Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem lehet hogy így van isten?

Nem lehet hogy így van isten?

Figyelt kérdés
Hogy azért kell hinnünk benne mert létezik, de őneki hit az eledele, de a táplálékért cserébe megjutalmaz jó dolgokkal? De aki nem táplálja maga körül az isten jelenlétét ott lesz?

2022. okt. 21. 20:50
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon messzire mész.

Emberként a tudat egy olyan komplexum, amely visszatükrözi a lélek beáramlásait és a test komplexum feláramait. Tehát a tudatunk "csak" a lélek visszhangja.

Azonban a Teremtő tudatára igaz lehet az amit írtál, a teljes teremtett világ csak a tudatában játszódik.

2022. okt. 27. 22:59
 42/65 A kérdező kommentje:

"Nagyon messzire mész."

Nagyon?

"Emberként a tudat egy olyan komplexum,"

Mit jelent itt a komplexum szó?

" amely visszatükrözi a lélek beáramlásait"

Mit értesz lélek alatt? Milyen beáramlásokra gondolsz?

" és a test komplexum feláramait."

Kihagyhatjuk mindenhonnan a komplexum szót változtat valamin?

"Tehát a tudatunk "csak" a lélek visszhangja."

A tudatom én vagyok, én nem valaminek a visszhangja vagyok..

Nem a tudatomban lévő dolgokra érted inkább ezt?

"Azonban a Teremtő tudatára igaz lehet az amit írtál, a teljes teremtett világ csak a tudatában játszódik."

Igen helyesen észrevetted hogy valamikor világokat teremtettünk, most pedig éljük a teremtést.Ez nem jelenti azt hogy az emberi tudat és a teremtő tudat 2 külön valami lenne. Csak a melléknév a változó.

2022. okt. 27. 23:26
 43/65 anonim ***** válasza:
72%

"Az látszik logikailag"

Az a baj hogy amit az egyik ember logikusnak gondol az nem biztos hogy az. Nem megcáfolni szeretném amit írtál. Csak arra hívnám fel a figyelmed hogy azért nem vagy teljesen járatos a témában, így nem látod az egész képet, így pedig a következtetéseid hibásak lehetnek már pusztán valamilyen információ hiány miatt.

Ezt nem bántásból írom. Az hogy nem vagy annyira járatos a témában, neked is be kell látnod, hogy például egy ezzel foglalkozó fizikus többet tudd róla.

Az egész mondandóm pedig arra irányult hogy felhívjam a figyelmed arra, hogy a következtetéseid az információ hiány miatt lehet tévesek. Csak hogy ezt vegyed számításba.

"Kihagyhatjuk mindenhonnan a komplexum szót változtat valamin?"

Persze hogy változtat. Mint ezoterikusoknál ha kihagyod a kvantum szót akkor nem lesz olyan jól hangzó az egész. Sokkal kevesebb embert lehetne vele meggyőzni.

2022. okt. 28. 07:50
 44/65 A kérdező kommentje:

Én is erre gondoltam a komplexum szó kapcsán..

"Ezt nem bántásból írom. Az hogy nem vagy annyira járatos a témában, neked is be kell látnod, hogy például egy ezzel foglalkozó fizikus többet tudd róla."

De miről? A fizikai kémiai és egyéb összefüggésekről?

Az lehet, de az itt most nem téma, már írtam, érthetően fogalmazva.

Ami itt téma az amit ők átugranak, téves alapra tesznek mindent, épp mint #16-os, aki írt közbe azóta. Amit írtam nem elmélet vagy vélemény, hanem a megfigyelésünk és logika eredménye. Ha nem érted sajnálom.

2022. okt. 28. 15:49
 45/65 A kérdező kommentje:

#41 pedig vagy belemegy fantáziálásokba vagy rosszul használja a szavakat, ez a kettő lehet, de mindenesetre úgy tűnik nem érti a levezetést. Ha belejavítok egyetértek egyébként vele.

"Emberként a tudat egy olyan komplexum, amely visszatükrözi a lélek beáramlásait és a test komplexum feláramait. Tehát a tudatunk "csak" a lélek visszhangja."

Javítás: Emberként a tudat tartalma (a képzelgések) egy olyan komplexum, amely visszatükrözi a világlátásunkat és a tudomásként vagyis énként való észleléseinket. Tehát a tudat tartalma "csak" az észleléseink visszhangja."

2022. okt. 28. 17:12
 46/65 A kérdező kommentje:

Szóval ha a létezésnek, (ami már az ősrobbanás előtt is volt, tér, energia) sajátja a létezésről való tudomás, márpedig így éljük hogy igen, akkor ahogy a tér és az energia sem halandó, úgy az arról való tudomás sem halandó, lévén hogy tudomásnak nincsenek múló tulajdonságai. A tulajdonságok múlandóak de pl. az energia amin vagy ami által megjelenül a tulajdonság nem múlandó. A testünk is tulajdonságok halmaza, el is tűnik idővel, de az energia amiből volt, megmarad pl. felszívja egy növény, vagy csak a földben marad.

Viszont az már nem biztos hogy a test halála után az az energia a tudomásunkban marad földként vagy növénytápanyagként létezve. Sőt az sem biztos hogy a földön megszokott elmei tevékenységeink tovább élnek a tudomásunkban. Lehet jön valami teljesen új, de akármi jöjjön is, amitől az tudott lesz, azáltal tudott a jelen tapasztalatunk is, most is itt van, mondhatni ez az egyetlen állandó. A tudomás amivel mindnyájan rendelkezünk nem rendelkezik múló tulajdonságokkal, a tartalom változhat, de a tudomás olyan mint tér. Mi jön a test halála után, ezt én nem tudom. Ez majd kiderül mindnyájunk számára, ki tudja mi van a sarkon túl.

2022. okt. 28. 17:54
 47/65 A kérdező kommentje:

De igen, mert ami előtte volt időtlen, vagyis ami akkor jelen volt most is jelen van. Nevezetesen a tér és a benne lévő energia. Első körben erről csak ennyi amit tudni kell, ezt nem is forszíroztam tovább, hanem a továbbiakban már megfigyeléseinkre alapoztam, elég világosan próbálok fogalmazni, de ha nem értettél valamit, még mindig visszakérdezhetsz, vagy pedig magad is megfigyeled, vagy elengeded, mind jó, de a személyeskedést viszont bugyuta dolognak tartom, és minden off-ot is töröltetni fogok ezentúl.

Egyébként jelentettlek trágárságért, bár offért is jelenthetnélek.

2022. okt. 29. 06:05
 48/65 anonim ***** válasza:
73%
Mivel nincs információd, hogy egyáltalán volt-e valami, vagy a mostani anyag teljes más formában létezett, ezért nem tudsz semmit sem mondani.
2022. okt. 29. 06:08
 49/65 anonim ***** válasza:
57%
Ez nem off, hanem logikai hiba.
2022. okt. 29. 06:08
 50/65 A kérdező kommentje:
Hogy milyen formák léteztek valaha, vagy fognak ezentúl létezni, azt nem tudja senki ebben igazad van, ebbe az irányba nem is mentem, nem is annyira érdekel, hogy őszinte legyek, mert az hogy mi volt vagy mi lesz csak emlék lenne vagy képzelet jelenleg, és van egy most jelenlevő valóság ami valóságosabb mint holmi képzeletek, így én ezt a valóságot figyelem meg, és a valóságnak a természete érdekel, így ismerhetem meg istent, nem képzeleteken keresztül.
2022. okt. 29. 06:12
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!