A biblia szerint Isten hozta létre az Iszlámot?
Semmit nem cáfoltak meg. Tudod milyen válaszok érkeztek? :) Arra hogy Jézus úgy imádkozott ahogy ma a muszlimok, az volt keresztények válasza hogy azért mert ez népszokás volt :))) Ez neked cáfolat? :)
A kereszten nem azt mondta hogy Éli Éli, hanem Elahi Elahi lamma szabaktani. Tehát Jézus Elah-nak szólította Istent ami ugye Allah.
https://www.youtube.com/watch?v=MgSXIYnNUOw
A Jahve Isten tulajdonságát jelöli. Az Elah = Allah viszont Isten kizárólagos neve. Ha nem így lenne akkor a kereszten Jézus Jahve-nek szólította volna Istent.
Más Bibliai versekben is szerepel ez Elah mint Isten neve.
Na ennyit arról hogy bármit is megcáfoltatok :) Egyébként ez szerinted miért keresztényellenes? Én csak felhívom a keresztények figyelmét arra hogy még Isten nevét is megtagadják.
"Azután még ezt mondta Isten Mózesnek: „Jahve, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene, Jákob Istene küldött hozzátok. Ez az én nevem minden időkre, s így kell neveznetek nemzedékről nemzedékre.”"
Aki ezt tagadja, a sátántól való :(
"Ezek konkrét versek és semmit nem tudtak megcáfolni"
Dehogynem, ahogy néztem, pontról pontra mindent. Természetesen nem a versek lettek cáfolva, hanem amiket te hamisan beléjük magyaráztál.
Előbb Elahot írtál, találd már ki akkor.
"Előbb Elahot írtál, találd már ki akkor."
Elah = Allah
Arámi héber és arab betűkkel ugyanúgy írják.
"Azzal cáfolták meg hogy Jézus népszokásból imádkozott?"
Ha te különlegességként próbálsz bemutatni valamilyen szokást, ami általánosan elterjedt volt az adott időben, akkor igen, ez egy elég egyértelmű cáfolat a tévedésedre.
Viszont mivel két látványos példát is hoztál, hogy amikor rommá cáfolják a hülyeséged, akkor is ignorálsz minden tényt, minden érvet, csak hogy a végtelenségig provokálhass másokat, azt hiszem felesleges is neked bármi mást írni.
A Biblia azt írja, hogy Mózes kitárt kezekkel, ég felé nézve imádkozott. Még írja is, hogy idős kora miatt keze elfáradt és két oldalról tartották neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!