Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitől lenne jobb a Katolikus...

Mitől lenne jobb a Katolikus Egyház?

Figyelt kérdés
Szerinted miben kellene fejlődnie a (Magyar) Katolikus Egyháznak, ahhoz, hogy jobban megfogja a fiatalokat? Hogyan lehetne hitelesebb?

2022. okt. 10. 23:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/101 anonim ***** válasza:
79%
Már nem azért, de Luther Márton, Kálvin János és a többi reformátor párszáz éve megfogalmazta már...
2022. okt. 11. 09:29
 12/101 anonim ***** válasza:
85%

Azt írtam, "az LMBTQ emberek üldözésében nem segédkezni". Nem írtam, hogy üldöznék őket. De a Fidesz propagandáját látva mosolyogva, elégedetten dőlt hátra az egyház.

Bocsáss meg ha tévednék, én nem láttam egyetlen olyan kiállást sem a katolikus egyház részéről, amely kritikával illette volna az LMBTQ emberek jogait érintő törvénykezést, az állítólagos LMBTQ propaganda elleni fellépést. Az egyház inkább beszállt és örömködött, hogy van egy olyan politikai erő, ami elvégzi a piszkos munkát.

Egy tinédzser, egy fiatal felnőtt nem hülye, ismer pl. meleg embereket is, akiket szeret, ezen a keresztény elveket szembeköpő hozzáálláson megbotránkozik.

2022. okt. 11. 09:36
 13/101 anonim ***** válasza:
19%

szerintem inkább a baloldalnak vannak propagandái, hiszen a zsidó-keresztény kulturkör már több ezer éve vallja a bevállt modellt, hogy a család férfi és nő szövetsége, ahol az apa férfi az anya meg nő

erre a baloldali mozgalmátorok : jó akkor majd az óvodában kezdjük az agymosást

a katolikus óvodákban biztos nem

nyugat európában nem véletlenül egyre népszerűbbek az ilyen intézmények

2022. okt. 11. 09:43
 14/101 anonim ***** válasza:
68%

"Már nem azért, de Luther Márton, Kálvin János és a többi reformátor párszáz éve megfogalmazta már..."

Hát, nem úgy tűnik számomra, hogy a katolikusokkal ellentétben olyan óriási tömegek követnék most Kálvint és Luthert, akár ha megnézzük a hagyományosan protestáns országok lakosságát: Németország, Svédország, Dánia, Svájc (protestáns kantonok).

2022. okt. 11. 10:10
 15/101 anonim ***** válasza:
100%

"A papok nem politizálnak. Mutasd már meg, hogy melyik pap indult bármilyen politikai tisztségért. Én egyről tudok, a vörös donáth aki nem katolikus, őt amúgy valamiért imádjátok."

Nem csak az politizál aki indul valamilyen politikai tisztségért. Ha egy pap a vasárnapi misén mondja el, hogy melyik pártra kell szerinte szavazni, az is politizálás.

"Ahol ezek az ügyek voltak valójában eléggé önjáró részei a katolikus egyháznak, és ha már az elsőnek ilyen belpolitikai színezetet adtál miért mosod össze az USA botrányait a magyar viszonyokkal?"

Ugyan az a katolikus egyház van Amerikában is meg Magyarországon is.

"Jó lenne, ha leszoknátok erről a rákosista propagandáról, hogy a katolikus ember a biblia szerinti tökéletes életet éli és hirdeti, miközben az egyik legalapabb tétele a katolicizmusnak az ember esendőségéről szól."

Rákosista propaganda, hát ez megmosolyogtatott. :)

"Szerintem elég sokat hátrált már így is a haladár hordák nyomására, miközben semmiféle megértést nem kapott cserébe."

Pont ez az, hogy csak hátrált, de nem fejlődött.

"Ez nettó hazugság. Egyébként mit kéne tennie? Bullát kiadnia a pápának a keresztes háborúra?"

Hazug lennék? Akkor sorold fel mit tett a katolikus egyház ez ügyben. Nyilván nem keresztes háborúra gondoltam.

"A katolikus egyház nem demokratikus intézmény."

Nem arra reflektáltál amit írtam.

"Esetleg ezt kérd számon a kommunizmuson, akik szétverték azt az egyházi iskolákra is alapozó rendszert ami nobel-díjas tudósokat is kinevelt."

Rajtuk is számon kérem. De már eltelt 30 év.

"Szerintem nem szabad olyan módon haladnia a korral ahogy azt sokan gondolják."

Mielőtt félre érti mindenki, itt nem arra gondolok, hogy legyen woke a katolikus egyház.

2022. okt. 11. 10:16
 16/101 anonim ***** válasza:
9%

"Nem csak az politizál aki indul valamilyen politikai tisztségért. Ha egy pap a vasárnapi misén mondja el, hogy melyik pártra kell szerinte szavazni, az is politizálás."

Szerintem olyan nagyon nem kell győzködni a híveket, hogy ne szavazzanak a kommunistákra.

A vörös pap donáth meg annyira keresztény, hogy saját egyháza van. És még kikéred magadnak a rákosista propaganda kifejezést, pedig hát tudjuk, hogy ki volt az apukája :).

2022. okt. 11. 10:24
 17/101 anonim ***** válasza:
85%

"Szerintem olyan nagyon nem kell győzködni a híveket, hogy ne szavazzanak a kommunistákra."

Fogadjunk, hogy tévedsz. Orbán is KISZ-es volt.

2022. okt. 11. 10:26
 18/101 anonim ***** válasza:
76%
Mit szólnátok hozzá ha privátban vagy a politika kategóriában folytatnátok a fröcsögést?
2022. okt. 11. 10:35
 19/101 anonim ***** válasza:
21%

"Fogadjunk, hogy tévedsz. Orbán is KISZ-es volt."

na rákosista propagandista

már kezdődik is katolicizmus=fidesz

2022. okt. 11. 10:39
 20/101 anonim ***** válasza:
56%
HA nem lenne csatak fideszes.
2022. okt. 11. 11:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!