Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elkéne fogadnom, hogy a...

Elkéne fogadnom, hogy a családom és a barátaim pokolra fognak kerülni?

Figyelt kérdés

Régóta útkereső vagyok a top 20 világvallást szerintem ismerem már annyira átfogóan, hogy meggyőződéssel tudjam állítani, hogy a kereszténységet hiszem igaznak. Ezt a döntést nem 2 nap alatt hoztam meg.

Amiért a legelején nem volt már szimpatikus az az üdvözülés "tana". A protestánsok szerint csak a keresztények üdvözülnek pedig nekem pont az evangélikus tanítás fekszik.

Az ismerősi köreimben csak én vagyok "keresztény" és elkéne azt fogadnom, hogy minden ismerősöm pokolra jut?

Elég összeszedetlenre sikerlt ez a kérdés de telefonon annyira nem látom át, remélem attól még érthető.

Válaszokat előre is köszönöm!

2022. júl. 25. 11:28
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem összefüg mert a Te hited szerint a családod és a feleséged is üdvözülhet ha jó emberek annak ellenére, hogy nem muszlimok. A keresztényeknél (főképp a protestánsoknál) lehetsz a világ legjobb embere ha nincs hited Jézusban pokolra kerülsz."

Mi nagyon félre értettük egymást...

Ahhoz hogy valaki üdvözüljön minmum meg kell hogy legyen az Egyetlen Istenbe vetett hite. Esetleg működhet a dolog keresztény ember esetében is In Sha Allah, de mondjuk akkor ha nem Szentháromság hívő, mert ez szöges ellentétben áll az Iszlámmal, ahol kizárólag Egyetlen Istent szolgálunk akinek nem lehetett fia sem...mint a keresztényeknél.

Allah dönti el kikerül a Paradicsomba, de nekem a Korán alapján úgy tűnik bizony sok keresztény kerül inkább a Tűzbe.

Remélem ezúttal sikerült érthetőbben fogalmaznom.

2022. júl. 25. 18:02
 22/50 anonim ***** válasza:
57%

Olvass a sorok között:

[link]

Nevezheted Istent bárhogyan, Istennek, Jahvének, Allahnak, Jézusnak. Hívhatod akárhogy, hiszen le van írva, hogy már vagy ezer néven szólították őt. Nem a név a lényeg, hanem az, aki e nevekre hallgat. Egyetlenegy van, aki hallja minden imád, aki számon tartja minden könnycsepped és minden nevetésed. Csupán egyetlenegy van, aki mindent hall, lát, érez. Ezek az emberek, szentek a Bibliából, Jézus és meglehet Mohamed is egy egy példák voltak arra, milyen az, amikor az emberrel Isten jár. Ezek az emberek mind egyetlen egy dologra tették fel az életüket: Arra, hogy bemutassák neked Istent.

Mond csak, de úgy őszintén! Az az Isten, akit te megismertél inkább teremtett egy poklot, ahol az idők végezetéig kínlódnak a bűnösök vagy inkább megkegyelmez a bűnösnek és egy tiszta lappal új életre indítja-e?

Én képtelen lennék olyan istent imádni, aki kínozza embertársaim lelkét örökkévalóságig csak mert az hibázott. És én nem is ilyennek ismertem meg Istent. Inkább úgy képzelem el, hogy azt mondja a bűnösnek, hogy:

,,Nem ítéllek el, és kapsz egy új lehetőséget, Élj!!!" Sőt, még azt is el tudom képzelni róla, hogy a bűnös lélek új ártatlan életébe olyan embereket és segítséget is küld, amivel kvázi megrehabilitálja a lelket.

Ráadásul a fentebb megosztott részben Jézus pont e világ fejedelmére készülődik és e világ fejedelme, hát pontosan tudjuk, hogy ki ő.

Nem Bill Gates, nem Mark Zukkerberg de még csak nem is a soros Gyurira gondolt ennél a résznél a költő, de még csak nem is Heródesre, Pilátusra. Nem. Tudjuk jól, hogy kire gondolt. Na az büntet. na az képes lenne olyan aljasságra, hogy megboldogult szeretteink lelkét kefélgesse az örökkévalóságig, csak mert szerencsétlen egyszer magához nyúlt. De az az Isten, akit jézus Attyjának hívott az nem tenne ilyet. Jézus élete, tettei sem arról árulkodnak, hogy büntető lenne-e Isten. E világ fejedelme büntető, bosszúszomjas, de az nem Isten.

Jézus sem volt bosszuálló fajta, nem is büntetett meg senkit, sőt még a Légiónak is megkegyelmezett, amikor a sertéskondába küldte őket. Már pedig ő maga mondta, hogy a fiú csak azt teheti, amit az Atyjától látott. Nem rémlik, hogy Jézus felhúzott volna egy börtönt Izrael alvégében. Tehát az Atyjátol sem láthatott ilyet. Isten azt teszi amit Jézus is tett a bűnösökkel. Megkereste és haza terelte őket.

Mert a rokonaid sem bűnösök, csupán el vannak kóvájogva.

Mohamed munkásságát annyira nem ismerem, bár valószínűleg ő is jó nyomon járt. Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy próféta volt-e vagy sem. Lényegében amit tudok róla az alapján elképzelhető, hogy ő is isten embere volt, végsősoron nem mindenkinek adatik meg a kereszthalálból való feltámadás. Mindenkinek más a sorsa. Van aki kisgyermekkorától megtért keresztény van aki csak az utolsó órájában fordul Istenhez.

Ma már te sem az vagy, aki évekkel ezelőtt voltál és akivé válni fogsz az nem az az ember lesz, aki ma ezt elolvasta.

Kicsit túl tolták ezt a pokol dolgot réges-régen. Mi, akik meghallottuk Istent áldottak vagyunk, hiszen rajtunk keresztül képes kifejezni az akaratát e világban. Rajtunk keresztül tanítja e világ urát, hogy egy jobb világ ura lehessen.

Ezzel a pokolra jutsz hülyeséggel az egyház átsétált a széles út széles kapuján egyenesen a kárhozatba. Bizony van még mit csiszolgatni a Biblián.

2022. júl. 25. 18:18
 23/50 anonim ***** válasza:
74%

Abdullah a te Istened kicsit eltér azonban a kereszténytől. A te Istened jelleme elviekben olyan hogy őt nem érdekli ha a rokonaid pokolra kerülnek. De a keresztény Isten jellemzése ezzel ellentétben olyan hogy őt érdekli mi lesz az emberekkel. Azt szeretné ha mindenki mennybe kerülne.

Ezzel már kicsit szembe megy az hogy valakit csak azért küldenének pokolra mert tévedett. Mintha érmedobással döntenénk arról ki megy pokolba és ki nem. Ez a keresztény Isten jelemével már nem egyeztethető össze.

(ami legalábbis az újszövetséget illeti, az ószövetségivel nem csak hogy össze egyeztethető)

Tehát akkor Isten az alapján küldi a pokolra az embereket hogy kinek volt nagyobb szerencséje?

2022. júl. 25. 18:51
 24/50 anonim ***** válasza:
5%
Nagyon jól eltudtok vitatkozni nem létező dolgokról xD
2022. júl. 25. 20:15
 25/50 anonim ***** válasza:
46%

24

Amikor valakik filmekről, könyvekről, képregényekről vitáznak akkor ők is nem létező dolgokról vitáznak sokszor és nagyon jól.

De tudósok is vitáztak már nem létező dolgokról csak akkor még nem tudták.

2022. júl. 26. 07:58
 26/50 anonim ***** válasza:

Bár keresztényként, nem kötelező elfogadni az örök pokol/megsemmisítés tanát, azért a ló túlsó oldalára se essünk, azt gondolva, tehetünk bármit, élhetünk lazán, a széles úton haladva, ugyanoda fogunk vele eljutni, mint akik komolyan veszik Jézus tanításait.

"Aki a testének vet, a testből fog veszedelmet aratni, aki a Léleknek, az a Lélekből fog aratni örök életet."

A lényeget sztem ez a mondat foglalja össze (Példabeszédek):

"Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet."

2022. júl. 26. 10:51
 27/50 anonim ***** válasza:

Mindezt úgy értettem, hogy akik nem ismerik Jézust, attól azok is élhetnek úgy, hogy a Léleknek vetnek, mert a lelkük nemesítésére törekednek.

Azoknak van oka félelemre, akik ismerik és tudatosan ellene döntenek, megvetik a tanításait.

2022. júl. 26. 11:02
 28/50 anonim ***** válasza:
... a középszert, "langyosakat pedig kiköpi az Isten".
2022. júl. 26. 11:04
 29/50 anonim ***** válasza:

26-os

De akkor egy tévedés miatt kerülnének sokan pokolra?

27-es válaszoló csak egy provokátor. Másik kérdésnél már leleplezte magát.

Jelentsétek.

30/50 anonim ***** válasza:
#28 én nem szoktam elene dönteni szóval rám nem vonatkozik
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!