A keresztények szerint mindenki aki másban hisz pokolra jut?
Eféz. 2,8―9 „Mert kegyelemből tartattatok meg ... Nem cselekedetekből”
Róm. 3,20.28 „Annakokáért a törvénynek cselekedeteiből egy test sem igazul meg ő előtte”
Gal. 2,16 „Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által”
Ezen logika szerint Hitler katolikus révén a mennyben van, Gandhi pedig a hinduizmus követőjeként a pokolban.
Lássuk be ideális esetben ennek pont fordítva kéne lennie.
Én nem értem a keresztények, hogy hihetnek ebben.
#9 természetesen ez nem igaz, és csak kiforgatod a szavaimat. Isten tudja hogy ő béna, és így nyilván nem vár el tőle olyan dolgot, amit nem tud megtenni. Amit viszont képes megtenni, azt tegye meg. Úgy, ahogy az a szerencsétlen ember, aki nincs tudatánál akár születése óta egy rendellenesség miatt sem vonja semmiért felelősségre. Neki annyi kell, hogy meg legyen keresztelve.
#10 Az a gond ezzel, hogy viszont az az előtti 1960 évnyi dogmatika(!) pedig mást mond ki, tehát mivel ezzel nem mehettek szembe a zsinati atyák, nem fektethették le dogmatikusan(!) az említett tanokat, és mint ilyen inkább nevezhető reménynek, mint tévedhetetlen tanításnak. De egyébként így van, Isten elvezetheti az embereket titokzatos úton az üdvösségre, de mondjuk ehhez egy előftétel hogy ne legyen más vallás híve és az igazságot keresse. Valamint ez manapság egyre korlátozódik, mert mindenhol van lassan internet és mindenhová eljut az Evangélium, S aki az igazságot keresi és ebben nem találja meg, az nem fog üdvözülni, mert nem Krisztust kereste. Tehát lehet igazad, csak ma már ez lehetetlenné kezd válni.
#11 jó de akkor ez fair szerinted azokal szemben akik egészségesek? miért vár el tripla sőt négyszer anyit egy egészségestől mint egy lebénulttól Isten?
nekem miért nem elegendő a keresztség miért kell még ezer dolgot tenem az üdvöséghez aki meg levan bénulva szinte ingyen bejut a mennybe ??? ez hol igazságos mond már el nekem...
akkor énis bénuljak le hogy ingyen be tudjak jutni mennybe?
mer akkor megyek és elvágom az idegszálaimat oztán tesék
#16 drága a benzin meg nem tudok vezetni se.
már megbocsátotam mindenkinek legbelül ha ez nem elég akkor mi az ami elég lesz?
nem mindig tudok adakozni szoval ezér már rosz ember vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!