Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a mormonokról?

Mit gondoltok a mormonokról?

Figyelt kérdés

2022. aug. 4. 19:44
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
De az alapító alapította az egész vallást, ő írta a Mormon könyvét. Lehet mindenben hazudott? Lásd Péter 26-os hozzászólását az alapító további hazugságairól.
2022. aug. 5. 18:01
 32/42 A kérdező kommentje:
Lehet. Ezt ő tudná csak.
2022. aug. 5. 18:05
 33/42 anonim ***** válasza:
Mármint mit? Amiket Péter összegyűjtött, azokat mindenki tudhatja, hogy a szekta alapítójának hazugságai, mert ő is egyszerűen, teljesen közérthetően bebizonyította. Ha Mormon könyve és egyebek mind hazugságon alapul, akkor az egész vallás hazugságon alapul. Tehát az egész vallás hamis.
2022. aug. 5. 18:11
 34/42 A kérdező kommentje:
Lehet.
2022. aug. 5. 18:12
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, hogy nem is keresztények, hanem politeisták. A mormonok szerint Elohim csak a mi univerzumunk Istene, de minden univerzumnak van sajátja. Ez mindenki szerint politeizmus, csak a mormonok szerint nem.
2022. aug. 5. 19:42
 36/42 anonim ***** válasza:
Van itt olyan akinek mormon szülei vannak, de ő inkább a keresztény hittel ért egyet?
2022. aug. 8. 18:37
 37/42 Kései Sirató ***** válasza:

35-ös én még soha nem hallottam, hogy ezt valaki így hinné, érdekes volt most ezt olvasnom, mert sokszor eszembe jutott, hogy mi van, ha más Isten is van és a mi Istenünk csak a mi naprendszerünkben van. Remélem, nem bűn, hogy bennem is felmerült ez a gondolat sokszor, mindenz azért, mert nem tudom, mi más oka lenne annak, hogy Isten sokszor úgy tett dolgokat, mintha bizonyítani akarná az egész világegyetemnek, hogy ő szeret, vagy hogy miért tesz ezt vagy, azt, szóval mintha nem lenne a végtelen univerzum felett, hanem esetleg léteznének más Istenek.

Szerintem ezt valójában nem tudhatjuk, mert a Biblia sehol nem ír sem erről, sem az ellenkezőjéről, ha valaki mégis tudna bármi információt, megköszönném, ha ide leírná.

2022. nov. 16. 12:47
 38/42 anonim ***** válasza:

"Szerintem ezt valójában nem tudhatjuk, mert a Biblia sehol nem ír sem erről, sem az ellenkezőjéről, ha valaki mégis tudna bármi információt, megköszönném, ha ide leírná."

A Bibliában Isten konkrétan kijelenti, hogy nincs más isten rajta kívül.

2022. nov. 16. 14:26
 39/42 Kései Sirató ***** válasza:

38

Hol van ez leírva?

2022. nov. 17. 12:22
 40/42 anonim ***** válasza:

Például Izajás 45,5:

"Én vagyok az Úr, és senki más! Rajtam kívül nincs más isten."

Itt Isten ezt maga jelenti ki, nem pedig róla mondják, mint más helyeken.

2022. nov. 17. 14:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!