Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elkéne fogadnom, hogy a...

Elkéne fogadnom, hogy a családom és a barátaim pokolra fognak kerülni?

Figyelt kérdés

Régóta útkereső vagyok a top 20 világvallást szerintem ismerem már annyira átfogóan, hogy meggyőződéssel tudjam állítani, hogy a kereszténységet hiszem igaznak. Ezt a döntést nem 2 nap alatt hoztam meg.

Amiért a legelején nem volt már szimpatikus az az üdvözülés "tana". A protestánsok szerint csak a keresztények üdvözülnek pedig nekem pont az evangélikus tanítás fekszik.

Az ismerősi köreimben csak én vagyok "keresztény" és elkéne azt fogadnom, hogy minden ismerősöm pokolra jut?

Elég összeszedetlenre sikerlt ez a kérdés de telefonon annyira nem látom át, remélem attól még érthető.

Válaszokat előre is köszönöm!

2022. júl. 25. 11:28
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
54%

Ma már egyik keresztény felekezet sem tanítja, hogy aki nem keresztény, az nem üdvözülhet.

Nem igazán mélyedhettél el, ha ezt nem tudod.

2022. júl. 25. 13:59
 12/50 anonim ***** válasza:
54%
Nem mivel irtam h nem hiszek ilyesmiben. De lenyegtelen is ez.. marmint a te vallasod szerint ha nem udvozul akkor pokolra jut az ove szerint meg nem, de te meg igen mert masban hiszel 🤷 sehogy se logikus 😃
2022. júl. 25. 14:05
 13/50 anonim ***** válasza:
61%

"Egyszer már hosszasan beszélgettünk privát üzenetben és akkor arra jutottunk, hogy Allah nem csak a muszlimokat üdvözíti hanem aki az Ő akaratát teljesíti. Az viszont biztosan pokolra jut aki tudja, hogy az Iszlám az igaz vallás mégsem azt vallja. Szerintem ez kicsit eltér a keresztény tanítástól ami azt mondja, hogy MINDENKI aki nem keresztény az pokolra jut."

Jó, de a jelenlegi kérdésed szempontjából nem válasz az amire most hivatkozol.

El kéne fogadnom hogy a pokolra kerülnek ?

Erre a kérdésre nem válasz az amit írtál.

2022. júl. 25. 14:08
 14/50 anonim ***** válasza:
28%

Örülök, hogy a kereszténységet választottad. Mik az indokaid, amiért azt választottad?

Üdvözüléssel kapcs, gondolj bele, hogy akik Jézus előtt éltek, akkor mind pokolra kerülnek? Nyilván, nem, Jézus megváltása visszafele is érvényes.

Olvass a pokol kérdésnek jobban utána, ha nem hagy nyugodni. Nyilván van oka, amiért zavar ez a tan, a hagyományos értelmezésben. Én is így voltam vele.

Ajánlott források:

Bolyki György: Mi lesz a pokolban?

https://www.youtube.com/watch?v=ol4Xvustuow

Pokoli háromszög

[link]

Részletes kifejtés:

Frederic Farrar: Eternal hope (1878)

[link]

Frederic Farrar: Mercy and judgement (1881)

[link]

2022. júl. 25. 14:13
 15/50 anonim ***** válasza:
35%

A válasz a kérdésedre:

IGEN, el kell fogadnod, ha őszintén hiszel a vallásodban, és az valóban ezt tanítja neked.

Röviden ennyi a válasz. Mi mást várnál ?

2022. júl. 25. 14:15
 16/50 anonim ***** válasza:
31%

#15 a vallása nem tanít ilyesmit, ugyanis a pokol kérdése többféleképp értelmezhető, lásd #14 linkek. Többféle szimbolikus "helyet" egyaránt pokolnak fordítanak, és amit "örök"-ként fordítanak, az sem vég nélkülit hanem korszakokig tartót jelent.

Az apostoli hitvallás, mely a hit lényegét összefoglalja és katolikusok, protestánsok egyaránt elfogadják, nem tartalmazza az örök pokolbéli szenvedés tanát. Mivelhogy, olvasat kérdése és nem tehető dogmává.

[link]

Leginkább a neoprotestáns fundamentalisták fogják úgy fel, hogy egy nagyon szűk kör üdvözül, a többi meg megy a levesbe, örökre.

2022. júl. 25. 14:48
 17/50 NTBS ***** válasza:
Igen, mert az ő életükről van szó.
2022. júl. 25. 15:13
 18/50 anonim ***** válasza:
27%
Nwm kell elfogadnod kérdező! Ird at a bibliát hogy erzsike meg ferike mennybe jut...
2022. júl. 25. 15:31
 19/50 A kérdező kommentje:

Nyilván nem úgy indítanak, hogy: "szevasz, csatlakozz a vallásunkhoz különben halálod után örökké szenvedni fogsz!" De valójában ez a helyzet. Mélyedj el inkább Te a saját vallásodban barátom.

Szerintem összefüg mert a Te hited szerint a családod és a feleséged is üdvözülhet ha jó emberek annak ellenére, hogy nem muszlimok. A keresztényeknél (főképp a protestánsoknál) lehetsz a világ legjobb embere ha nincs hited Jézusban pokolra kerülsz.

Most kicsit hosszú lenne kifejtenem, hogy végül miért a kereszténységet választottam esetleg ha lesz majd rá több időm szivesen megírom privátban.

A linkeket is majd megfogom nézni, köszönöm.

Én eddig úgy tudtam, hogy Jézus előtt nem létezett menny és pokol. Nagyrészt a zsidók se hisznek a túlvilágban vagy ha mégis akkor úgy, hogy tudtukon kívüli állapotban lesznek és majd onnan feltámasztja Őket a messiásuk.

Van egy olyan érzésem, hogy a Te családod vallásos és ezért vágod rá ilyen könnyen erre a kérdésre a választ.

Azt már megtették helyettem.

2022. júl. 25. 17:43
 20/50 anonim ***** válasza:

#14 vagyok, kérdező #19-ben felvetettekre, pl:

Jób könyve

19,25 Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.

19,26 És miután ezt a bőrömet megrágják, testem nélkül látom meg az Istent.

19,27 A kit magam látok meg magamnak; az én szemeim látják meg, nem más.

A zsidók túlvilági elgondolásait a Frederic Farrar: Mercy and judgement (1881) fent linkelt anyag VIII. fejezete tárgyalja (180.oldaltól). Még én se olvastam azt.

Szívesen veszem, ha megírod a választásod okait priviben, majd ha lesz időd :)

2022. júl. 25. 17:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!