Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek van élet a halál...

Szerintetek van élet a halál után?

Figyelt kérdés
Tudom, ez leginkább hit kérdése, de kíváncsi vagyok ki mit mond.

2022. szept. 3. 14:45
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
27%

A lélek egy csatorna, egy aspektusa a végtelen lehetőségeknek, amelyeken keresztül a Teremtő megtapasztalja önmagát. Egy nézőpont, amire milliárd éves fejlődés során "tettél szert".

Amivel most magad azonosítod az nem a lélek, csupán gondolatok és agyi funkciók különböző rétegei, hullámai, ez a tudat.

A tudat egy olyan komplexum, amely visszatükrözi a lélek beáramlásait és a test komplexum fel-áramait. Tudatosabb komplexitásaiban tartalmazza mindazt, amit úgy ismertek, mint érzések, érzelmek és intellektuális gondolatok.

Ezt nem lehet az intellektuális elmével megérteni. Ki kell lépni a testből, "meg kell halni" hozzá hogy helyére kerüljenek a dolgok.

Néhányan ezt megteszik, visszatérnek és elmondják. Ha akarsz hihetsz nekik, ha nem hát nem. Szabad akaratod van ebben is.

Egészen biztosan nem akarok senkit semmiről meggyőzni, és nem is tudok.

2022. szept. 3. 23:05
 32/53 anonim ***** válasza:

"A lélek egy csatorna"

Ebből a szempontból mindegy.

Ha egy magasabb elméhez csatlakozik, akkor is ugyanazok a problémák, amiről írtam.

Egyikre se tudsz válaszolni.

Márpedig van egy ilyen szabály, hogy valami CSAK akkor lehet igaz, ha MINDEN EGYES apró részlete is igaz!

2022. szept. 3. 23:09
 33/53 anonim ***** válasza:

Stevenson "tanulmányai" egyének személyes megtapasztalásain alapszanak. Hogyha feltételezzük hogy az általa meginterjúvolt emberek nem hazudtak, akkor sem lehet azt mondani hogy bármi általuk megtapaszt eseményből levonhatjuk a lélek létezésének a szükségszerűségét. A megtapasztalás nem feltétlen jár együtt megértéssel.

Az meg hogy vallás kategóriába nem lehet szerinted leírni hogy nincs lélek, nem tudom miért kéne hogy rajtad kívül bárkit is érdekeljen.

2022. szept. 3. 23:12
 34/53 anonim ***** válasza:

Nem azt mondtam, hogy nem lehet leírni, hanem azt, hogy nem ezzel az alapfeltevéssel indítunk.

Egyébként meg ne keverj minket.

2022. szept. 3. 23:18
 35/53 anonim ***** válasza:

Mindenre válaszoltam, csak nem érted.

A vallás kategória felvetést nem én tettem.

2022. szept. 3. 23:21
 36/53 anonim ***** válasza:
Nem, sajnos nem tudsz válaszolni arra, amit kérdeztem.
2022. szept. 3. 23:22
 37/53 anonim ***** válasza:

Ez már csak szócséplés.....mindenre rávágjátok hogy nem, nem igaz, stb.

Ezért írtam Stevensont, utána ment, kutatott, dokumentált, sokféleképpen ellenőrizte, stb, de rávágjátok hogy nem igaz, azt ennyi 😀

Több dimenzióban vesz körül minket a létezés, és ez számunkra műszeresen nem elérhető. A sötét anyag&energia koncepciója nyilván hibás, de ameddig van, tekintsétek úgy hogy része a lélek.

De tényleg ne raboljàtok ezzel az időmet légyszi.

Olvasd el Stevenson munkáit ha érdekelnek bizonyítékok, de csak okoskodni próbálva kár ide kommentálgatni.

Sok sikert....hátha 😊

2022. szept. 3. 23:32
 38/53 anonim ***** válasza:
14%

"ez számunkra műszeresen nem elérhető"

Ez azért probléma, mert a műszereink sokkal többet képesek mérni, mint amire a testünk reagál.

Tehát akkor hogyan érzékeljük a lelket, ha ezt a műszerek nem mutatják ki?

Mármint nem csak a lelket, hanem azt sem, hogy hogyan érzékeljük a lelket.

Ez fizikai képtelenség.

Ami az "okoskodást" illeti... ezt idáig csak nagyon buta embertől hallottam így.

Sajnos semmire nem tudsz válaszolni, egy részét nem is érted annak, amit mondunk.

Így tényleg nem lehet beszélni, egy kisiskolással többre mennénk.

2022. szept. 3. 23:37
 39/53 anonim ***** válasza:

Nem kevertelek titeket, csak egy cseppet már fáradt vagyok és nem volt kedvem külön megnevezni titeket. Sorry

Egyébént érdekes megfigyelni hogy hányszor állnak elő az érvekből kifogyó emberek a "Olvass utána és majd megérted" szerű mondatokkal.

2022. szept. 3. 23:44
 40/53 anonim ***** válasza:
44%

Van műszered mérni a sötét anyagot?! Nos, nincsen.

Minden amit mérni tudunk, az a fizikai világra és a jelenségeire korlátozódik.

Azért javasoltam hogy olvasd el Stevenson-t, mert alaposan körbejárja, és választ adhat a kérdéseidre ha vannak, és nem csak a buta emberek okoskodása, trollkodása vezérel, amivel viszont nem tudok mit tenni.

Mindenre választ kaptál, legfeljebb még nem tudod megérteni.

2022. szept. 4. 07:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!