Jézus és az Úr egylényegű, de külön akarattal bírnak?
Ha mindegyik isteni személy a teljes isteni természet birtokában van és mindegyik egyformán örökkévaló, mindentudó, mindenható. Akkor miért kéri az egyik a másiktól az alábbiakat?
"Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te.” Márk 14, 35-36.
A kivetülést Isten teremtette. Mint minden más teremtményt.
"Ezért Jézusban van az Istennek egész teljessége"
Ezt honnan veszed? Hol van leírva a Bibliában, hogy a teljes Isten kivetült, és nem csak egy része?
Ebben az értelemben, ahogyan idézted a Bibliából, te is, én is "egylényegűek" vagyunk Istennel: " Hogy mindnyájan egyek legyenek; amint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk."
Ez igaz lehet.
Kol.2,9. Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,
Fil.2,6. A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,
Jn.10,30. Én és az Atya egy vagyunk.
Jn.14,8. Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!
Jn.14,9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
Jn.1,1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
1Tim.3,16. És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.
Kol.1,16. Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;
Jn.10,33. Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.
Jel.1,8. Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, a ki van és a ki vala és a ki eljövendő, a Mindenható.
Jel.21,6. És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.
Jel.22,13. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.
stb.
Isten Jézust nem teremtette, hanem belőle vált ki (született). A kettő nem ugyanaz. Jézus semmilyen formában sem teremtmény. Ha teremtmény akkor már eleve nem lehet Isten.
Ebben a könyvben sok mindenről olvashatsz, Jézus Istenségéről is sok Bibliai igékkel alátámasztva.
[link] 03729.htm#2
[link] 03729.htm#4
#13# KZitus.
Jézus Isten nem teremtmény, ezzel szemben az ember teremtmény ezért nem Isten. Az egység pedig amiről az ige ír, hogy az igaz hitű keresztények, akik újjászülettek, Isten Szent Szelleme által Jézus lakozást vett bennük és így ez által Istenben vannak, de ettől a keresztény ember nem Isten.
Ám ez az egység akkor fog teljességre jutni és beteljesedni, amikor Jézus visszajön és feltámadnak az igazak, akik Jézus Krisztusban haltak meg. Ugyanis ők akkor már örökös társai lesznek Jézusnak. Ez bizony nagy jelentősségű szó és meghatározás. "Örököstárs". Azaz Jézus testvéreinek számítanak, akik hatalmat fognak kapni és uralkodni fognak Jézussal együtt.
15#
A Biblia szerint Jézus is teremtmény!
KZitus
Az egylényegűség, és a Krisztusban való egység két nagyon különböző fogalom. Nem illik ám összekeverni a fogalmakat.
#16# Kérdező: "A Biblia szerint Jézus is teremtmény!"
Kedves kérdező. Én sehol sem olvastam a Bibliában amit állítasz, hogy Jézus teremtmény lenne, peig közel 30 éve hiszek Jézusban és olvasom a Bibliát és teszek bizonyságot. Örülnék, ha az általad említett állítást alá tudnád támasztani Bibliai igékkel.
18#
Ilyen vita volt már itt a gyakorin. S természetesen elfogadom, hogy minden felekezet mást magyaráz bele a Bibliai idézetek jelentésébe és hívőik ezen magyarázatokat létrehozó embereknek hisznek.
Mivel ezeket a magyarázatokat emberek hozták létre és nem Isten, ezért a bizonyítás lehetetlen. Amire én utaltam a 16#-ban többek közt:
(Példabeszédek 8:22) 22 Maga Jehova hozott létre engem az ő útjának kezdetéül, legkorábbi műveként réges-régen.
ez a vers is bizonyítja, hogy Isten létre hozta az első műveként, nagyon régen, a Többi műve Jézus után jön sorban.
(Kolosszé 1:15) . . .az egész teremtés elsőszülötte;
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!