Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elkéne fogadnom, hogy a...

Elkéne fogadnom, hogy a családom és a barátaim pokolra fognak kerülni?

Figyelt kérdés

Régóta útkereső vagyok a top 20 világvallást szerintem ismerem már annyira átfogóan, hogy meggyőződéssel tudjam állítani, hogy a kereszténységet hiszem igaznak. Ezt a döntést nem 2 nap alatt hoztam meg.

Amiért a legelején nem volt már szimpatikus az az üdvözülés "tana". A protestánsok szerint csak a keresztények üdvözülnek pedig nekem pont az evangélikus tanítás fekszik.

Az ismerősi köreimben csak én vagyok "keresztény" és elkéne azt fogadnom, hogy minden ismerősöm pokolra jut?

Elég összeszedetlenre sikerlt ez a kérdés de telefonon annyira nem látom át, remélem attól még érthető.

Válaszokat előre is köszönöm!

2022. júl. 25. 11:28
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:

Nem szorongok.

Pusztán kifejtettem hogy véleményem szerint hol van egy nagy probléma. Ez pedig több vallás esetén is fenn áll.

Nem kell ilyenmódon kitérned a kérdés elől egyébként ha nem akarsz vagy nem tudsz válaszolni.

2022. júl. 26. 14:04
 42/50 anonim ***** válasza:
Melyik kérdés elől tértem ki? :)
2022. júl. 26. 14:10
 43/50 anonim ***** válasza:
A 38. ban felvázolt kérdések elől.
2022. júl. 26. 14:15
 44/50 anonim ***** válasza:
0%

#43 Isten a fiában való hitet határozta meg kritériumként. Hagyjuk az Ő bölcsességére miért.

Akinek van, annak még adatik, akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije volt (Jézus). Ez igazságosan hangzik?

Miért beszélt Jézus példázatokban?

[link]

Mivel Isten jó, és szeretet, minden embert igazsággal fog megítélni, a cselekedetei alapján, ami a világképéből következett.

2022. júl. 26. 14:34
 45/50 anonim ***** válasza:
0%
... a választott világkép és életvitel minősíti az illető jellemét.
2022. júl. 26. 14:36
 46/50 anonim ***** válasza:
100%

"Isten a fiában való hitet határozta meg kritériumként. Hagyjuk az Ő bölcsességére miért."

Tehát ha halálod után közli veled Isten hogy bár a vallásod szabályait jól követed (tegyük fel így van/volt) de valahol tévedtél és téves Istenben hittél. Ezért pedig annak ellénére is hogy nem hisszel benne mész a pokolba.

Ez igazságos lenne?

A törvényes kérdésemre se írtad meg a válaszod.

"Miért járna nekik büntetés?

Vagy miért nem kapják meg a jutalmat amit a többiek?"

Ezt a részt sem válaszoltad meg, hogy mi rosszat is tettek amiért büntetést érdemelnének?

2022. júl. 26. 16:21
 47/50 anonim ***** válasza:

#46 nem mondtam, hogy pokolra kerülnek. Nem gondolom azt Istenről, hogy csak egy szűk csoport üdvözül és a többi örökre elveszne vagy megsemmisülne.

Mindenkit a lelkülete alapján ítél meg Isten és hogy miket cselekedett. De ez szinte minden vallásban így van hogy a lelked megnemesítését célozza, ha vallásos keresésre, gyakorlatokra adod a fejed. Egyáltalán abban gondolkodsz, hogy van lelked, szellemed.

Keresztény hívőként viszont azt mondom, Jézus lesz az a bíró, aki ítélni fog. Az apostoli hitvallásban is benne van, hogy Jézust várjuk vissza, aki ítél élőket és holtakat.

A pokolról azt gondolom, ami Bolyki György előadásában elhangzik

https://www.youtube.com/watch?v=ol4Xvustuow

2022. júl. 26. 22:05
 48/50 anonim ***** válasza:
0%

Abban is hiszek, hogy mielőtt Jézus eljönne, az antikrisztus rendszere fog megvalósulni.

Thess. 2

2,1 Kérünk pedig titeket, atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére és a mi ő hozzá leendő egybegyűlésünkre nézve,

2,2 Hogy ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se lélek által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja.

2,3 Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,

2,4 A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.

2,5 Nem emlékeztek-é, hogy megmondtam néktek ezeket, a mikor még ti nálatok valék?

2,6 És most tudjátok, mi tartja vissza, a miért csak a maga idejében fog az megjelenni.

2,7 Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, a ki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia.

2,8 És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, a kit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;

2,9 A kinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival,

2,10 És a gonoszságnak minden csalárdságával azok között, a kik elvesznek; mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő idvességökre.

2,11 És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak;

2,12 Hogy kárhoztattassanak mindazok, a kik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban.

2022. júl. 26. 22:23
 49/50 anonim ***** válasza:

Kicsit későn írok, de remélem még látod. Én katolikus vagyok, a mi álláspontunkat fogom elmagyarázni.

Az üdvösség csak akkor lehetséges, ha keresed az Igazságot ÉS meg is találod azt. Ez az igazság egy olyan embernek, aki elzárva él a külvilágtól lehet az, hogy felismeri az Üdvözítő Istent és a lelkiismerete szerint él, de lehet egy protestáns számára az ő protestáns egyháza is, ha a szívében nem ismerte föl a katolikus igazságot, esetlegesen akár az Egyház kommunikációs hibáiból kifolyólag, ugyanakkor a teljes Igazság a katolikus anyaszentegyházban található meg, s így aki az igazságot keresi végső soron ide kell hogy eljusson, s az egyház útmutatása szerinti élet, a szentségek, amelyek mind a hitéből származnak adja meg az Üdvösség kegyelmét. Aki tehát nem keresi ezt az igazságot, legyen az ateista protestáns, vagy más vallású, nem nyeri el az üdvösséget. Ezt fájó, de el kell fogadni, ugyanakkor tehetsz ellene azzal, hogy a te hiteles életeddel és azzal hogy beszélsz velük róla metéríted őket. Ez a te és minden hívő felelőssége.

2022. júl. 29. 17:10
 50/50 tgt ***** válasza:
49-es: Ez nem a katolikus egyház tanítása, hanem a tied. Ilyen ostobaságot nem tanít a katolikus egyház.
2022. júl. 29. 17:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!