Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » El kellett volna fogadnom,...

El kellett volna fogadnom, hogy kivételeznek velem? Kapcsolatok nélkül már tényleg nem lehet semmire jutni?

Figyelt kérdés
Miután elvégeztem az egyetemet, édesapám bevitt egy jóbarátjához a Parlamentben (magasabb beosztású ember), ahol elbeszégettünk és könnyen nekem megfelelő munkát kaphattam volna. De én ezt a módit annyira utálom, hogy direkt nem készültem fel a beszélgetésre, alulöltöztem, úgy általában érdektelennek tűntem beszélgetés alatt és persze ennek megvolt az eredménye, nem kaptam munkát, de végülis ezt akartam elérni. (Édesapámat nem tudtam meggyőzni, hogy nem akarok menni, ragaszkodott hozzá, így ez volt az egyetlen lehetőségem). Utána persze balhé volt, hogy mégis mit gondoltam. De én még bízom abban, hogy "rendesen" is elhelyezkedhetek, igaz azóta ez nem sikerült. Naív vagyok, hogy így gondolom, illetve hülyeség volt visszautasítani ezt a lehetőséget, még ha rosszul is éreztem volna magam, ha így dolgozom?
2010. jan. 24. 20:45
 1/10 anonim ***** válasza:

ez most komoly? persze hogy hülyeség volt... nekem két kiváló diplomám van és nem találok a gyes után munkát.

Lehet, ha elvállalod a munkát többet tehettél volna azért, hoyg ne csak így lehessen, de mivel "kint rekedtél" most aztán senkin nem segíthetsz.

2010. jan. 24. 21:05
 2/10 anonim válasza:
100%

Szerintem butaságot csináltál... Mások összetennék két kezüket, ha ilyen ismerőseik lennének, ha ilyen állásra lenne lehetőségük. Kegyetlen világot élünk, nem jársz nyitott szemmel-füllel? Nyalás, könyöklés, taposás megy mindenütt, ilyen országban, ilyen gazdasági helyzetben ez érthető is. Szóval szép dolog az ábrándozás, de fel kellene ébredni.

Megértem a te álláspontodat is, hogy magad akarsz érvényesülni, elvégre megdolgoztál a diplomádért, joggal kerülhettél volna be a Parlamentbe, nem a testeddel kellett volna keresned a betevőt.

Aztán lehet, hogy találsz magadtól hasonló jó állást és akkor minden rendbe jön. :)

2010. jan. 24. 21:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
szerintem hatalmas hülyeséget cisnáltál. a munka az munka, a fizetés fizetés. az elveidből nem lesz sem pénzed, sem munkád. örülnöd kellett volna, hogy valaki segít, talán felkarol, lehetőséget kapsz. másoknak semmi sem jut. mégis mit vártál? majd kapkodnak utánad a munkahelyek, hogy náluk dolgozz, náluk dolgozz. meg kellett volna becsülni. de végülis igazad van, mások is haltak éhen már az elveik miatt. legalább megtapasztalgóhatod, milyen az eredménytelen, reménytelen munkakeresés. aztán ha találsz is olyat, hol emberszámba se vesznek, tojnak rád, szarrá dolgoztatnak, alulfizetnek.
2010. jan. 24. 21:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes lett volna, bizony.

Rendes lett volna úgy is az elhelyezkedés.

Ha több jelentkező van, akkor mindenképpen lesz ám valami szempont a döntéshez...

Apád törődött veled, Barátja törődött veled.

Az idegenek már nem annyira..ezt láthatod most.

Segítségtől ne érezd magad rosszul,máskor.

2010. jan. 24. 21:16
 5/10 anonim ***** válasza:
A diszkrimináció diszkrimináció marad előjelektől függetlenül:)
2010. jan. 24. 21:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Sztem meg jól tetted,h a szívedre hallgattál és nem fogadtad el, ritka az ilyen hozzáállás,örülök h vannak még kivételek! Az igaz,h nehezebb lesz munkát találnod,de gond egy szál se amíg szívből csinálod,amit csinálsz !
2010. jan. 24. 22:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha tetszett a munka, el kellett volna fogadnod. Ugyanolyan diplomád van, mint a többi 200 jelentkezőnek, egyáltalán nem jogtalanul foglaltad volna el az állást! Akkor lett volna igazságtalan, ha Te hülyébb lennél vagy képzetlenebb, mint a többi jelentkező. Mindenhova több százan jelentkeznek, azonos képzettséggel - úgyis esetleges szempontok alapján választanak, nem az igazságosság alapján, mert ebben a helyzetben nem is lehet! Ha nem ismeretség, akkor mennyire szimpatikus az ábrázata, stb. Máskor ne csinálj ilyen hülyeséget!
2010. jan. 25. 09:14
 8/10 anonim ***** válasza:
25%
Gratulálok az év hülyéje címhez!
2010. jan. 25. 11:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Gratulálok a korrektségedhez, egy dolog nem sikerült csupán (eddig): bebizonyítani, hogy protekció nélkül is álláshoz tudsz jutni. Pedig a történeted így lenne kerek, de hát nem élünk mesevilágban.

Nem lennék a helyedben, amikor apád elé kell állnod újra és újra.

2010. jan. 25. 13:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem taktikázni kellett volna, hanem őszintén elmondani az apádnak is, a barátjának is, hogy az érdemeiddel akarsz érvényesülni, nem a kapcsolataiddal.
2010. jan. 25. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!