Egy keresztényt nem riaszt el a vallásától az a tény, hogy mindenki más aki nem keresztény örökké a pokolba fog rohadni?
Nem provokatív szándékkal tettem fel a kérdést.
Engem személy szerint ez tart vissza csak a kereszténységtől.
"Miért? Egyébként én azt írom le amit tanítottak nekem."
Talán mert a római katolikus egyház tanításával vitatkozol most is? Nem volt nehéz rájönni.
"Ezt alá is tudják támasztani a bibliával vagy valamivel?"
Nyilván alá lehet támasztani, ahogy én, protestánsként is alátudom támasztani a véleményemet. És bár nem átfogóan, de korábban is érintőlegesen próbáltam érzékeltetni bibliai példákkal a lényeget. De én erről nem akarok veled vitázni. Leírtam, hogy mit gondolnak általánosságban a keresztények és ennyi. Ebből kifolyólag a Kérdező kérdése okafogyott vagy legalábbis nem az összes kereszténynek szól, tehát rosszul van megfogalmazva.
A katolikusok, meg azt gondolják hivatalosan, amit a saját zsinati határozataikban, katekizmusukban leírnak, hogy mit gondolnak. Ha valaki ezzel nincs tisztában vagy máshogy tanítja, az az katolikus egyház hivatalos tanításának mond ellent.
"Talán mert a római katolikus egyház tanításával vitatkozol most is?"
Miért kéne az egyházzal mindenben egyet értenem?
Te mindent aszerint vallasz ahogyan azt az egyházad vallja (saját gondolatok nélkül)? vagy folyton egyházat váltasz amikor az aktuális valami neked nem tetszőt állít?
"De én erről nem akarok veled vitázni."
Oké. :D Nem kötelező semmi.
24-es
"Mivel olvastam ezzel kapcsolatosan nagyon sok egyház véleményét és vagy kimondják, hogy üdvözülhetnek, vagy azt mondják, hogy lehet, de nem tudják."
Ha esetleg nem olvastad: az anglikánok azt mondják, hogy nincs pokol. Halála pillanatában az ember találkozik Istennel, és ha elfogadja, akkor Istennel marad az örökkévalóságban, ha nem, akkor a lelke megsemmisül a testével együtt.
Még egy egyház tehát, amelyre nem vonatkozik a kérdező kérdése.
Eféz. 2,8―9 „Mert kegyelemből tartattatok meg ... Nem cselekedetekből”
Róm. 3,20.28 „Annakokáért a törvénynek cselekedeteiből egy test sem igazul meg ő előtte”
Gal. 2,16 „Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által”
Ezekből világos, hogy csak a Krisztusba vetett hit által lehet megigazulni és mindenki aki nem keresztény az a pokolra jut és ott fog szenvedni a végtelenségig.
Ez a keresztény álláspont.
Jó kérdés.
Az ortodoxok tudtommal úgy tartják, hogy bárki bármikor kerülhet a pokolból a mennybe vagy a mennyből a pokolba. De ennek ugyanúgy nem látom értelmét.
Szia,
Hát ha csak ez tart vissza akkor van néhány jó hírem!
1. A Bibliában a "pokol" szó a héber "seol" és a görög "hádész" szavak fordítása, melyek a halottak tartózkodási helyét jelölik. Minden ember ide kerül a halála után függetlenül attól hogy jó volt-e vagy rossz. Innen lesz a feltámadás az igazaknak az örök életre a gonoszoknak pedig a kárhozatra
2. A kárhozat nem "örökké rohadást" jelent. A Biblia egészen pontosan "második halálnak" nevezi. Vagyis aki erre jut az nem fog örökké szenvedni.
Üdv. Péter
Tudtommal hamarabb jutnak a mennyországba a hívők mielőtt feltámadnának de hallottam már ezt a felvetést úgyhogy nem idegen.
Pontosan milyen ez a második halál? És utána ugyanaz lesz számunkra mint a seol-ban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!