Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy keresztényt nem riaszt el...

Egy keresztényt nem riaszt el a vallásától az a tény, hogy mindenki más aki nem keresztény örökké a pokolba fog rohadni?

Figyelt kérdés

Nem provokatív szándékkal tettem fel a kérdést.

Engem személy szerint ez tart vissza csak a kereszténységtől.

2022. jún. 27. 23:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:

58

Nem írtad meg hogy pontosan mi alapján jutottál erre a téves következtetésre így nem tudom elmagyarázni mit értettél félre.

Azt pedig nem tudom hogy mi köze ahhoz amit írtam.

(53-mas vagyok ha nem lett volna egyértelmű)

2022. júl. 4. 07:31
 62/75 anonim ***** válasza:

61

hiszel Istenben?

2022. júl. 4. 08:54
 63/75 anonim ***** válasza:
50%
Igen, ezt ma nehéz lehet megemészteni. Nekem is az. Az egyház valósínűsítem pontosan ezért próbált lazítani az 'Extra Ecclesiam nulla salus' hittételen. De szerintem ez nem így van. Én vagyok az egyetlen gyakorló keresztény a családomban. Nehéz néha rá gondolni. Annyit tehetünk hogy imádkozunk értük és megpróbáljuk jobb belátásra bírni őket a példánkkal, azzal hogy beszélünk nekik róla és nem hagyjuk annyiban.
2022. júl. 4. 09:41
 64/75 anonim ***** válasza:

62

Igen. De ennek mi köze bármihez is amit leírtam?

2022. júl. 4. 12:33
 65/75 anonim ***** válasza:
Miért kell még ennyit beszélni erről a témáról? Jézus világosan megmondta: Én vagyok az út az igazság és az élet, senki se mehet az Atyához hanemha én általam. Itt nem arról van szó hogy csak az megy a mennybe aki találkozott Jézussal és lebeszélték hogy figyu, akkor majd engem meg pár ismerőst szervezz már be oda hozzátok, köszi. Itt arról van szó hogy mindenki aki Jézushoz hasonló életet él (hadd ne írjam már le milyen ez, az evangéliumokban ottvan) az mennybe jut.
2022. júl. 4. 15:07
 66/75 A kérdező kommentje:

Nem tudom hányszor másoljam még be.

Gal. 2,16 „Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által”

Ebből világosan lejön, hogy hogyha az ember ugyanolyan tökéletes életet él is mint Jézus akkor sem fog tudni üdvözülni ha nem hisz a kereszt halálban.

2022. júl. 4. 15:15
 67/75 anonim ***** válasza:
Igazul az mióta ugyanaz mint az üdvözül?
2022. júl. 4. 15:21
 68/75 A kérdező kommentje:
Miért? Mi a különbség?
2022. júl. 4. 15:24
 69/75 KZitus ***** válasza:

nem a könyveinket, kérlek, a Bibliából ellenőrizd a rólunk szóló híreket, és akkor nem kell majd kijavítani a rólunk szóló félrevezető híreket (pl, amit a feltámadásról írtál)

nem olvastam itt a gyakorin rólunk valós dolgot. Csak féligazságokat, ami már nem lehet igaz. De a Biblia jövendölése szerint ennek így kell lennie/beteljesednie. Krisztus azt mondta, aki nincsen velem, az ellenem van, aki nem gyűjt, az szétszór....a válaszoddal teljesítetted ezt.

Sajnálom....minden rossz szándék nélkül. Bárcsak segíthetnék neked is a Teremtő szemszögéből látni az életet, vallást, hitvallást!

2022. júl. 5. 20:59
 70/75 KZitus ***** válasza:

"Arra, hogy milyen a második halál még mindig nem kaptam választ."

A második halál: A Szentírás „a második halálnak” nevezi ’a tűz tavát’, ahová a halált, a hádeszt, a jelképes ’vadállatot’ és ’a hamis prófétát’, valamint Sátánt, a démonait és a bűnt gyakorló embereket vetik (Jelenések 20:10, 14, 15; 21:8; Máté 25:41). Eredetileg a halál azért jelent meg és terjedt el az emberek között, mert Ádám törvényszegést követett el; tehát „a második halál” nem lehet ugyanaz, mint az Ádámtól örökölt halál. Ez abból is látható, hogy az utalásként megadott versek szerint ’a második halálból’ nincs feltámadás. ’A második halálban’ levők helyzete megegyezik azzal, amire az olyan írásszövegek figyelmeztetnek, mint a Héberek 6:4–8; 10:26, 27 és a Máté 12:32.

2022. júl. 5. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!