Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem lehet hogy így van isten?

Nem lehet hogy így van isten?

Figyelt kérdés
Hogy azért kell hinnünk benne mert létezik, de őneki hit az eledele, de a táplálékért cserébe megjutalmaz jó dolgokkal? De aki nem táplálja maga körül az isten jelenlétét ott lesz?

2022. okt. 21. 20:50
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 A kérdező kommentje:
#50 Így van, logikai hiba is, és éppen ezért is off részben.
2022. okt. 29. 06:13
 52/65 A kérdező kommentje:

"Mivel nincs információd, hogy egyáltalán volt-e valami, vagy a mostani anyag teljes más formában létezett, ezért nem tudsz semmit sem mondani."

Így van világos hogy az energia más formában létezett, mert ezt látjuk a természeten hogy folyamatos változás van a formákban. Akár másodpercenként láthatóan változik, nem hogy milliárd évek alatt.

Hogy volt-e valami azt onnan lehet tudni hogy megnézzük mi van most, látjuk hogy létezés van, és ha megvizsgáljuk a létezés természetét, akkor látható, hogy a formák és tulajdonságok megjelenés, és eltűnnek, még a testünk is eltűnik idővel, de az energia amiből volt nem tűnik el. Megfigyelhetjük azt is hogy a tér egy egyedi féle jelenség a benne lévő formák vagyis objektumokhoz képest, azoktól függetlenül áll, nem múlékony, állandó. Erős hit kell ahhoz hogy ezeket múlékonynak vagy változékonynak gondold. Én pedig bár isten keresem, de nem hit által, hanem valóságosan.

2022. okt. 29. 06:26
 53/65 anonim ***** válasza:
57%

Szóval ha hibázol és helytelen a kijelentésed, ezt nem lehet leírni?

Én örülnék, ha mások nem bólogatnának minden helyes és helytelen szavamra.

2022. okt. 29. 06:28
 54/65 A kérdező kommentje:

Már most csavarod a dolgot, így viszed offba. Egyébként te nem idéztél általad hibásnak vélt részletet, ezért most nem is tudom mi a tárgy.

A kiindulópont hogy megnézzük mi van jelenleg, létezést tapasztalunk, ez már önmagában valami, függetlenül attól mi a tárgy. Látjuk hogy térben lévő formák és tulajdonságok tűnnek fel és el, így a testünk is eltűnik kivétel nélkül. Miután a testünk eltűnik lehet hogy nem következik semmi, és ennyi volt, ez az opció nem zárható ki. Bár nem igazán ez az intuíciónk, hogy így van, mindenesetre ha így van akkor így van, akkor nincs miről beszélni, akkor már csak arról tudunk beszélni hogy mi van ha van valami a test eltűnése után is. De amikor erről beszélünk, ezt az alapján tesszük amit jelenleg is látunk, amilyen a létezés természete. Látható hogy a tudomás az állandó a létezésben, ha nincs tudomásom nincs létezésem. Ha lesz valami a test halála után is, az még mindig általam mint tudomás által lesz tudott, függetlenül attól hogy mi lesz pontosan. Így megláttuk a létezés alapját.

2022. okt. 29. 06:49
 55/65 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést, hogy elmertem mondani, hogy valahol nem jól fogalmaztál.

Bocsánat 😂

2022. okt. 29. 21:14
 56/65 A kérdező kommentje:
Nem kell bocsánatot kérned, elég lett volna csak leírni hogy hol, ha segítő szándékod lenne.
2022. okt. 30. 07:21
 57/65 anonim ***** válasza:
#47-es komment tele van problémákkal.
2022. okt. 30. 09:07
 58/65 A kérdező kommentje:

Akkor azt írtad nem lehet tudni mi volt az ősrobbanás előtt, csak azt törölték.

Erre írtam ezt: (egyébként mondjad nyugodtan melyik kijelentések nem kerekek neked valamiért)

"De igen, mert ami előtte volt időtlen, vagyis ami akkor jelen volt most is jelen van. Nevezetesen a tér és a benne lévő energia. Első körben erről csak ennyi amit tudni kell, ezt nem is forszíroztam tovább, hanem a továbbiakban már megfigyeléseinkre alapoztam, elég világosan próbálok fogalmazni, de ha nem értettél valamit, még mindig visszakérdezhetsz, vagy pedig magad is megfigyeled, vagy elengeded, mind jó, de a személyeskedést viszont bugyuta dolognak tartom, és minden off-ot is töröltetni fogok ezentúl.

2022. okt. 30. 10:33
 59/65 anonim ***** válasza:
Elég nagy blődséget művelsz te itt most.
2022. okt. 31. 00:39
 60/65 A kérdező kommentje:

Jelentettelek, "értelmetlen dolgokat ír" indoklással. Mert nem mondod hol a hiba, csak egy összegző indoklásmentes infantilis

értelmetlen választ adsz.

2022. okt. 31. 17:04
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!