A biblia szerint Isten hozta létre az Iszlámot?
"Hogy ezt Isten parancsolta, arra természetesem nem. Ugye tudsz róla hogy léteznek a hagyomány, szokás nevű fogalmak? Akkor is, ha senki nem parancsolta őket."
Tehát azt állítod az Isten által küldött próféták pogány szokásokat követtek mikor Istenhez imádkoznak. Ennél mélyebbre nem is tudom hogy süllyedhetnek-e a keresztények.
"Gyanítom most valami jellemző fanatikus mesékre gondolsz megint, minthogy korai vallásokban is létezett a monoteizmus gondolata, vagy a túlvilági jutalom és a büntetés vagy hasonlók. Vagyis olyan jellegtelen dolgok, amik a Korántól függetlenül is akármikor akárkinek eszébe juthattak."
Nem csak ezek hanem sok minden más is amik nem lehetnek véletlenek.
"Ha esetleg olyan vallást találsz ami ugyanúgy az öt pillérre alapul, vagy hasonló konkrétum, akkor szólj. De ha nem tudsz ilyen szintű konkrétumot mutatni, akkor megintcsak egy meséről van szó, egy vágyálomról."
Az öt pillér bizonyára sok vallásban megtalálható szóval ha még ezt sem tudod akkor nem ártana utánanézned de ha gondolod szívesen segítek.
"Tehát azt állítod az Isten által küldött próféták pogány szokásokat követtek mikor Istenhez imádkoznak."
Ha semmilyen parancsolat nem létezett rá, hogyan kéne imádkozni, eleve nem lehet pogány az ima.
Látod erről beszéltem, csak magadat teszed nevetségessé :)
"Nem csak ezek hanem sok minden más is amik nem lehetnek véletlenek."
Igen, láttam már egy-két ilyen fanatikus írását, de valahogy mégsem tudott soha egyetlen egy példát sem mutatni, ami ne jöhetne akárhonnan máshonnan is az iszlám tanokon kívül.
Plusz ott is mind beégtek, hogy azzal se tudtak mit kezdeni, hogy ha két vallás között azonosság is lenne, az bizonyítani pont azt bizonyítaná, hogy a későbbi vallás lopott elemeket a korábbiaktól. És minthogy az iszlám a későbbi, nos...
Persze ahogy a két linkelt kérdésed alatt, nyilván itt sem fogod elfogadni, hogy megint mennyire beégtél, ráadásul minden egyes érveddel. De mivel ott is látszott hogy nem érdekel a valóság, csak hogy vitázhass és provokálhass, akkor is ha folyamatosan hazudoznod kell hozzá, ennyit erről. Felesleges egy ostobának bizonygatni, hogy ostoba, hisz úgysem fogja fel, mert ostoba. Szóval én se bizonygatok tovább. Ha ennyi alapján se fogtad fel, mennyire hibás a gondolkodásod, akkor felesleges.
"Persze, hogy nem véletlen. Egy adott vallás tanaiból minél többet lopott Mohamed, annál több az egyezőség.
Ez teljesen logikus."
Ez a szokásos keresztény hazugság. Egyrészt Mohamed próféta nem is ismerhette a távolkeleti vallásokat, másrészt ezek az egyezések a többi vallás között is megvan, harmadrészt a keresztény vallásból meg semmit nem vett át az iszlám. Az összes keresztény tanítást az iszlám elutasítja. Jézus és még néhány név szerepel az iszlámban de például teljesen eltérő az iszlám szerinti próféta Jézus a keresztény verzió szerinti félistenség Jézustól.
"Ha semmilyen parancsolat nem létezett rá, hogyan kéne imádkozni, eleve nem lehet pogány az ima.
Látod erről beszéltem, csak magadat teszed nevetségessé :)"
Te állítod hogy népszokás szerint imádkoztak Ábrahámtól Jézusig és nem Isten parancsa volt. Akkor ez akár pogány népszokás is lehetett. Amúgy ezt hogy képzeled? :) Szerinted Isten azt mondta, imádkozzatok ahogy akartok, Jézus és a többi próféta meg úgy imádkozott ahogy a pogányoktól látták? :) Te normális vagy? :)))
"Igen, láttam már egy-két ilyen fanatikus írását, de valahogy mégsem tudott soha egyetlen egy példát sem mutatni, ami ne jöhetne akárhonnan máshonnan is az iszlám tanokon kívül."
Akkor majd kikeresem neked amit gyűjtöttem és látni fogod.
"Plusz ott is mind beégtek, hogy azzal se tudtak mit kezdeni, hogy ha két vallás között azonosság is lenne, az bizonyítani pont azt bizonyítaná, hogy a későbbi vallás lopott elemeket a korábbiaktól. És minthogy az iszlám a későbbi, nos..."
Egyrészt ezek között nem lehetett kapcsolat mert más időben más helyen alakultak ki és nem csak az iszlámmal mutatnak egyezőséget hanem egymással is.
"Felesleges egy ostobának bizonygatni, hogy ostoba, hisz úgysem fogja fel, mert ostoba. Szóval én se bizonygatok tovább. Ha ennyi alapján se fogtad fel, mennyire hibás a gondolkodásod, akkor felesleges."
Amint látod én tényekkel dolgozom és logikusan levezetem és ti vagytok azok akik ilyen nevetséges válaszokat adtok mint hogy a próféták népszokásokat követtek :)
Szia
A kérdésedet Izmael története alapján hoztad összefüggésbe. De a Biblia kissé jobban megmagyarázza, miért maradt életben.
Amikor Ábrahám megtudta, hogy Sárának is fia lesz, akitől „népek királyai” fognak származni, így könyörgött Istenhez elsőszülöttjével kapcsolatban: „Bárcsak Ismáel élne előtted!” Isten, miután kijelentette, hogy a szövetség örököse a később megszületendő fiú, Izsák lesz, így válaszolt neki: „meghallgattalak Ismáel felől is. Íme, megáldom őt, termékennyé teszem, és nagyon-nagyon megsokasítom. Tizenkét fejedelmet fog nemzeni, és nagy nemzetté teszem” 1Mózes 17:16, 18–20.
Tehát CSAK azért maradt életben, mert Isten meghallgatta Ábrahám érte mondott imáját, sőt meg is vigasztalta, amikor elmondta, nagyon megsokasítja őt.
De sehol nem ír a Biblia arról, hogy majd a leszármazottja létre hoz majd egy vallást, amelyet a Ő, a Teremtő helyeselni fog. Sőt, az Ábrahámnak tett ígéretében utalta arra, hogy "szövetség örököse a később megszületendő fiú, Izsák lesz"
Egyetlen ember által létrehozott vallást sem helyesel a Biblia.
Krisztus, aki emberként élt a földön, ezt mondta magáról: "Jézus erre így válaszolt nekik: „Amit tanítok, az nem tőlem van, hanem attól, aki küldött engem." János 7:16
János 12:49
"Mert én nem magamtól szóltam, hanem az Atya, aki küldött engem, ő parancsolta meg nekem, hogy pontosan mit mondjak."
De ha nem akarta hogy kialakuljon egy téves vallás ami nem is akármilyen lett akkor elegendő lett volna az is ha életben hagyja.
Kihagyhatta volna azt a részt hogy "és nagyon-nagyon megsokasítom. Tizenkét fejedelmet fog nemzeni, és nagy nemzetté teszem” 1Mózes 17:16, 18–20.". Ábrahám ezt már nem is kérte. Isten pedig nem hibázik.
Az bibliában lehet azért nem említik hogy új vallást hoz majd létre amiért eltér a két vallás. Lehet valamilyen célja az egésznek.
Igen, volt cél vele, de nem Istennek, a teremtőnek.
Úgy értettem Istennek volt vele valamilyen célja. De ezt te is tudod.
Akkor szerinted miért tette azt az extra gesztust aminek az eredménye egy olyan vallás lett aminek több mint 1 milliárd követője van? A fundamentalista terroristákról már nem is beszélve.
Elég komoly következmény ahhoz hogy csak véletlen legyen. Szerinted pokolra küldene több milliárd tévelygőt csak azért hogy tegyen egy kedves gesztust valakinek? egy olyat amit nem is kért senki?
"Akkor szerinted miért tette azt az extra gesztust aminek az eredménye egy olyan vallás lett aminek több mint 1 milliárd követője van? A fundamentalista terroristákról már nem is beszélve."
Az iszlámnak közel 2 milliárd követője van. A fundamentalista terrorszervezeteket pedig keresztények hozták létre hogy ártsanak az iszlámnak és a muszlimoknak.
A kérdésedre pedig az a válasz hogy a Biblia is igazolja hogy valójában az iszlám az igaz vallás.
Azt mondtam hogy több mint 1, ami lefedi a közel 2-t.
Melyik rész igazolja ezt a bibliában?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!