Hiszel abban hogy Jézus valóban feltámadt? Mik a lehetséges magyarázatai az üres sírnak?
Mivel meghallottam a szívemmel Jézus hangját, ezért megtapasztaltam, hogy Ő valóban él. Őt figyelem szüntelen.
Ő ma is szól a népéhez.
Szóval tudom, hogy Jézus él. Így gondolom logikus, hogy a sír üres volt, ahogy meg van írva a Bibliában.
Igen, valószínűnek tartom, hogy Jézus feltámadt.
Egyéb magyarázatok:
1)nem is halt meg a kereszten csak elájult, aztán mikor magához tért elhengergette a nagy követ a sírbolt elől és eltűnt, soha nem tért vissza. Aki azt állította, hogy a feltámadott Krisztussal találkozott az mind hallucinált.
2) a tanítványok ellopták a testet, majd készakarva azt hazudták, hogy feltámadt és ezért meg is voltak hajlandók halni. Az összes magát tanúnak valló összebeszélt, és hazudott.
Igen, én hiszem, hogy Jézus valóban feltámadt.
Nem tudom mi lehet a magyarázata az üres sírnak. Én azt gondolom, hogy ha már képes volt feltámadni, miután megölték, akkor már könnyen kijuthatott a sírból bármekkora kővel volt lezárva, az már nem alkothatott különösebb akadályt számára.
3/4
Lehet, hogy vannak akik még ma is, több mint 2000 évvel a történtek után igyekeznek bizonyitani, hogy valami helytelen dolog történt, ha másképp nem hát a tanuk elméi képességeit kétségbe vonva.
Szerintem ez teljesen fölösleges, vagy elhiszed vagy nem. Az evangéliumok szövegeiből szerintem nem lehet a tanúk eféle fogyatékosságára utalni.
szia
Ha nem hinném el Krisztus feltámadását, akkor hasonló lennék azokhoz, akikről Pál apostol írt (isteni ihletéssel) :
"Ha pedig Krisztusról azt hirdetjük, hogy feltámadt a halottak közül, hogyan van az, hogy némelyek köztetek azt mondják, nem támadnak fel a halottak? Ha csakugyan nem támadnak fel a halottak, akkor Krisztus sem támadt fel. Ha pedig Krisztus nem támadt fel, akkor semmi kétség, hogy hiábavaló prédikálnunk, és hiábavaló a hitünk is. Sőt, Isten hamis tanúi is leszünk, mert azt mondjuk, hogy feltámasztotta Krisztust, pedig nem is támasztotta fel, ha tényleg nem támadnak fel a halottak. Mert ha a halottak nem támadnak fel, akkor Krisztus sem támadt fel. Továbbá, ha Krisztus nem támadt fel, hasztalan a hitetek, és bűnösök maradtok. Akkor azok is örökre elvesztek, akik Krisztus követőiként haltak meg. Ha a Krisztusba vetett reményünk csak ezt az életet érinti, mi vagyunk a legszánalomraméltóbb emberek." 1Korintusz 15:12-19
Én inkább ezt vallom:
"Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül, elsőként azok közül, akik meghaltak. Mivel egy ember miatt lett a halál, egy ember által van a feltámadás is. Mert ahogy Ádám miatt mindenki meghal, úgy Krisztusnak köszönhetően mindenki életre fog kelni." 1Korintusz 15:20-22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!