27/192 anonim ***** válasza:
100%
24.: Isten miért ítélné el azért, mert úgy halt meg, amiről nem is ő döntött? Isten nem áldozathibáztató, az az emberek tulajdonsága.
2022. nov. 22. 18:13
 28/192 anonim ***** válasza:
87%

#27 Hollywoodi klisé hogy úgy lesz valakiből vámpír, hogy egy másik vámpír megharapja; a régi néphit szerint azok, akik különösen gonoszak voltak életükben (pl gyilkosok) haláluk után változnak vámpírrá, vagy egyéb teremtményekké, hogy a sírjukból kikelve igyák az emberek vérét. Az állapotuk alapból a gonoszságuk következménye, így nem is áldozatai isten jogtalan büntetésének.

Ezért is ültettek sokszor vadrózsát a sírokra.... A néphit szerint megakadályozza, hogy a halott visszajöjjön bajt keverni.❤️

2022. dec. 1. 18:27
 29/192 anonim ***** válasza:
30%

"Keresztény ember nem hisz a vámpírok létezésében."

Pontosabban: épeszű ember (függetlenül attól, hogy keresztény-e vagy sem) nem hisz a vámpírok létezésében.

Kérdező, fordulj pszichológushoz!

2022. dec. 1. 21:39
 30/192 szp72 ***** válasza:
79%

Valamikor láttam egy horrorfilmet, amely arról szólt, hogy egy vírus dühöngő futkározó örültekké változtatta az embereket, s a külsejüket is a felismerhetetlenségig eltorzította. A vírus harapással terjedt, s valami oknál fogva nem egymást harapdálták, hanem mindegyik a még egészségeseket üldözte. Egy drámai jelenetben a főhősök egyike a saját anyját volt kénytelen agyonverni, azzal nyugtatva meg az erkölcsi dilemmáját, hogy az már valójában nem az anyja. Egy másik hőst azonban megharaptak, de kivételesen az mégsem volt hajlandó rátámadni a lányára.

Gondolom te is láttál egy ilyen vámpíros filmet. Én azt tanácsolom ne nézz ilyeneket, kevésbé leszel hülye, s ezek a súlyos teológiai problémáid is egyszerűen elmúlnak.

2022. dec. 2. 01:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!