Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitől lenne jobb a Katolikus...

Mitől lenne jobb a Katolikus Egyház?

Figyelt kérdés
Szerinted miben kellene fejlődnie a (Magyar) Katolikus Egyháznak, ahhoz, hogy jobban megfogja a fiatalokat? Hogyan lehetne hitelesebb?

2022. okt. 10. 23:52
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/101 IstenGyermeke1 ***** válasza:
24%

A kis százalékról általánosítás mind a kettő.

2023. okt. 31. 18:09
 92/101 anonim ***** válasza:

"kicsit másképp kéne kezelni a pedofil papokat"

bocs, hogy beleszolok, de a katolikus pedofil papok botranya nem azert volt akkora durranas, mert olyan sokan lettek volna

hanem mert az egyhaz a tudott eseteket nem torvenyes uton rendezte (pl. rendorseg, felelossegrevonas), hanem a cegen belul, maguk kozott, es rendszerint meguszta a pap athelyezessel, es ezekrol a legfelsobb vatikani vezetes is tudott

viszont ennek mar vagy 20 eve, azota (kulfoldon legalabbis, ahol elek) annyi biztonsagi rendelkezest es szurest vezettek be, hogy mar nincs a gyereked sehol nagyobb biztonsagban, mint a katolikus egyhazban

sehol senki felnott egyedul gyerekkel nem lehet, nemhogy egy pap

megis a papok tobb, mint 90%-a tovabbra is szenved ettol az eloitelettol, hogy a katolikus egyhaz "tele van" pedofil papokkal

en nem katolikus vagyok, de ezeknek a papoknak is vannak jogaik, es ez a fajta altalanositas kb. ugyanaz, mint hogy a ciganyok mind lopnak

vagy a magyarok (Ausztriaban elterjedt)

dehat egy regi jo kis botrany meg pletyka sose rossz, es milyen jolesik a katolikusokat pufolni vele

2023. okt. 31. 19:21
 93/101 anonim ***** válasza:
100%

OFF

"(kulfoldon legalabbis, ahol elek) ... sehol senki felnott egyedul gyerekkel nem lehet, nemhogy egy pap"

Ez komoly? Akkor pl. a magán nyelvórák is megszűntek létezni? És ha kiscsoportos óra van akár iskolában, nyelviskolában, vagy "magán"tanárnál, és csak egy gyerek jelenik meg az órán, mert a többi beteg, más dolga van, stb., akkor azt az órát nem szabad megtartani, merthogy akkor kettesben lennének? Vagy hogy van ez a gyakorlatban?

2023. okt. 31. 19:31
 94/101 anonim ***** válasza:
63%
Isten gyermeke, feladom, neked nem megy a szövegértés vagy nem tudod mit jelent az általánosítás. Tényleg nem értetted meg, hogy szándékosan hamisan kis százalékot írtam, hogy senki ne bántódjon meg, mert nem a szám volt a lényeg, hanem hogy ha csak 1% lenne, az is borzasztó következményekkel bírna, a katolikus egyház erkölcsi pozíciója miatt? Te az egyházban dolgozol, azért nem akarod érteni te sem?
2023. okt. 31. 20:19
 95/101 anonim ***** válasza:
19%

"Jézus ismét azt mondta: "Legeltesd juhaimat!"” (Jn 21, 16-17) Kire hagyta Jézus az ő Egyházát?" -

Mit olvasunk?

1Pét 5:1 A köztetek lévő presbitereket kérem én, a presbitertárs, és a Krisztus szenvedésének tanuja, és a megjelenendő dicsőségnek részese;

1Pét 5:2 Legeltessétek az Istennek köztetek lévő nyáját, gondot viselvén arra nem kényszerítésből, hanem örömest; sem nem rút nyerészkedésből, hanem jóindulattal;

- ποιμαίνω (poimainó) 1) pásztorként tevékenykedik, legeltet, (állatokat) őriz, gondoz, felügyel, ellát -

A presbiterek feladata a legeltetés, Péter csak egyike volt a legeltetőknek.

2023. okt. 31. 20:54
 96/101 anonim ***** válasza:

azt nem tudom, milyen "magan nyelvorak" lennenek a katolikus egyhazban, de amennyire en tudom, legalabb plusz egy felnottnek ott kell lenni, akkor is, ha egy gyerek van

pl. kirandulason vagy klubdelutanon

mi nem katolikusok vagyunk, de ilyesmikre jarnak a gyerekeim a katolikus plebaniara, plusz amit katolikusoktol tudok

2023. nov. 1. 02:17
 97/101 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Nem tudom mire akarsz kilyukadni. Mint írtam, a papok is emberek. Sajnos a zarándokló Egyház, bármennyire is Krisztus képviselete a földön; gyarló emberekből áll, az emberek vétkeznek.

A vitát lezártnak tekintem.

2023. nov. 1. 07:08
 98/101 anonim ***** válasza:

Isten gyermeke, a kérdés: "Mitől lenne jobb a Katolikus Egyház?"

Te erre arról kezdtél ömlengeni, hogy a katolikus hívők és a hitet még csak kereső embereknek milyen hibáik vannak.

Gyakorlatilag megírtad, hogy az egyház mindent jól csinál, a baj másokkal van, a hozzájuk betérőkkel.

Jól visszaadtad, mi a baj a katolikus egyházzal: a mérhetetlen önhittség. Szembe kellene nézni a valósággal. Nézd csak meg, az USÁ-ban most mekkora krízis alakult ki a molesztálások miatt, hogy a perselypénz egy része az áldozatok kifizetésére megy, keresztény körökben is egyre többször fordul elő, hogy kinézik a katolikus hívőt.

Én úgy látom, hogy a pápa ezt felismerte és igyekszik ténylegesen tenni ellene. Ha a katolikus egyház nem szerzi vissza a hívők és a hitüket keresők bizalmát, magára marad. De az egyház hívők nélkül megsemmisül.

Szükség van reformokra. Fel kell ismerni a nyilvánvaló hibákat és szembe kell velük nézni. Ha ez elmarad, akkor vége.

A katolikus egyház, ha így marad, ahogy van, úgy omlik össze, mint a hatalmas és erős Római Birodalom.

2023. nov. 1. 08:08
 99/101 anonim ***** válasza:

"azt nem tudom, milyen "magan nyelvorak" lennenek a katolikus egyhazban"

Azt írta(d), hogy

"sehol senki felnott egyedul gyerekkel nem lehet, nemhogy egy pap"

A "sehol senki" nem csak a katolikus egyházról szól... De egyébként olyan is van, hogy a katolikus egyház szervez valami korrepetálást vagy hasonlót, úgyhogy akár ott is előfordulhat. Aha, szóval még egy felnőtt. Magyarul pedagógiai asszisztens. Hát igen, abból is kéne még...

2023. nov. 1. 09:36
 100/101 anonim ***** válasza:

99

a katolikus egyhazrol irtam

nem feltetlenul pedagogiai asszisztens, hanem egy onkentes szulo pl.

osztalykirandulason, vagy gyerek hittanon a templomban, vagy akik a kicsikre vigyaznak, mig a felnotteknek valami program megy, vagy a ministransokkal valami megbeszeles

de a szulo / masik felnott sem maradhat egyedul a gyerekekkel

2023. nov. 2. 01:43
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!