Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A biblia szerint Isten hozta...

A biblia szerint Isten hozta létre az Iszlámot?

Figyelt kérdés
Izmael története alapján. Ha nem segít neki akkor nem lettek volna arabok sem iszlám.
2022. máj. 12. 16:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
32%

#7 Egészen biztosan nem Isten hozta létre az Iszlámot. Sőt, szerintem még csak nem is Mohamed, legalábbis nem a ma ismert formájában.

Gondolj csak bele, a Korán klasszikus arab nyelven íródott, nabateai dialektusban. Csakhogy az iszlám tradíció szerint Mohamed a mai Szaúd-Arábia nyugati részen, a Hejaz régióban élt. Ha ez igaz lenne, akkor a 7. században kinyilatkoztatott Korán a hejazi dialektusban íródott volna, nem pedig nabateai dialektusban, amit a mai Jordánia területén beszéltek.

Az összes korai qibla Petra (ami a Jordánia területén található) felé néz, ahol nabateai arab dialektust beszélték, nem pedig Mekka felé. Petrában is volt egy Kába, az archeológusok megtalálták a maradványait.

Szerintem Mohamed Petrában élt, nem pedig Mekkában, mint a későbbi iszlám tradíció szerint. És szerintem Mohamed nem új vallást kezedett, hanem csak egy eretnek judeo-keresztény irányzatot. Mért gondolom ezt?

Először is, Petra híres (vagy inkább hírhedt) volt arról, hogy ott eretnekek és pogányok vannak.

Másrészt, nincs semmiféle feljegyzés muszlimoknak nevezett csoportról az Abbasszidok (749) előttről. Az Abbasszid kalifátust megelőző Rashidun kalifátus Afganisztától Tripoliig terjedt, ez hatalmas terület, ahol nem találtak semmi feljegyzést muszlimoknak nevezett csoportról az Abbasszidok előttről. Mindenki hagaritáknak, izmaelitáknak, szaracénoknak, mohamedánoknak nevezte őket.

És micsoda véletlen, a Koránt leszámítva minden iszlám vallási irat későbbi:

- Ibn Ishaq 765 (a neki tulajdonított feljegyzések nagy része nem tőle származik)

- Ibn Hisham 833 Sira (Mohamed életrajza)

- Al Waqidi 835 Sira

- Al Bukhari Hadíszok (Mohamed mondásai) 870

- Sahih Muslim Hadíszok 875

- At-Tirmidhi Hadíszok 884

- Ibn Majah Hadíszok 887

- Abu Dawud Hadíszok 899

- An-Nisa'i Hadíszok 915

- Al Tabari Tafsir (Korán kommentárok) Tarikh (Az emberiség történetei) 923

A másik probléma, a távolság és a helyszínek. Az iszlám tadíció szerint minden Mekka, Medina és az Arab-félsziget Hejaz régiójának egyéb részein történt. De az említett írók Bagdadban dolgoztak, ami 1800 km-re van, Ibn Hisham (Sira) Kairóban nőtt fel (Kairó-Mekka 1600km), Al Bukhari Bukharából származik (Bukhara-Mekka 4200 km), Al Tabari (a Tafsir & a Takhrikh) Tabarisztánból származik (Tabarisztán-Mekka 2800 km). Vagyis a tradicionális írók egyike sem élt vagy írt Mekkában, mind messzebbről származtak.

Meg az is érdekes, hogy azok a keresztények, akik azokon a terüleken éltek, amiket az arabok elfoglaltak, miért nem panaszkodtak, hogy egy új vallás átveszi a dominanciát? Seert krónikája, Pszeudo-Sebeos Hérakleiosz története, a Chronica Minora, a doktrina Jacobi, ezek a legismertebb nem-muszlim források amelyek az arab hódításokat és Mohamedet említik. Sehol egy panasz, vagy csak egy említés egy teljesen új vallásról. Persze Mohamedet hamis prófétának nevezi a doktrina Jacobi, de nem egy másik, teljesen új vallás prófétájának.

A doktrina Jacobi szerint Mohamed "a felkent eljövetelét hirdette, a Krisztust, akinek el kell jönnie" és "azt is mondja, hogy nála vannak a paradicsom kulcsai". Nem tudom te hogy vagy vele, de ez valahogy nem úgy hangzik, mint egy új vallás prófétája, sokkal inkább egy eretnek, önjelölt prédikátor.

Na és az érmék. Ha egy új uralkodó hatalomra jutott saját érmét adott ki. 624-660 közöttről nem találtak arab iszlám érméket, ugyan akkor találtak olyan arab érméket amiken az a hátulján a személy keresztet tart. Miért tartana keresztet egy muszlim?

Nyilván Mohamed elindított egy unitárius, szentháromság tagadó keresztény irányzatot. Azt mondta ő Isten apostala, nála vannak a paradicsom kulcsai, és Krisztus küszöbön álló eljövetelét hirdette, aki szerinte meg sem halt a kereszten. Ezt az Abbasszidok átformálták a mai ismert iszlám vallássá. Vagyis a kérdésedre a válasz, nem, nem Isten hozta létre a ma ismert iszlám vallást, hanem az Abbasszid kalifátus.

2022. máj. 12. 20:02
 12/73 anonim ***** válasza:
0%

#11: Egèszen abszurd miket ki nem talàlnak a keresztènyek.

"

624-660 közöttről nem találtak arab iszlám érméket, ugyan akkor találtak olyan arab érméket amiken az a hátulján a személy keresztet tart. Miért tartana keresztet egy muszlim?"

Tisztàban vagy azzal hogy a Koràn tagadja Jèzus kereszthalàlàt ?? A kereszt sohasem, màr Mohammed (bèke legyen Vele) idejèben sem volt muszlim jelkèp.

2022. máj. 12. 20:08
 13/73 anonim ***** válasza:
100%

"Tisztàban vagy azzal hogy a Koràn tagadja Jèzus kereszthalàlàt ?? A kereszt sohasem, màr Mohammed (bèke legyen Vele) idejèben sem volt muszlim jelkèp."

Könnyen rám cáfolhass. Mutass egy olyan érmét 624-660 közöttről, ami tagadhatatlanul iszlám érme. Mutass egy képet, adj egy linket. Ha hazudok, akkor ez nem okozhat gondot.

2022. máj. 12. 20:14
 14/73 anonim ***** válasza:
100%

"Tisztàban vagy azzal hogy a Koràn tagadja Jèzus kereszthalàlàt ??"

Ha végig olvastad volna a válaszomat mielőtt hazugnak nevezel, láttad volna, hogy ez meg is említettem.

2022. máj. 12. 20:15
 15/73 anonim ***** válasza:
0%

"Könnyen rám cáfolhass. Mutass egy olyan érmét 624-660 közöttről, ami tagadhatatlanul iszlám érme. Mutass egy képet, adj egy linket. Ha hazudok, akkor ez nem okozhat gondot."

Ugyan mit bizonyítanak az érméid, azonkívül hogy léteztek az arabok között abban az időben keresztények is a muszlimok mellett ?

2022. máj. 12. 21:17
 16/73 anonim ***** válasza:
79%

Nekem elég logikusnak hangzik. Sok érdekes új dolgot tudtam meg belőle.

2022. máj. 12. 21:19
 17/73 anonim ***** válasza:
20%

Nem tudom mi bizonyítja jobban hogy az Iszlám kezdetben sem volt kereszténység, minthogy a Próféta (béke legyen Vele) felszólította a környező keresztény uralkodókat hogy kövessék inkább az Iszlámot.

"Meg az is érdekes, hogy azok a keresztények, akik azokon a terüleken éltek, amiket az arabok elfoglaltak, miért nem panaszkodtak, hogy egy új vallás átveszi a dominanciát? "

Legalább ezt elismered, a legtöbb kereszténynek itt még ez sem szokott menni.

Azért nem panaszkodtak mert a Kalifátus jobban bánt velük, mint a bizánciak akik üldözték a kisebb keresztény szektákat.

2022. máj. 12. 21:24
 18/73 anonim ***** válasza:
20%

"Nekem elég logikusnak hangzik. Sok érdekes új dolgot tudtam meg belőle."

Igen úgy tűnik mintha igaz is lehetne. Jól felépített alattomos keresztény teória. Hallottam már róla. Kár hogy óriási hülyeség az egész.

2022. máj. 12. 21:26
 19/73 anonim ***** válasza:
79%
Ha nagy hülyeség, miért nem cáfolod tényekkel? Nem mitológiával, hanem történelmi tényekkel, független forrásokkal.
2022. máj. 12. 21:27
 20/73 anonim ***** válasza:
20%

#19: Mohammed (béke legyen Vele) élete az egyik legjobban dokumentált az egész középkorból. Nem tudom mi a fenét kéne alátámasztanom.

Például még életében megkezdődtek a zarándoklatok a mekkai Szent Mecsethez amiben akkor már az égvilágon semmilyen keresztény jelkép nem volt. A muszlimok teljesen másként imádkoztak mint a keresztények stb stb...

De ha akarjátok higgyétek azt hogy Mohammed (béke legyen Vele) keresztény volt :D LOL

2022. máj. 12. 21:36
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!