Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Én akkor most konkrétan "mi"...

Én akkor most konkrétan "mi" vagyok? Szeretnék választ kapni hogy mi után érdeklődjek!

Figyelt kérdés

Tehát, egy 18 éves lány vagyok. Nem hiszek istenben, sem a Bibliában. Hiába jártam hittanra, egyszerűen semmi. Ámbár, természetfeletti lényekben sem hiszek, meg semmi szellemek, feng-shui, meg ki tudja mi van még. Próbáltam nekem való vallást keresni, olvasgattam a neten, de egyik sem nekem való. Őszintén én szerintem az ésszerű dolgokban hiszek... mondhatok akkor magam igazából racionalistának? Gondolok ilyenre mint pl evolúció, vagy fizikai, kémiai törvények. Egy szóval amit látok, elhiszem.

Utánnanézzek jobban a racionalizmusnak? Ez lenne az igazán nekem való? Nem akarok személyeskedni, csak nem értek az ilyenhez. Mit gondoltok?

Örülnék pár hasznos véleménynek.

2010. aug. 18. 20:58
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
szia hugicám
2010. aug. 18. 21:03
 2/43 anonim ***** válasza:
100%
te egy ateista vagy, aki racionalista...de ez nem vallás
2010. aug. 18. 21:08
 3/43 anonim ***** válasza:
53%

"Gondolok ilyenre mint pl evolúció, vagy fizikai, kémiai törvények. Egy szóval amit látok, elhiszem."

Ezeknek a dolgoknak állítom, hogy a 0.0000002%-át sem láttad és fogod látni. Az evolúciót pláne. De abban hiszel, amiben akarsz.

2010. aug. 18. 21:08
 4/43 anonim ***** válasza:
0%

nem Istennel van a baj.

minden vallás korrupt.

minden filozófia bukott.

nem vagyok hivő.

nem vagyok ateista.

sem racionalista.

en se tudom mi vagyok.

de baszok bele.

mindeggy.

ha azt a hülyeséget keresed , amit válasznak hivnak, azt nem lehet meg lelni, mert ha lenne is válasz azt az emberkék ugy el torzittják hogy mesés.

2010. aug. 18. 21:09
 5/43 Harrr ***** válasza:
100%

Tudományokból láthatja:

0.0000002%-át (se)

Szellemek, Isten, egyéb természetfeletti:

0.0%

Üdv a klubban "18 éves lány", szerintem mi jártunk jobban :D

2010. aug. 18. 21:11
 6/43 anonim ***** válasza:
23%
Azért a dolgoknak nézz utána mégegyszer, elfogulatlanul. Ajánlok egy jó munkát ezzel kapcsolatban, érdemes lenne elolvasnod: [link]
2010. aug. 18. 21:12
 7/43 anonim ***** válasza:
0%

egy öreg rocker vagyok, hugicám

sokat kerestem

de nincs válasz , semmmire.

Az Isten is halgat

nem azert mert nincs.

hanem azert mert idiótákkal nincs mit vitázni.

de a hivőcskék idiottábak mindenkinél.

2010. aug. 18. 21:14
 8/43 A kérdező kommentje:
Csak szeretnék valamit találni, ami hozzzám illő, ezért írtam le pár dolgot arról amit gondolok... Nem akarok hitetlen lenni, valamiben azért hinnem kell még ha nem is isten az... nem találtam jobb topicot ennek a kérdésnek. Miért baj hogy a valláshoz írtam?... nem értem. Nekem nem mindegy, hogy így vagyok vagy úgy... Szeretném megtalálni az utam, ilyen egyszerű a kérdésem. De ha ezt tudom, inkább ki sem írom a kérdést...
2010. aug. 18. 21:16
 9/43 anonim ***** válasza:
Szerintem ne akard mindenáron beskatulyázni magad. Te te vagy, úgy jó, ahogy vagy. Az külön pozitív, hogy gondolkodsz is. (37 éves róm. kat. fiú vagyok amúgy.)
2010. aug. 18. 21:17
 10/43 anonim ***** válasza:
24%

voltam sok helyen kiss hugom, de nem tudták megnyugtatni lázongó és nyugtalan lelkem.

kitagadtak minden honnan.

mert sokat kérdeztem.

de nem bánom.

arra a következtetésre jutottam hogy van Isten,

de nincs ember.

aki meg érthetné

pláne én.

ha sokat fogsz ezen gondolkodni, depressziós leszel mint én.

2010. aug. 18. 21:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!