Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vannak ateisták?

Miért vannak ateisták?

Figyelt kérdés
A kérdés arra vonatkozik, hogy mi a teológiai magyarázata annak, hogy egy mindenható, mindent előre tudó isten miért teremtett olyan világot, amiben vannak olyanok, akik nem hisznek benne.

2022. máj. 14. 18:51
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/106 anonim ***** válasza:
6%

Nem tudjuk vizsgálni és kész.

Ha a tudomány el is jutna arra a szintre akkor lenne egy lejárat a pokolba. Olvasd el a cola szigeteki fúrást.

2022. máj. 15. 16:54
 92/106 anonim ***** válasza:
26%

1. Ha teologiai magyarazatot keresel, akkor sokfele van. Az egyik az, hogy istennek nincs szuksege arra, hogy az emberek higgyenek benne.

2. Aki a hitet a termeszettudomannyal allitja szembe, illetve a tudomanyt a hit alternativajanak mutatja be, az az 1800-as evekben jellemzo korszellemben gondolkodik. Manapsag sem a termeszettudomany, sem a teologia / egyhazak nem allitjak, hogy a ketto szembenallna, kizarna egymast, vagy a "valosag" megismeresere vagy az egyik vagy masik lenne alkalmas.

2022. máj. 15. 17:09
 93/106 anonim ***** válasza:
81%

"még boldog is lehetsz"

Boldog vagyok.

Hagyjál fel a vallással, tanulj inkább, gondolkodj és akkor talán te is az leszel.

2022. máj. 15. 17:09
 94/106 anonim ***** válasza:
87%

"lenne egy lejárat a pokolba"

Tehát kis gyerek vagy. 10 éves lehetsz maximum.

Nem kéne az ilyen kisgyerekeket szabadon internetezni.

2022. máj. 15. 17:10
 95/106 anonim ***** válasza:
73%

"akkor lenne egy lejárat a pokolba"

Ja, hogy EZÉRT tiltakozol kézzel-lábbal a Föld vizsgálata ellen... hát... nagyon szomorú.

De egy valós példa arra, hogyan gátolja a vallási vakhit KÖZVETLENÜL a tudományt.

Amúgy szólok, hogy ha létezne olyan pokol, ahogy te hiszed (tehát óriási üregek a földben), arról már pontos térképünk lenne, az összes járatot beleértve.

2022. máj. 15. 17:14
 96/106 anonim ***** válasza:
87%

"Manapsag sem a termeszettudomany, sem a teologia / egyhazak nem allitjak, hogy a ketto szembenallna, kizarna egymast, vagy a "valosag" megismeresere vagy az egyik vagy masik lenne alkalmas."

------

A természettudomány feltehetően azért nem állítja, mert nem akar balhét az Egyházakkal. A tudósok többsége nem olyan bátor, mint Richard Dawkins. Nem akarja azt, hogy a vallások rászálljanak, és esetleg elveszítse a munkahelyét.

Mikor legutóbb tanultam iskolai képzésben, én voltam az, ami felvetette a jelenségekkel kapcsolatban, hogy van-e természetfeletti, vagy van-e magyarázata a fizikának XY jelenségre? A tanár egyszerűan azt mondta, hogy nem természetfeletti, mindenre van fizikai magyarázat. Gondolom tudod, hogy ezzel mit akart mondani. Na most szerinted hiányzik neki, hogy mondjuk a hitgyüli rászálljon, hogy a tanár úr a vallásos meggyőződés ellen beszél? Inkább nem szól semmit nyilvánosan.

A vallások meg természetesen azt mondják, hogy a természettudomány és a vallás nem keresztezi egymást.

Pedig igen. A fizikában mindent a matematika nyelvén, egyenletekkel írunk le. Ehhez képest mi a vallás? Van egy szent könyv, amibe le van írva, hogy Jézus feltámadt, és elvileg ez lenne az igazság.

A kettőnek semmi köze egymáshoz.

A vallás az vallás, a tudomány meg tudomány.

2022. máj. 15. 17:24
 97/106 anonim ***** válasza:
84%
Én nem hiszem el, hogy vannak ilyen buta emberek 2022ben, szerintem csak viccel.
2022. máj. 15. 17:27
 98/106 anonim ***** válasza:
82%
Mármint a pokol a föld közepében van- válaszolóra értettem.
2022. máj. 15. 17:28
 99/106 anonim ***** válasza:
8%

Először is a Földnek van egy alapköve.

Ezen vannak oszlopok, azon a Földkéreg. Butuskák.

2022. máj. 15. 18:26
 100/106 anonim ***** válasza:
9%
Ja & a pokol természetesen. Oda ne menjetek!4!
2022. máj. 15. 18:27
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!