Nem lehet hogy így van isten?
Nagyon messzire mész.
Emberként a tudat egy olyan komplexum, amely visszatükrözi a lélek beáramlásait és a test komplexum feláramait. Tehát a tudatunk "csak" a lélek visszhangja.
Azonban a Teremtő tudatára igaz lehet az amit írtál, a teljes teremtett világ csak a tudatában játszódik.
"Nagyon messzire mész."
Nagyon?
"Emberként a tudat egy olyan komplexum,"
Mit jelent itt a komplexum szó?
" amely visszatükrözi a lélek beáramlásait"
Mit értesz lélek alatt? Milyen beáramlásokra gondolsz?
" és a test komplexum feláramait."
Kihagyhatjuk mindenhonnan a komplexum szót változtat valamin?
"Tehát a tudatunk "csak" a lélek visszhangja."
A tudatom én vagyok, én nem valaminek a visszhangja vagyok..
Nem a tudatomban lévő dolgokra érted inkább ezt?
"Azonban a Teremtő tudatára igaz lehet az amit írtál, a teljes teremtett világ csak a tudatában játszódik."
Igen helyesen észrevetted hogy valamikor világokat teremtettünk, most pedig éljük a teremtést.Ez nem jelenti azt hogy az emberi tudat és a teremtő tudat 2 külön valami lenne. Csak a melléknév a változó.
"Az látszik logikailag"
Az a baj hogy amit az egyik ember logikusnak gondol az nem biztos hogy az. Nem megcáfolni szeretném amit írtál. Csak arra hívnám fel a figyelmed hogy azért nem vagy teljesen járatos a témában, így nem látod az egész képet, így pedig a következtetéseid hibásak lehetnek már pusztán valamilyen információ hiány miatt.
Ezt nem bántásból írom. Az hogy nem vagy annyira járatos a témában, neked is be kell látnod, hogy például egy ezzel foglalkozó fizikus többet tudd róla.
Az egész mondandóm pedig arra irányult hogy felhívjam a figyelmed arra, hogy a következtetéseid az információ hiány miatt lehet tévesek. Csak hogy ezt vegyed számításba.
"Kihagyhatjuk mindenhonnan a komplexum szót változtat valamin?"
Persze hogy változtat. Mint ezoterikusoknál ha kihagyod a kvantum szót akkor nem lesz olyan jól hangzó az egész. Sokkal kevesebb embert lehetne vele meggyőzni.
Én is erre gondoltam a komplexum szó kapcsán..
"Ezt nem bántásból írom. Az hogy nem vagy annyira járatos a témában, neked is be kell látnod, hogy például egy ezzel foglalkozó fizikus többet tudd róla."
De miről? A fizikai kémiai és egyéb összefüggésekről?
Az lehet, de az itt most nem téma, már írtam, érthetően fogalmazva.
Ami itt téma az amit ők átugranak, téves alapra tesznek mindent, épp mint #16-os, aki írt közbe azóta. Amit írtam nem elmélet vagy vélemény, hanem a megfigyelésünk és logika eredménye. Ha nem érted sajnálom.
#41 pedig vagy belemegy fantáziálásokba vagy rosszul használja a szavakat, ez a kettő lehet, de mindenesetre úgy tűnik nem érti a levezetést. Ha belejavítok egyetértek egyébként vele.
"Emberként a tudat egy olyan komplexum, amely visszatükrözi a lélek beáramlásait és a test komplexum feláramait. Tehát a tudatunk "csak" a lélek visszhangja."
Javítás: Emberként a tudat tartalma (a képzelgések) egy olyan komplexum, amely visszatükrözi a világlátásunkat és a tudomásként vagyis énként való észleléseinket. Tehát a tudat tartalma "csak" az észleléseink visszhangja."
Szóval ha a létezésnek, (ami már az ősrobbanás előtt is volt, tér, energia) sajátja a létezésről való tudomás, márpedig így éljük hogy igen, akkor ahogy a tér és az energia sem halandó, úgy az arról való tudomás sem halandó, lévén hogy tudomásnak nincsenek múló tulajdonságai. A tulajdonságok múlandóak de pl. az energia amin vagy ami által megjelenül a tulajdonság nem múlandó. A testünk is tulajdonságok halmaza, el is tűnik idővel, de az energia amiből volt, megmarad pl. felszívja egy növény, vagy csak a földben marad.
Viszont az már nem biztos hogy a test halála után az az energia a tudomásunkban marad földként vagy növénytápanyagként létezve. Sőt az sem biztos hogy a földön megszokott elmei tevékenységeink tovább élnek a tudomásunkban. Lehet jön valami teljesen új, de akármi jöjjön is, amitől az tudott lesz, azáltal tudott a jelen tapasztalatunk is, most is itt van, mondhatni ez az egyetlen állandó. A tudomás amivel mindnyájan rendelkezünk nem rendelkezik múló tulajdonságokkal, a tartalom változhat, de a tudomás olyan mint tér. Mi jön a test halála után, ezt én nem tudom. Ez majd kiderül mindnyájunk számára, ki tudja mi van a sarkon túl.
De igen, mert ami előtte volt időtlen, vagyis ami akkor jelen volt most is jelen van. Nevezetesen a tér és a benne lévő energia. Első körben erről csak ennyi amit tudni kell, ezt nem is forszíroztam tovább, hanem a továbbiakban már megfigyeléseinkre alapoztam, elég világosan próbálok fogalmazni, de ha nem értettél valamit, még mindig visszakérdezhetsz, vagy pedig magad is megfigyeled, vagy elengeded, mind jó, de a személyeskedést viszont bugyuta dolognak tartom, és minden off-ot is töröltetni fogok ezentúl.
Egyébként jelentettlek trágárságért, bár offért is jelenthetnélek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!