Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus és az Úr egylényegű, de...

Jézus és az Úr egylényegű, de külön akarattal bírnak?

Figyelt kérdés

Ha mindegyik isteni személy a teljes isteni természet birtokában van és mindegyik egyformán örökkévaló, mindentudó, mindenható. Akkor miért kéri az egyik a másiktól az alábbiakat?

"Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te.” Márk 14, 35-36.

2022. aug. 17. 08:38
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
54%

#37# : "Nem értem, miért lenne késő, amikor meghalok?"

Mert akkor már nincs visszaút! Nincs magyarázkodás!!! Ha ebben az életben nem fogadtad el Jézust a testben megjelent Istennek ( Krisztusnak) megváltónak az élet vizét és az élet kenyerét akkor neked annyi!!! Ha csak vallásos vagy és számodra a JHVH neve használata az üdvösség és nem Jézus, akkor neked annyi!!! Ha meghalsz a JHWH nem fog üdvözíteni, de Jézus sem, mivel azt állítottad, hogy Ő nem ISten hanem csak egy teremtmény!!!

2022. szept. 19. 22:48
 42/46 anonim ***** válasza:

41

Még akkor sem lenne igazad, ha a te vallásod lenne az igazi, az emberek által szerkesztett vallások közül. Mivel az Isten jó és megbocsájtó. Mi lenne a helyzet a más vallásban nevelt emberekekkel, gyerekekkel, csecsemőkkel. Legalább a saját vallásodat ismerd, ha már hülyeségeket beszélsz!

A zsidók szerint (vallásod szerinti kiválasztott nép), az jut kárhozatra aki bálványimádó (kereszten csüngő sovány ismeretlen), s aki más Isteneket imád (Jézus Istensége, emberi kreálmány).

2022. szept. 24. 15:20
 43/46 anonim ***** válasza:

#42#

Nekem nincs igazam és nincs saját vallásom. Isten Jó és megbocsátó és irgalmas és a tudatlanság idejét elnézi. Ezért Isten eljött hozzánk Jézus személyében. Jézusban Isten lakozott testileg. Jézus a testben megjelent Isten aki által van a mi üdvösségünk, bűnbocsánatunk és feltámadásunk!

Erre számtalan ige van a Bibliában, Újszövetségben, Evangéliumokban, Apostoli levelekben, Jelenések könyvében. Úgyhogy nem én beszélek hülyeségeket. Jézus Istensége nem emberi kráció!

[link]

[link] 03729.htm

[link] 03729.htm#4

Olvasgass hátha találsz benne valami érdemlegeset.

2022. szept. 24. 23:40
 44/46 anonim ***** válasza:

43#

Ezt nem Jézus, sőt nem Isten írta. Emberi, kreálmány! Gondolom, nem tőlem tudtad meg!

2022. szept. 26. 10:42
 45/46 anonim ***** válasza:

#44#: "Ezt nem Jézus, sőt nem Isten írta. Emberi, kreálmány!"

Mire gondolsz pontosan, milyen írásra? Arra, amit belinkeltem? Valójában semmi másról nem szól az a könyv csak arról, hogy a bibliai igéket hogyan magyarázzák félre saját értelmezésük szerint a különböző keresztény irányzatok és vallások. Fel vannak sorakoztatva az Igék és a hozzá fűzött tanítások, magyarázatok és aztán a valós igaz értelme és mondani valója.

Nem értem mi ezzel a problémád? Mond el vagy idézd amit nem tartasz igaznak vagy helyesnek.

2022. okt. 3. 16:18
 46/46 anonim ***** válasza:

45#

Nincs semmi problémám az emberi írásokkal és a hozzáfűzött emberi magyarázatokkal. A probléma ott kezdődik, amikor ezt Istentől valónak hírdetik. Sőt volt idő, mikor kötelező jelleggel kellett hinni, akár hallálal is bűntették azt, aki megkérdőjelezte az emberi magyarázatot.

2022. okt. 3. 17:30
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!