Elkéne fogadnom, hogy a családom és a barátaim pokolra fognak kerülni?
Régóta útkereső vagyok a top 20 világvallást szerintem ismerem már annyira átfogóan, hogy meggyőződéssel tudjam állítani, hogy a kereszténységet hiszem igaznak. Ezt a döntést nem 2 nap alatt hoztam meg.
Amiért a legelején nem volt már szimpatikus az az üdvözülés "tana". A protestánsok szerint csak a keresztények üdvözülnek pedig nekem pont az evangélikus tanítás fekszik.
Az ismerősi köreimben csak én vagyok "keresztény" és elkéne azt fogadnom, hogy minden ismerősöm pokolra jut?
Elég összeszedetlenre sikerlt ez a kérdés de telefonon annyira nem látom át, remélem attól még érthető.
Válaszokat előre is köszönöm!
26-os "De akkor egy tévedés miatt kerülnének sokan pokolra?"
Tévedésből nem lehet tudatosan elutasítani Jézust. Megmutatja a szívét, ki-ki hogyan reagál rá.
"Boldog, aki nem botránkozik meg bennem."
"Tévedésből nem lehet tudatosan elutasítani Jézust. "
Tegyük fel valaki körbenéz a világban, fizika, biológia, stb és azt vonja le következtetésképpen hogy nincsen semmilyen isten vagy legalábbis nem abban a formábban ahogyan a vallások állítják.
Ő levont egy számára logikus de mégis téves következtetést. Akkor pedig egy tévedés miatt nem követi a helyes utat.
De írhatnánk még azt is amikor valaki tévedésből másik vallást követ de közben szentül meg van gyöződve arról hogy az helyes.
#34 nem hiszek az örök pokolban, tehát oda kerül az illető, ahová Isten jónak látja. Fogalmam sincs egyesekben miért nincs meg az igény a természetfeletti keresésére.
Tehát a válaszom: oda kerül, ahová Isten jónak látja, a cselekedetei alapján.
"tehát oda kerül az illető, ahová Isten jónak látja"
A véleményedre lettem volna kíváncsi. De akkor a úgy láttom hogy nem foglalkozol ezzel a problémával.
#36 mire nem kaptál választ? :)
Véleményem szerint, Jézus személye megkerülhetetlen, senki sem láthatja meg Istent, aki nem fogadja el a Fiát. Ő a "megbotránkozás köve". Nem lehet megkerülni.
Aki csak a földi javaknak élt, nem nézett se Istent se embert, nyilván, annak a gyümölcseit fogja enni amilyen életet élt. De nem hiszek a végleges elítélésben. Nem tudom neked megmondani, milyen algoritmus alapján ítéli meg Isten, és hová kerülnek, akik nem ismerik a Fiát.
Hiszem, hogy Isten szeretet és igazságos.
"Aki csak a földi javaknak élt, nem nézett se Istent se embert, nyilván, annak a gyümölcseit fogja enni amilyen életet élt."
Na ez az ami nekem nem illik bele a képbe.
Miért járna nekik büntetés?
Vagy miért nem kapják meg a jutalmat amit a többiek?
Ha Isten kiállna mindenki elé és elmondaná mindenkinek mit vár el akkor jogosnak mondanám a számonkérést.
De jelenleg a tudományos eredmények és kis millió vallás mellett szerintem nem róható fel senkinek ha nem követ semmilyen vallást vagy másikat követ.
Szerinted jogos lenne ha holnap elvennék minden tulajdonod és letartoztatnának téged és a családodat mert nem tartottál be egy törvényt amiről nem tudtál mert az szigorúan bizalmas volt?
Elég abszurd le számon kérni bárkin is egy ilyen törvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!