Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, konkrétan mit...

Jehova Tanúi, konkrétan mit kell cselekednem ahhoz, hogy üdvösségem lehessen?

Figyelt kérdés
2011. aug. 20. 18:31
1 2
 1/17 Sághegyi Csaba ***** válasza:
68%

Hopp, ez jó lesz! :D Értem a kérdés miértjét, jó, hogy feltetted. Figyelemmel fogom kísérni ezt a topicot.

Magam evangéliumi keresztény vagyok, láttam több olyan helyzetet, mint ez a kérdés, és jó, és hasznos dolognak tartom :)

2011. aug. 20. 18:55
 2/17 anonim ***** válasza:
7%
Látom, a jehovisták egymást pátyolgatják kalákában...
2011. aug. 20. 20:04
 3/17 anonim ***** válasza:
11%
Kérdezd meg a Czika Janit vagy a Kutasi Csabát
2011. aug. 20. 20:25
 4/17 anonim ***** válasza:
94%

Nem vagyok Jehova Tanúja,de:

Apostolok Cselekedetei 16.rész:

"30. És kihozván őket, monda: Uraim, mit kell nékem cselekednem, hogy idvezüljek?

31. Azok pedig mondának: Higyj az Úr Jézus Krisztusban, és idvezülsz mind te, mind a te házadnépe! "

2011. aug. 20. 21:25
 5/17 anonim ***** válasza:
Először is Jehova Tanújává kell válnod,máskülönben lehetetlenség.A Mennyország kulcsa az Őrtoronyban van elzárva.xDxDxD
2011. aug. 21. 08:36
 6/17 anonim ***** válasza:
A legelsö lépés amit meg kell tennünk ahhoz, hogy megmentésben részesüljünk a János evangéliuma 17-es fejezet 3-as versében van feljegyezve, amely így hangzik: Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról. Tehát akkor az elsö lépés az ismeret szerzés.
2011. aug. 21. 14:19
 7/17 A kérdező kommentje:
Akkor első lépésként konkrétan milyen ismeretekre van szükségem az üdvösség elnyeréséhez?
2011. aug. 21. 15:10
 8/17 Sághegyi Csaba ***** válasza:
62%

Mivel a kérdezettek nem nagyon jelentkeznek, ami várható volt, szeretnék segíteni nekik, mivel kulcskérdésről van szó. Eggyel sem találkoztam ugyanis, akinek üdvbizonyossága lett volna. Tehát neki nem jó híre van, hanem valami félelmetes várása a végnek.

Először is azt kell letisztáznunk, hogy az Új Világ fordítás nem fordítás. Gyakori, hogy azokat az igeverseket, amelyek ellene mondanak az ő teológiájuknak, összevetem a görög szöveggel: [link]

Tehát ha Isten szavára vagyunk kíváncsiak az üdvösségünket illetően, akkor egyéb fordítást kell megnéznünk. Eddig még nem találtam olyan magyar fordítást, ami a kulcskérdésekben rosszul fordított volna. Így a következő igehelyek mondják el az üdvösség módját, a teljesség igénye nélkül:

Luk. 23:39-43

Róma 3:23-28

Róma 10:9

Efézus 2:8-9

Javaslom a Károli fordítást.

2011. aug. 21. 22:08
 9/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, én a héber szövegeket vizsgáltam eredeti nyelven, ott is található számos betoldás, ugyanakkor én (a héber szövegrészletek alapján) inkább az "újfordításút" javasolnám.
2011. aug. 22. 21:04
 10/17 A kérdező kommentje:
Jehova Tanúk, ti nem akartok válaszolni?
2011. aug. 22. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!