Mit lehet tudni a Mormonokról? Érdeklődjek vagy kerüljem
őket?
Figyelt kérdés
A mai napon sétáltam a városban és megállitott két lány, hogy beszélgessünk a hitről. Kérdeztem hogy Jehova tanúi-e de nem mondták hogy Mormonok. Mivel siettem a dolgomra, ezért nem tudtam velük pár mondatnál többet váltani, de érdekelne hogy keressem őket vagy inkább kerüljem őket? Régóta keresek egy gyülekezetet, hiszek Jézusban.
Soha ne lépj olyan egyházba, aminek egyes szent könyveit csak a papság ismerheti! Kérd a térítőktől például A nagy értékű gyöngyöt, nem fogod megkapni.
A mormonok,a Biblia fölé helyezik a Mormon Könyvét,s így nem nevezhetők keresztényeknek.
2017. márc. 15. 17:29
4/13 anonim válasza:
Annyi köze van a mormonoknak a kereszténységhez és Jézushoz, mint a szcientológiának vagy a new age mozgalmaknak, semmi. Ha jézusban hiszel, akkor kerüld. Látogass meg inkább olyan felekezeteket, mint a katolikus, ortodox, evangélikus, református. Biztos van környezetedben is ilyen, esetleg egyiknek a gyökereivel is rendelkezel (keresztség által például).
2017. márc. 15. 17:52
5/13 anonim válasza:
alapjaiban térnek el a többi magát kereszténynek tató közösségtől, ha egy ateista vizsgálja őket, aki esetleg pont hogy az kereszténységet lejárassa oda sorol mindenféle szektát is ami magát kereszténynek tartja is azt mondja a mormonok nem keresztények, alapvető világképben, hitnézetekben, erkölcsökben kb mindenben eltérnek a kereszténységtől
a legtöbb dolog amiért az emberek utálják jehova tanúit utálják őket is, nem véletlenül
2017. márc. 15. 19:55
6/13 anonim válasza:
Fundamentalisták, kerüld őket!
2017. márc. 15. 20:04
7/13 anonim válasza:
inkább kerüld őket, eléggé abszurd, Bibliában nem szereplő dolgokban hisznek.
Ha gyülekezetet keresel, válassz inkább az igazi keresztény felekezetekből: katolikus, ortodox, evangélikus vagy református egyházak közül.
2017. márc. 15. 20:32
8/13 anonim válasza:
Namost, a mormonok is kb egy olyan kis szekta, mint a jehovisták a vénségeikkel.
Náluk az az extra, hogy alapítójuk, Joseph Smith előállt, hogy kapott angyaloktól egy könyvet (mormon könyve), s az abban levő extrákat is hozzáveszik a kereszténység tanításaihoz...
Viszont egy hasznos dolguk legalább van (a többi zombihadsereget építő szektával ellenben), hogy valami miatt megszállottjai a családfakutatásnak, és ahhoz ingyenes segítséget is adnak. Egy rakat dokumentumot összegyűjtöttek - pl a magyar anyakönyvek jó részét mikrofilmre lefotózták, s az elérhető az oldalukon.
Én magam is szépen kibővítettem a családfámat az oldaluk segítségével.
2017. márc. 16. 10:03
9/13 szp72 válasza:
Szerény véleményem szerint a mormonok vallása még rosszabb, mint a Jehova tanúié. Tulajdonképpen már kereszténynek sem nagyon tekinthetők. Egy bevallottan politeista vallás.
2017. márc. 16. 10:29
10/13 anonim válasza:
Én találkoztam / beszélgettem mormonokkal, és elég rámenősen térítenek. Elég annyi, hogy még egy évvel később is hívogattak telefonon annak a két misszionáriusnak a barátai, akik már addigra rég nem voltak az országban. Szerintem tévtanításokat hirdetnek. Hisznek a megistenülésben (ugye, egész pontosan mit is mondott sátán az első emberpárnak a Paradicsomban?), meg azt állítják, hogy a Mormon könyve ugyanolyan fontosságú, mint a Biblia, holott az utóbbi világosan megmondja, hogy a teljes Írás Istentől ihletett, és se elvenni belőle, se hozzátenni nem lehet. Ráadásul a Bibliával ellentétben a Mormon könyvének egyáltalán nem bizonyítható a hitelessége.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!