Nem lehet hogy így van isten?
Tudnál forrást küldeni arra hogy az Hawking nem fogadta el az ősrobbanást?
Csak érdekeségképpen, Hawking szépen kifejtette hogy miért is nem létezhet szerinte isten.
Ha gondolod akkor küldök forrást. Persze miután te is küldted a tieid.
(De akár te is megkeresheted mert nem nehéz, én azonban nem találtam semmit arról hogy Hawking tagadta volna az ősrobbanást)
Még annyit hogy nem mindegy hogy mikor tagadta. Hawking képes volt a változásra. Volt hogy új dolog jutott eszébe, került elé aminek fényébben másként látta a dolgokat és belátta ha az helyesebb mint a régi.
Azt írtam "vitatta"....és találsz rá találatot.
Arról sem találtál semmit, hogy rengeteg fizikus is vitatja az elméletet?
Sőt sok egyéb elmélet is van?
Ezt csak hirtelen, bár origo 🙄
Én nem találtam rá semmit.
Maximum megbízhatatlan oldalakat.
Azért nyugtass meg hogy volt valami normális forrás amiből tájékozódtál.
Gondolom a fizikai ismereteid középiskolából származnak , és így minden fekete meg fehér, de nem így van.
Az ősrobbanás elméletét senki nem veszi komolyan, de nincs mit helyette mondani.
Maguk a csillagok sem úgy mozognak, ezért ezt kompenzálni hozták létre a sötét anyag és sötét energia elméletét.
A tudománynak fogalma sincs mi volt az "ősrobbanás" előtt, de muszáj mondani valamit, és ezt a fizikusok is tudják.
Nekem mérnökként kvantumfizikát és kvantummechanikát is kellett tanulnom, és ott is elismerik a "becsületesen" oktatók, hogy ezt nem lehet érteni, használjuk, számolunk vele, de senki sem érti igazán.
Csak aki nem tud eleget, az hiszi hogy mindent ért és tud.
"Gondolom a fizikai ismereteid középiskolából származnak "
Téves.
"és így minden fekete meg fehér"
Soha nem állítottam ilyet, nem is utaltam rá.
Én teszek hawking-ra..egyébként ősrobbanás simán lehetett, tegyük fel hogy volt, ez nem zárja ki a teremtést, plusz az hogy volt önmagában nem jelent semmit, most mi lenne ha még felvételünk is lenne róla? Semmi, mert nem ez a lényeg. Hanem az hogy a létezés, a tér és a benne levő energia már előtte is volt nem pedig az hozta létre. Mert a tudomány álláspontja az, hogy az hozta létre, meg lehet nézni. Egyébként a bolygók, csillagok stb. létrejötte megmagyarázható fizikai, kémiai stb. törvényszerűségek eredményeképpen, de ezzel nem lett megmagyarázva a tér és a törvényszerűségekkel rendelkező energia létrejötte, pedig ez az érdekesebb. Az energiáról azt tudjuk hogy nem vész el csak átalakul, a térről pedig hogy nincsenek tulajdonságai amelyek kötnék. Pl. Az energia már rendelkezik tulajdonsággal, a tér egyetlen funkciója hogy teret ad "valaminek", akárminek, de az maga nem "valami", akkor sem ha nevet adtunk neki.
Az látszik logikailag hogy a létezés már az ősrobbanás előtt is volt, nem pedig az hozta létre, a létezés alatt a tér, és abban lévő energia létezését értem. Ez egyszerűen csak logikus, ez még mindig nem kielégítő tudás, de legalább egy lépést tettünk józan ésszel megállapítani valamit. A kővetkező kérdés hogy vajon volt-e valamilyen tudat jelen amely tud a tér és az energia létezéséről. Nem egy személy, hanem csak egy tudomás, amely tud a létező dolgokról, és tud arról is hogy ő maga a tudomás ami által tudott hogy van valami.
Szerintem jól gondolkozol.
Annyit tennék csak hozzá, hogy ezt csak meditációban, a racionális elme megkerülésével lehet megérteni, szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!