Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi vagyok, ha még az ateista...

Mi vagyok, ha még az ateista meghatározás sem illik rám?

Figyelt kérdés

Egész egyszerűen az egész életemből kimaradt a vallás, sem a neveltetésemben nem volt jelen sem az iskolában, a kapcsolataimban meg végképp nem. Nem hiszek a mindenható Úrban, mert ha lenne, akkor nem halna meg egy 2 hónapos gyerek autóbalesetben, akinek még esélye sem volt vétkezni.

Abban sem hiszek, hogy nincs semmilyen természetfeletti erő, hiszen a valószínűsége már csak az élet kialakulásának is minimális.

A vallásosak elítélnek, mert istentelen vagyok, pedig csak logikai alapon nem tudok elhinni mindent. Az ateisták meg hívőnek, pedig már a tudomány is sokszor kudarcot vallott.

Egész egyszerűen nem foglalkoztat az egész kérdés, élem az életemet, barátkozom, dolgozom, kirándulok és az egész működik anélkül, hogy valamiben hinnék vagy ne hinnék.

Egy ilyen embert, mint én lehet akárhova sorolni?

2022. aug. 24. 11:25
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
69%

"Bár ehhez a Biblia szerint "vaknak" kell lenni, hiszen minden ami körülvesz, még a levegő is, arról árulkodik, hogy azt valakinek létre kellett hoznia."

Ezzel azt is mondod, hogy Isten nem vesz korbe minket, vagy azt, hogy Isten is teremtve lett.

2022. aug. 25. 16:21
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Te élsz egy életet, amelyből a világ számos dolga kimaradt, és más dolgai meg életed része. És ebből kivettél egy konkrét dolgot, a vallásosság/nem vallásosság kérdését. nem szükséges mindenáron besorolnod magad valahová, amely terület nem foglalkoztat.

Kérdezhettél volna más területről is, például "néha megyek ide oda, néha nem. Nagy utazásokat nem teszek, de azt sem mondhatom, hogy nem utaztam, azonban a dolog egyáltalán nem foglalkoztat" Akkor most utazó vagyok vagy sem?

Szóval amely terület problematikájával az ember nem foglalkozik, abban nem akarja mindenáron sorolni magát valahová. Az adott területről tudok, de engem nem foglalkoztat, kész, ennyi.

Abban sorold magad (ha akarod), ami életed fontos része, ahol esetleg nem mindegy, hol állsz, minek tartanak. De szerintem nem szükségszerű, hogy az ember mindenáron beskatulyázza magát pusztán a skatulya kedvéért.

2022. aug. 26. 16:51
 23/23 x0 ***** válasza:
50%
Aki nem tudja, hogy Isten létezik-e, az is ateista. Nevezik agnosztikusnak, meg gyenge ateistának. Akinek meggyőződése hogy Isten nem létezik, vagyis abban hisz hogy Isten nem létezik, az az erős ateista. Ne hidd el hogy hívő vagy. A tudományban bízó nem hívő.
2022. szept. 5. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!