Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elkéne fogadnom, hogy a...

Elkéne fogadnom, hogy a családom és a barátaim pokolra fognak kerülni?

Figyelt kérdés

Régóta útkereső vagyok a top 20 világvallást szerintem ismerem már annyira átfogóan, hogy meggyőződéssel tudjam állítani, hogy a kereszténységet hiszem igaznak. Ezt a döntést nem 2 nap alatt hoztam meg.

Amiért a legelején nem volt már szimpatikus az az üdvözülés "tana". A protestánsok szerint csak a keresztények üdvözülnek pedig nekem pont az evangélikus tanítás fekszik.

Az ismerősi köreimben csak én vagyok "keresztény" és elkéne azt fogadnom, hogy minden ismerősöm pokolra jut?

Elég összeszedetlenre sikerlt ez a kérdés de telefonon annyira nem látom át, remélem attól még érthető.

Válaszokat előre is köszönöm!

2022. júl. 25. 11:28
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
54%

Nézd, én muszlim vagyok, de a szüleim keresztények sőt a feleségem is az.

Szóval igen, ez egy nehéz dolog...

2022. júl. 25. 11:37
 2/50 anonim ***** válasza:
22%
Amennyiben az eletedet ez tolti ki es szorongassal reagalsz ra, menj pszichologushoz. A sajat sorsodat rontod es hiaba is remenykedsz benne, a halalod utan nem kerulsz semmifele udvozult helyre vagy valami mennyorszagba. A rokonaid, barataid sem, de elkarhozni sem fognak es a pokolra se kerulnek mert nem letezik se pokol, se menny.
2022. júl. 25. 11:43
 3/50 anonim ***** válasza:
49%

Én úgy érzem elfogadtam. El lehet fogadni.

Ők mindannyian önálló döntéseket hoznak, amiért nekik kell felelősséget vállalniuk és nem nekem.

Allah igazságos és bölcs.

2022. júl. 25. 11:44
 4/50 anonim ***** válasza:
51%
Sehová nem kerül senki, az ember emlékeit egy alzheimer kór simán eltünteti, a személyiséged is folyamatosan megváltozik, eltűnik az évtizedek alatt ( kisgyermekkor, serdülőkor, felnőttkor, öregkor.) Ha eltűnnek az emlékeid és a személyiséged akkor mi marad belőled mi az ami egyedivé és megkülönböztethetővé tesz? Vagy talán egy varázskomputer raktározza valamelyik énedet? És aki csecsemőkorában hal meg neki csak csecsemő énje lesz?
2022. júl. 25. 12:04
 5/50 anonim ***** válasza:
49%
Evolucio
2022. júl. 25. 12:11
 6/50 anonim ***** válasza:
12%
Mindenki oda kerül, amiben hisz. Ha az ismerőseid hisznek a pokolban akkor oda. Ha ateisták akkor csak a föld alá.
2022. júl. 25. 12:13
 7/50 anonim ***** válasza:
36%

#6 ebben egyetértek... aki nem hisz pokolba az nem is foga oda kerülni.

aki meg hisz benne ott fog szenvedni örökké mert az válik valósággá amiben hiszel

2022. júl. 25. 12:27
 8/50 hollófernyiges ***** válasza:
83%
Mint látod Abdullah hite szerint te is pokolra kerülsz, úgyhogy legalább együtt lesztek a családoddal meg a barátaiddal.
2022. júl. 25. 12:52
 9/50 A kérdező kommentje:

#1, 3

Kedves Abdullah!

Egyszer már hosszasan beszélgettünk privát üzenetben és akkor arra jutottunk, hogy Allah nem csak a muszlimokat üdvözíti hanem aki az Ő akaratát teljesíti. Az viszont biztosan pokolra jut aki tudja, hogy az Iszlám az igaz vallás mégsem azt vallja. Szerintem ez kicsit eltér a keresztény tanítástól ami azt mondja, hogy MINDENKI aki nem keresztény az pokolra jut.

Egyébként lehet kicsit bunkó vagyok és megértem ha nem szeretnél válaszolni a kérdésre de keresztény vagy muszlim esküvőtök volt a kedves feleségeddel?

Nem hinni a pokolban és a mennyben közel akkora hit, mint hinni benne. De most kérlek ne menjen el ez a kérdés ebbe az irányba.

Dettó

Teremtés elmélet

Egyébként a kereszténység elvileg összeegyeztethető az evolúcióval bár megmondom őszintén ennek még nem olvastam utána.

#6, 7

Ti most a tudatos teremtésre szeretnétek ezzel utalni? Nem annyira vonz a new age vagy az újpogányság.

Ez azzzz!!! Végre köszönöm!!!!!

2022. júl. 25. 13:26
 10/50 anonim ***** válasza:
59%
En nem hiszek a vallasokban mert minden bebizonyithato tudomanyosan. Persze nem nezem hulyenek azt aki vallasos, az o dolga. De ha az egyik isten letezik akkor a masik is.. ove szerint te kerulsz pokolra a tied szerint meg o.. most akkor mivan? Mindenki pokolra kerul vagy senki?
2022. júl. 25. 13:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!