Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a hitelesebb számotokra...

Melyik a hitelesebb számotokra? A halál közeli élmény vagy a reinkarnácios utaztatás és mért? Kort is írjatok ha kérhetem

Figyelt kérdés
Halál közeli élményben tudjuk hogy egy alagúton sétálnak és várják a bebocsátást isten országába sokszor elhunyt szeretteiket is látják. Ez kb minden halál közeli élmény beszámolóiban megegyezik. A reinkarnációs utaztatások során a páciens utazik "valahova" amit a legtöbbször mikor bizonyítani akarták, hogy ő tényleg az a személy akit volt állított megbukott 99 százalékban, de nagyon ritka esetben, úgy hallottam egy rádióműsorban, hogy mint ha valami egyezés lenne. Mi a véleményetek melyik a hitelesebb?

2022. nov. 5. 16:16
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
100%

Itt pedig leírják, hogy miért nem elfogadott a doktornak ez a munkája:

[link]

2022. nov. 7. 16:11
 12/67 afer ***** válasza:
100%
Mit értesz "egyeztetés" alatt? AZért értetlenkedek kicsit, mert mindkettő túlvilági élmény. Nem zárják ki egymást.
2022. nov. 7. 16:13
 13/67 anonim ***** válasza:
100%

afer

Az egyik szerint halálod után vár a mennyország vagy egyéb túlvilági hely. A másik szerint pedig újászületsz egy másik testben.

Mitől függ hogy melyik történik?

2022. nov. 7. 16:58
 14/67 afer ***** válasza:
100%

11

Köszi, hogy erre a kritikára felhívtad a figyelmemet. Fontos. De a gondom ezzel a kritikával az, hogy a kritikusok anélkül, hogy maguk is alaposan tanulmányoznák a témát, inkább csak filozófiai síkon ötletelnek arról, hogy miért nem lehet hinni Stevensonnak. Megpróbálják légből kapott érvekkel hitelteleníteni őt: pl. Stevenson irányította a gyerekeket a kérdéseivel, nem feleltek meg a standarnek az interjúi, az indiaiak egyébként is hiszékenyek, fabulálnak, beképzelnek sok mindent stb. Ezekkel az érvekkel mi innen nem nagyon tudunk mit kezdeni. Ugyanakkor James Leiningen esete egyértelműen bizonyítható. És itt nem valamiféle "homályos indiai" esetről van szó, nem Stevenson irányítja a gyereket az élmény elmesélésében, a szülők keresztények, akik nem hisznek a reinkarnációban, a gyerek amerikai, 3 éves és olyan dolgokról kezd beszélni, amit sehonnan nem tudhat, később mégis igazolható az elbeszélt történet.

2022. nov. 7. 16:58
 15/67 anonim ***** válasza:
30%

"amit sehonnan nem tudhat, "

Igazold az állításod. Ha nem tudod akkor ez csak egy hipotézis marad és az egész bizonyítatlan.

Elöfordulhat, hogy a szülők keze van a dologban, de az is lehet, hogy a gyerek agya készítette a hamis emlékeket (amiket gyakran szokott) csak ebben az esetben valamiért különlegesebbeket, a szükséges adatok ehhez pedig rengeteg helyről jöhettek. Akár az is lehet hogy valaki elmesélte, valaki másnak a gyerek közelébben, ő pedig meghallotta.

Rengeteg egyéb eshetőség van. Ezeken átugrani hiba.

2022. nov. 7. 17:08
 16/67 afer ***** válasza:
86%

13

Véleményem szerint nem zárja ki egymást a kettő. A reinkarnáció szerint az ember, ha nem tanulta meg a leckét földi életében, nem tanulta meg a szeretet útját, akkor újra próbálkozhat. A keresztény hit azt mondja, hogy ha hiszel Jézus Krisztusban, megtérsz hozzá, megbánod az önző, bűnös életedet, és egy új hittel teli és szeretetteljes életet kezdesz élni, akkor a mennybe jutsz. Ha nem térsz meg, akkor vár rád a gyehenna tüze. Ez egy olyan hely, ahol nem szeret az ember lenni, mert fájdalmas. Szembesülés az életünkben elkövetett hibákkal, bűnökkel, mert másoknak fájdalmat okoztunk, vagy önző módon cselekedtünk. Bár az egyházak többsége nem hisz a reinkarnációban, de kell lenni új esélynek az ember számára, és nem szabad azt gondolni, hogy aki nem tért meg, annak jön az örök pokol. Isten szereti annyira a teremtményeit, hogy új esélyt ad nekik. Visszamehetnek, és próbálkozhatnak még egyszer egy másik életben. Addig míg meg nem történik, amit Pál apostol mond: Jézus nevére minden térd meghajol, mennyeieké, földieké, és föld alatt valóké (Fil 2,10).

2022. nov. 7. 17:11
 17/67 anonim ***** válasza:
100%

"Akár az is lehet hogy valaki elmesélte, valaki másnak a gyerek közelébben, ő pedig meghallotta."

Ismered James Leininger történetét?

2022. nov. 7. 17:14
 18/67 afer ***** válasza:
100%

14

"Igazold az állításod. Ha nem tudod akkor ez csak egy hipotézis marad és az egész bizonyítatlan."

Igen, ez a felszólító mondat egy tipikus szkeptikus mondat. De nem baj, amíg van értelmes párbeszéd. Én nem igazolhatok semmit, mert nem ismerem azt a gyereket. Nézd meg kérlek a filmet, és utána talán elgondolkodsz. Persze csak ha nyitott gondolkodású vagy. Én soha nem hittem a reinkarnációban. Badarságnak tartottam. Ugyanúgy, ahogyan te is. De az a dokumentumfilm meggyőző volt számomra. Kár, hogy a magyar tévé nem ismételte meg, és már a neten sem elérhető magyarul. Nyilván nem véletlenül. De az angol verzió megtekinthető. Nem a szülők keze van a dologban, és nem mások meséltek a gyereknek a sztorit. Ez tuti biztos. Az én keresztény rendszerembe se illett bele, de tény, hogy ilyen van. Ettől még jó keresztények maradhatunk. Ha valaki meg tudja érdemlegesen cáfolni, akkor azt elfogadom, de eddig még nem hallottam ilyen cáfolatot.

2022. nov. 7. 17:20
 19/67 anonim ***** válasza:
80%

Magyar feliratos videóra nem emlékszem Jaimes Leininger esetével kapcsolatban. Akit érdekel a reinkarnáció témája és James Leininger története, és jól tud angolul, annak ezt érdemes szerintem meghallgatnia:

https://www.youtube.com/watch?v=bhEd4KZvjuA&t=192s

Ez meg egy kb. 5 perces magyar nyelvű videó, ami nagyon röviden összefoglalja a történetét, a róla írt könyv fordítójával történt beszélgetésen keresztül.

https://www.youtube.com/watch?v=_yGdtna6EiU&t=6s

2022. nov. 7. 17:42
 20/67 anonim ***** válasza:

"Igazold az állításod. Ha nem tudod akkor ez csak egy hipotézis marad és az egész bizonyítatlan."

Számodra az marad, ami teljesen rendben van.

2022. nov. 7. 17:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!