Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus és az Úr egylényegű, de...

Jézus és az Úr egylényegű, de külön akarattal bírnak?

Figyelt kérdés

Ha mindegyik isteni személy a teljes isteni természet birtokában van és mindegyik egyformán örökkévaló, mindentudó, mindenható. Akkor miért kéri az egyik a másiktól az alábbiakat?

"Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te.” Márk 14, 35-36.

2022. aug. 17. 08:38
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

29#

Sajnos nem ismerem ezt a fajta fordítást, gondolom ez is ilyen belemagyarázós!

2022. szept. 6. 13:56
 32/46 anonim ***** válasza:

Kol.1,15. A ki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született;

Jézus Istenből vált ki Istenből született, tehát nem teremtmény.

Kol.1,16. Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;

Jn1,1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

Jn.10,30. Én és az Atya egy vagyunk.

Ján. 14;

8. Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!

9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

stb.

2022. szept. 6. 16:17
 33/46 anonim ***** válasza:
54%

Ezek mind-mind Jézus teremtettségét bizonyítják.

Ezen magyarázat szerint mindenki és minden Isten. Hisz ő teremtett mindent, belőle van minden! Még az embert is saját képmására teremtette, "Én és az Atya egy vagyunk." "ki engem látott, látta az Atyát"

2022. szept. 6. 18:59
 34/46 anonim ***** válasza:

#33# : "Ezek mind-mind Jézus teremtettségét bizonyítják."

Ezek pont azt bizonyítják, hogy Jézus nem tremtmény, hanem Istenből vált ki, Istenből született.

1Tim.3,16. És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, ...

Kol.2,9. Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,

Jézus nem csak egy ember volt a sok közül. Nem férfiúi gerjedelem által fogant, hanem Isten Szent Szelleme által. Isten lakott Jézus testében!

Jézus otthagyva dicsőségét emberré lett!

Fil.2,6. A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,

7. Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;

8. És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.

9. Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való;

10. Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.

11. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Zsid.2,7. Kisebbé tetted őt rövid időre az angyaloknál, dicsőséggel és tisztességgel megkoronáztad őt és úrrá tetted kezeid munkáin,

Zsid.2,9. Azt azonban látjuk, hogy Jézus, a ki egy kevés időre kisebbé tétetett az angyaloknál, a halál elszenvedéséért dicsőséggel és tisztességgel koronáztatott meg, hogy az Isten kegyelméből mindenkiért megízlelje a halált.

Ezért volt az, hogy Jézus már gyermek korában tudott mindent.

Lk.2,47. És mindnyájan, a kik őt hallgatták, elálmélkodának az ő értelmén és az ő feleletein.

Lk.2,49. Ő pedig monda nékik: Mi dolog, hogy engem kerestetek? Avagy nem tudjátok-é, hogy nékem azokban kell foglalatosnak lennem, a melyek az én Atyámnak dolgai?

aztán később is...

Jn.7,15. És csodálkozának a zsidók, mondván: Mimódon tudja ez az írásokat, holott nem tanulta?!

Jézus nem teremtmény!!!! Hanem Isten személyes kinyilatkoztatása a teremtett világ számára!!!!!

2022. szept. 8. 10:29
 35/46 anonim ***** válasza:
58%

34#

Óriási tévedés!

Eleve nem Isten szerepel ezen idézetekben, hanem az Úr. "Az Úr és én egyek vagyunk" De vajon ki az Úr és ki Jézus atyja? Ki költözött Jézus testébe és mikor? Születésekor, vizbemerülésekor? Isten mindenféle áldozattétel nélkül megmenti a világot az akaratával egyetlen ezredmásodperc alatt. A világteremtés sem okozott sok gondot neki, ezzel szemben Jézus nem mentett meg több millió embert, nem támasztott fel a több ezer éve halott gyerekeket, de még a frissen meghaltakat sem. Sőt miatta kellett gyermekek tömegét legyilkolni. Jézus nem hagyott hátra kézírást, pedig Jahve a saját ujjával még kőtáblára is tudott írni. Jézus nem? Jahve tiltja a házasságtörést, Máriát mégis megejtette volna, miközben József jegyese volt? Jahve tiltotta az emberáldozatot, mégis feláldozta fiát emberi testben? Jézus hagyta meghalni barátját, hogy utána népszerűségnövelésből nézőközönség előtt feltámassza zombiként? Jahve kerülte a feltűnősködést, minél kevesebb ember előtt tevékenykedett, ha tehette..

2022. szept. 8. 12:01
 36/46 anonim ***** válasza:

#35#

Én nagyon sajnállak téged, hogy ilyen rengeteg beteg gondolatod van. Az igéket és az írásokat figyelmen kívül hagyod, nem akarod értelmezni őket csak az ellentmondás és akadékoskodás dől belőled! Tényleg nagyon sajnállak. Semmi gond, te is meghalsz aztán majd meglátod!!! Ja akkor már késő!!! Bocsi ne haragudj! De hát időben szólt az Úr, Jézus, Atya, JHVH - YHWH!!!

2022. szept. 9. 21:15
 37/46 anonim ***** válasza:

36#

Nem hagyom figyelmen kívül az igéket, inkább az utólagos emberi értelmezéseket. Isten szava szent, az emberé nem! Isten szólt, hogy "Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!" Te Mégis egy teremtményhez imádkozol. Mégsem sajnállak téged, mert tudom a jó Isten ezt is meg fogja bocsájtani, ha meghalsz!

Ui:

Nem értem, miért lenne késő, amikor meghalok? Mindenki akkor látja meg nem? Sok féle vallás létezik, sok féle gondolkodás (8 milliárd emberből csupán 2 milliárd keresztény, s közülük sem támogatják mind a katolicizmus dogmáit). Viszont Isten csak egy van és ő megbocsájtott a legnagyobb bűnösöknek is! A vak hit nem bűn, ha Istennek hiszel, de butaság, ha egy ismeretlen ember szavában!

2022. szept. 10. 21:04
 38/46 anonim ***** válasza:

[link]

[link] 03729.htm

[link] 03729.htm#4

2022. szept. 19. 21:29
 39/46 anonim ***** válasza:

#37#

Mt.4,10. Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.

Lk.4,8. Felelvén pedig Jézus, monda néki: Távozz tőlem, Sátán; mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.

Te miben és hogyan imádod és szolgálod az Úr Istent???

2022. szept. 19. 21:36
 40/46 anonim ***** válasza:

#37#: "Te Mégis egy teremtményhez imádkozol."

Én nem egy teremtményhez imádkozom, hanem a testben megjelent Istenhez , azaz a testben mgejelent krisztushoz!

Jn.6,45. Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.

Ján.5;

21. Mert a mint az Atya feltámasztja a halottakat és megeleveníti, úgy a Fiú is a kiket akar, megelevenít.

22. Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;

23. Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. A ki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, a ki elküldte őt.

24. Bizony, bizony mondom néktek, hogy a ki az én beszédemet hallja és hisz annak, a ki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.

25. Bizony, bizony mondom néktek, hogy eljő az idő, és az most vagyon, mikor a halottak hallják az Isten Fiának szavát, és a kik hallják, élnek.

26. Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:

27. És hatalmat ada néki az ítélettételre is, mivelhogy embernek fia.

Jn.10,30. Én és az Atya egy vagyunk.

Jn.5,26. Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:

Jn.10,18. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.

Mt.28,18. És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

Jézus nem teremtmény, hanem a testben megjelent Isten! A testben megjelent Krisztus!

1Jn.4,2. Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;

1Jn.4,3. És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.

1Tim.3,16. És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben,...

Tehát kedves barátom, nagy bajban vagy ha számodra Jézus csak egy teremtmény és nem a testben megjelent megbocsátó Isten.

2022. szept. 19. 22:22
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!