Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitől lenne jobb a Katolikus...

Mitől lenne jobb a Katolikus Egyház?

Figyelt kérdés
Szerinted miben kellene fejlődnie a (Magyar) Katolikus Egyháznak, ahhoz, hogy jobban megfogja a fiatalokat? Hogyan lehetne hitelesebb?

2022. okt. 10. 23:52
 71/101 anonim ***** válasza:
100%
69 ugyanúgy van szabadságuk mint 1 civilnek, a civil melóba? (szabin is papi ruhába mennek mindenhova, ami jelzi, hogy papok)
2023. okt. 29. 16:46
 72/101 anonim ***** válasza:
100%
bocsi a zárójeles is kérdés elfelejtettem a kérdőjelet.
2023. okt. 29. 16:47
 73/101 anonim ***** válasza:
2023. okt. 29. 18:42
 74/101 anonim ***** válasza:
0%
Az lenne jó ha a római katolikus egyház visszatérne az Ortodox Egyházhoz ahonnan kilépett. Az kéne hogy minden úgy legyen mint az ortodoxoknál. Az az igaz vallás.
2023. okt. 30. 06:25
 75/101 IstenGyermeke1 ***** válasza:
51%

Erre a sok válaszra most nem tudok válaszolni. De néhány téveszmére, amit írtatok, igen:

Primo, egyáltalán nem minden pap politizál. Van néhány, azt felkapják az emberek, és már általánosítanak! Kikérem magamnak, és az Egyházunk nevében! A KEK-ben és a CIC-ben is szerepel, hogy az Egyház politikailag semleges, és a papok nem léphetnek poltikai pályára; mert az Egyház feladata a tanácsadás.

Secundo, nincs a papok között több pedofil, mint mondjuk a tanárok, óvónők, stb. között. Néhány eset alapján kialakult az az előítélet, hogy minden pap pedofil. Ez nem így van.

Tertio, nem igaz, hogy az Egyház nem próbál közelíteni az én generációmhoz. Rengeteg ilyen közösséget és más egyebet láttam evvel kapcsolatban.

Nem léptünk ki semmilyen ortodox egyházból. Elárulnád melyikbe kéne “visszalépnünk”, mert van egy-kettő…

A kérdésre válaszolván, szerintem azzal lennénk jobbak, ha a hívők sokkal, de sokkal nagyobb része befogadná a Szentlelket a Lélek-keresztségben. Nagy a sötétség, nagy e világ fejedelmének hatalma a föld felett; de Jézus megígérte nekünk a leghatalmasabb Égi Fényt, ki segít tanúságot tennünk Róla. A Szentlélek a saját korosztályom szenvedélyekkel teli szívét az egy igaz, élő és örök Isten felé fordíthatná. A legnagyobb vágyam, hogy az Egyház tagjai érintésükkel beteget gyógyítsanak, Lélekkel eltelve hirdessék az evangéliumot, ördögöket űzzenek az Úr Jézus nevében; nyelveken imádják a Mindenhatót, és az Ő próféciáit szólja ajkuk. Hisz erre kaptunk meghívást, Jézus megígérte.

“To share baptism in the Holy Spirit with everyone in the Church. It is the grace you have received. Share it! Don’t keep it to yourselves!” (Ferenc pápa 2019 jún. 8-án az ICCRS küldötteinek)

2023. okt. 30. 07:49
 76/101 A kérdező kommentje:

Kedves 70-es!

Valóban, ez egy komoly probléma, amivel szerintem is foglalkozni kell.

Bár emellett a házasság előtti szentségek komolyan vételére szánnék talán nagyobb figyelmet, ugyanis az a meglátásom, hogy a bérmálkozásig a legtöbb gyerek "muszájból" csinálja. Ha komolyan hitüket élő pár házasodik, akkor komolyan veszik a házasságot, ha pedig csak a parádés szertartás miatt akar egy pár "templomi" esküvőt, akkor pedig alapból talán nincs nagy hangsúlya a jegyesoktatásnak.

Köszönöm a válaszodat! Szép napot!

2023. okt. 30. 11:17
 77/101 A kérdező kommentje:

Kedves #74-es!

Az egyházszakadásban lehet vitatkozni, de tulajdonképpen nem léptünk ki sehonnan, legalábbis a -kilépés- szó eredeti értelmében.

Szeretném megjegyezni, hogy valóban sajnálatos minden egyházszakadás és magam is úgy vélem, hogy a közeledés egymáshoz üdvös dolog lehet.

Szép napot!

2023. okt. 30. 11:24
 78/101 A kérdező kommentje:

Kedves #75-ös!

Sok dologban egyetértünk ezek szerint, örülök, hogy idetévedtél.

A Lélek-keresztség nem egy egyszerűen kézzel fogható dolog, de valóban jó lenne, ha többen megtapasztalhatnánk...

A harmadik pontodhoz szeretném említeni, hogy én úgy látom, hogy ezek a közösségek és programok az esetek nagy részében úgy tudnak megszólítani fiatalokat, ha egy barátjuk, társuk, kollégájuk elhívja rá az illetőt, magától "nem jön szembe az utcán" annyi minden...

Ebben van szerintem a legnagyobb felelőssége a híveknek, hogy ne elzártan éljék meg a hitüket, rejtegetve mindenkitől. Lehessen tudni pl rólam, hogy hívő vagyok, ezzel senkire nem tukmálok semmit, nem erőszakolok semmit, viszont, ha érdeklődik, akkor találjon meg engem...

-láthatónak, elérhetőnek lenni- /hitelesen/

2023. okt. 30. 11:33
 79/101 anonim ***** válasza:
100%

"ha pedig csak a parádés szertartás miatt akar egy pár "templomi" esküvőt, akkor pedig alapból talán nincs nagy hangsúlya a jegyesoktatásnak"

Az ilyeneket nem is lenne szabad összeadni. És ha hosszabb lenne a jegyesoktatás, akkor nagyobb eséllyel kiderülne, hogy igen, csak erről van szó. Így is kilóg a lóláb sokszor, mégis összeadják őket... Ez pedig a papok felelőssége. Hallottam olyanról, aki csak olyanokat ad össze, akik az ő keze alatt nőttek fel, akiknek ismerte az életét gyerekkoruk óta. Szerintem jól csinálja.

2023. okt. 30. 11:50
 80/101 anonim ***** válasza:
100%

"ha a hívők sokkal, de sokkal nagyobb része befogadná a"

Nem ez volt a kérdés.

2023. okt. 30. 11:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!