Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik olyan vallás, ami az...

Létezik olyan vallás, ami az embert akarja Isteni szinte felemelni?

Figyelt kérdés
Egy olyan vallás, ami azt akarja, hogy az emberek minnél tökéletesebbek legyenek, hogy ne valami természet feletti erőben higyjenek, hanem magukban? Pl: Minnék okosabbak legyenek, minnél erősebbek, védjük a saját környezetünket az álltavilágot, mert ha már Isteni szintre emelkedünk ez egy kötelességünk. Így az emeberiség, egy ilyen mentalitás alatt, összefogva egy sokkal szebb jövőt lenne képes megteremteni.
tegnap 23:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem. Ilyet a kommunisták akartak, kivonni a képletből Istent. Az ember ne akarjon istent játszani! Sátánista ideológia.
ma 00:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Ezzel az a probléma, hogy akkor az ember döntené el önkényesen, hogy mi a jó és a rossz. Sokszor volt már a történelemben, hogy az ember istent akart játszani, kb mindig vérfürdő lett a vége. A náci ember, a kommunista ember is meg akarta váltani az emberiséget, tömeggyilkosságok, meg koncentraciós táborok lettek belőle. A jó Istentől származik. Ha mindenki krisztusi életet élne, eltűnne a bűn, és a rossz a világból.
ma 00:25
 3/9 A kérdező kommentje:

1# "Az ember ne akarjon istent játszani!"

Mert miért ne? Ha úgy nézzük így is azok vagyunk. Míg az ember saját akaratával magát tudja fejleszti, tud tanulni, tud minnél jobb lenni, addig a világot is leimátkozhajta és kérheti Istent, semmi nem fog történni. Maximum erőt ad, de ne egy entitásra támaszkodjunk, hanem magunkra, mert mi irányítjuk az életünk.

Másrészt pedig, az orvos gyógyít, vagy Isten? A munkásember és a mérnök épít neked házat, vagy Isten?

2#

"ember döntené el önkényesen, hogy mi a jó és a rossz." Amíg más kárára nem megy, az hogy te jobb leszel addig semmi probléma. Márpedig a tanulással, és önfejleszéssel semmi probléma sincs. Azt is hozzákell tenni, hogy egy ilyen gondolkodás alapja a kollektív együttműködés. Az ember összefog az emberrel, így a társadalmunk teljes fókuszába lenne a fejlődésnek.

"Ha mindenki krisztusi életet élne, eltűnne a bűn, és a rossz a világból."

Tudod ez szép és jó dolog, de ezt is próbálták már a középkorban és nem nagyon vállt be. Hiába hittek, mégis több száz háború volt és öldöklés. A keresztes hadjáratokról nem is beszélve.

ma 00:39
 4/9 anonim ***** válasza:

3# Nah, here we go again.. Nem értem, hogy a vallásellenesek minek írnak ki folyton provokatív kérdéseket.. Sajnos az ember nem tudja magától, hogy mi a jó.

"Ha úgy nézzük így is azok vagyunk."

Nem, nem vagyunk azok. És ne keverd a középkori egyház bűneit az igazi vallásossággal. Akik ezeket elkövették, azok épp Krisztus ellenében tették, amit tették. Tehát nem voltak krisztusiak. Nagy mellényre vall, hogy te jobban tudnád mi a jó, mint maga a Teremtő. Az Élet könyvében, a Bibliában minden benne van, és minden olyan emberi vislekedés, ami azzal szembe megy, az Ördögtől való, és bűn.

ma 00:46
 5/9 A kérdező kommentje:

4# "Nem értem, hogy a vallásellenesek minek írnak ki folyton provokatív kérdéseket."

A kérdésemben semmi provokatív nem volt, még a kereszténységet sem említettem meg. Gondolom arra gondolsz, hogy "ne valami természet feletti erőben higyjenek". Namármost ez ugyan az, minthogy nem hiszel abban, hogy ember lehet Isten. Én elfogadom. De ti egyből jöttetek a vallásos dumával, hogy ember nem lehet Isten szinten. Szerintem meg lehet. Valaki szerint Mohamed a proféta, szerinted nem meg szerintem se. Akkor meg?

ma 01:01
 6/9 anonim ***** válasza:
5# Már maga a kérdés felütése is provokatív. A kérdést úgy írtad, létezik-e olyan vallás.. Tehát te egy Isten nélküli vallást akarsz. Ilyen nincs, mert a kettő kiüti egymást.
ma 01:10
 7/9 A kérdező kommentje:
6# Az ember az isten. Azt kérdeztem, hogy létezik e olyan vallás, ami nem egy természetfeletti lényben hisz, hanem az emberben. Abban, hogy az embert kell isteni szintre felemelni, ezzel az ember lesz az Isten.
ma 01:15
 8/9 anonim ***** válasza:
7# Nem.. Nagy zagyvaság, halandzsaszöveg, amit írsz.. Most vagy legyél ateista, vagy istenhívő, de ne keverd a kettőt. Nagyon gáz..
ma 01:18
 9/9 A kérdező kommentje:
8# Abban hiszek, hogy az ember az Isten. Milyen ateista megfogalmazást olvastál tőlem, amiben azt állítom, hogy ember nem Isten? Én nem hiszek a kereszténységben, nem is vagyok megkeresztelve. Abban hiszek, hogy mi, mint az emberi faj, isteni szintre kell felemelkednünk, úgy, hogy magunkat tökéletesítjük, ezzel megoldva a problémákat amiket a tanulatlanságunkból hoztunk létre. Ilyenek a háborúk, a globális felmelegedés.
ma 01:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!