Hiszel abban hogy Jézus valóban feltámadt? Mik a lehetséges magyarázatai az üres sírnak?
Szia
Bizonyítékot kérsz a feltámadására, amely mintegy 2 ezer évvel ezelőtt történt? A Szentírás, Isten szava nem elég bizonyíték a számodra? Az mondja el neked a bizonyítékot, aki feltámasztotta, és azok írták le, akik szemtanúi voltak az eseménynek.:
1Korintusz 15:3-8
"Mert az egyik első dolog, amit továbbadtam nektek azok közül, amit én is kaptam, az volt, hogy Krisztus meghalt a bűneinkért az Írások szerint, hogy eltemették, hogy feltámadt a harmadik napon az Írások szerint, és hogy megjelent Kéfásnak, aztán a tizenkettőnek. Azután megjelent több mint 500 testvérnek egyszerre+ akik közül a legtöbben még velünk vannak, bár némelyek meghaltak. Majd megjelent Jakabnak, aztán az összes apostolnak. Mindenki közül utolsónak pedig, mint egy koraszülöttnek, megjelent nekem is."
"...Krisztus meghalt a bűneinkért az Írások szerint...." - csak kettőt idézek a több közül:
Ézsaiás 53:12
"Ezért sokakkal együtt neki is részt adok, és a hatalmasokkal osztja meg a zsákmányt, mivel halálra adta az életét, és a törvényszegők közé számították. Sokak bűnét hordozta, és közbenjárt a törvényszegőkért."
1Péter 2:24
"Bűneinket maga vitte saját testében az oszlopra, hogy meghaljunk a bűnökre nézve, és az igazságosságnak éljünk. És „az ő sebei által gyógyultatok meg”."
"....hogy eltemették, hogy feltámadt ...."
Máté 28:7
"Aztán siessetek, és mondjátok meg a tanítványainak, hogy feltámadt a halottak közül, és előttetek megy Galileába! Ott majd viszontlátjátok. Ezt az üzenetet hoztam nektek.”"
16#
Miért ne hallucinálhatott volna Hitlerről, úgysem ismerte volna fel, ahogy Jézust sem (sok embert hívtak már így a teremtéstől számított 6000évben). Jézus a keresztény Biblia szerint idő felett áll, miért ne állhatna Hitler is. Pál szempontjából egyenlőek, nem volt az ismerősük. Tényleg megérett a világ a pusztulásra, hogy ilyen idiótákkal telik meg a Föld, mint te...Ha ennyit se tudsz a hallucinációkról!
"hogy ilyen idiótákkal telik meg a Föld"
Akik szerint Hitler az idő felett áll és születése előtt kb 2000 évvel képes bárkinek megjelenni. Milyen igaz.
Nem kell megjelennie. A hallucinációban megjelenő személyek nem biztos, hogy valósak voltak, vagy lesznek valaha. Talán csak több arc és név keveréke, s mindegy, hogy ki az, ha te Jézusnak hiszed!
Ha elhiszed, hogy jézus több milliárd évesen született a Földre, akkor nyugodtan elhihetsz bármit, még azt is, hogy más entitás is képes erre, mint aki egy Hitler nevű emberként született ide. A legdurvább, hogy még az is lehetséges, hogy ugyanarról az entitasról beszélünk, mindkét megtestesülésnél.
És milyen nyelven beszél? XD
26# Nyugodt lehetsz benne, hogy tud magyarul is... Legutóbb azt mondta hallható hangon - hazudtak rólam - : Érezd megtiszteltetésnek velem is ugyanezt tették.
Fájdalom egyből elmúlt a szívemből. Túl csordult bennem a drága Isteni szeretete, öröme: az ÉLET!
Higyj Jézusban és üdvözülsz!
"Hiszel abban hogy Jézus valóban feltámadt?"
Igen.
"Mik a lehetséges magyarázatai az üres sírnak?"
Az, hogy már nem volt ott a teste.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!