Egy keresztényt nem riaszt el a vallásától az a tény, hogy mindenki más aki nem keresztény örökké a pokolba fog rohadni?
Nem provokatív szándékkal tettem fel a kérdést.
Engem személy szerint ez tart vissza csak a kereszténységtől.
Sziasztok,
Aki nemet mond az Isten által kínált életre azt miért kellene az Istennek éltetni? Senki nem “érdemli meg” az örök életet, Isten ajándéka az. A kérdés, hogy tudsz-e azonosulni egy ilyen élettel vagy nem? Aki az önzéssel azonosul annak valós teher az önzetlen élet. Pontosan olyan ez mint a rákos sejtek esete. Ha ezek élnek a test meghal.
Az ezer év pontosan arról szól hogy mindenki elfogadja hogy akit elveszít azt miért veszíti el. A Biblia részletesen ír arról milyen lesz az örök élet Jelenések könyve 21-22 fejezetei szólnak erről részletesen. Szó nincs semmittevésről, Isten az embert tevékeny életre teremtette.
Üdv. Péter
A keresztények tudják mi a pokol. Jézus megmondta. Egy létállapot, amit te teremtesz, pl depresszió, idegesség, apátia, szeretetmentesség, önzőség, stb. Halál után nincs pokol, mert újra egyesülsz istennel.
Aki nem keresztény, avagy nem a jóságot szolgálja, az a pokolban van.., most. Nem halála után. Most rohad ott.., de nem baj.., mindenki meggyógyul majd. :)))
"Aki nemet mond az Isten által kínált életre azt miért kellene az Istennek éltetni? "
Az hogy Istenre nemet mond nem jelenti azt hogy az életre is nemet mond.
Ezenfelül sokan nem is ismerik vagy csak bűnös életet éltek.
Egyik sem jelenti azt hogy nem akarnak élni.
Istennek pedig azért kellene életben hagynia mert elvileg mindenkit szeret. A szeretett pedig nem csak azokra terjednek ki akik imádnak. Az nem szeretet. Az igazi szeretet nem szűnik meg attól sem ha a másik utál.
"Az ezer év pontosan arról szól hogy mindenki elfogadja hogy akit elveszít azt miért veszíti el. "
Elfogadhatom hogy miért vesztettem el. Attól még fájhat hogy nincs velem. Főleg ha ott van valaki aki bármikor gond nélkül vissza hozhatja.
"Szó nincs semmittevésről, Isten az embert tevékeny életre teremtette."
Tehát akkor a mostani életünket végig dolgozzuk majd a következőben újra kezdhetjük az egészet? Dolgozzunk az örökkévalóságig?
Nem túl kellemes.
"Aki nem keresztény, avagy nem a jóságot szolgálja, az a pokolban van.., most. "
Temérdek boldog ateistát ismerek.
"Egy létállapot, amit te teremtesz, pl depresszió, idegesség, apátia, szeretetmentesség, önzőség, stb."
Boldogok, szeretetben, családdal.
Te melyik valláshoz tartozol? Hol vallanak ilyen dolgokat?
Szerintem bárki is mondta azt, hogyha nem keresztény akkor a pokolban van, odajut.
Kissé olyan érzésem van aki ezt állítja, mintha kivenné Istentől a döntés jogát.
Nem állítható az ilyen. Bizonyára élt olyan ember aki nem halott a kereszténységről mégis úgy viselkedett mint a legjobb keresztény.
Senki ne mondja, hogy ez sz ember a pokolra kerül.
Hanem fordítva! Senki sem mehet az Atyához Krusztus nélkül! Így már igaz!
Kérdező ha egy pap mondaná neked ezt bedszélgess vele erről el. Azt hogy a többi ember mit okoskodik az lehet jó is rossz is kitaláció de szerintem a legkevesebb van itt képzett hozzászóló.
53
tehát te hiszel a halál utáni életben és a feltámadásban, csak Istenben nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!