Milyen egyértelmű bizonyítékok léteznek Isten létezésére, ha a kereszténységben is ha megkérdezek bárkit erről, csak hemeg meg habog és nem tud értelmes választ vagy valami komolyabb bizonyítékkal szolgálni (csak a kérdésre, nem kell vita)?
10
Szerintem nem szégyen, hogy még nem futottam bele ebbe a gondolatmenetbe, de kíváncsi vagyok rá.
Ha tényleg hitelt érdemlően bizonyítottad, hogy nincs Isten, akkor számíthatsz rá, hogy nemsokára nagyon híres és elismert tudós leszel. Remélem, fel vagy készülve a sikerre. :D
Idáig mindig az volt, hogy ilyenkor megadtam a bizonyítást - majd az illető egyetlen szó nélkül eltűnt.
Ez 18 esetben volt, kettőnél viszont közölte, hogy a bizonyítást nem hiszi (?!) el.
Amúgy viszonylag egyszerű:
a keresztények istene végtelenül jó, igazságos, a tudása és az előrelátása is végtelen, valamint ő az egyetlen létező isten. Ezt többféle módon fejezik ki a keresztények, de a lényeg ez.
Ezek már önmagukban is ellentmondásos dolgok, és csakis egy tökéletes világban teljesülhetnének.
Mivel a mi világunk NEM tökéletes, ezért ez az isten nem hozhatta létre.
12
Egyrészt nem értek egyet a cáfolattal, de erről majd később beszélhetünk, ha van kedved. (Én sem akarok tök fölöslegesen oldalakat elmélkedni ide. :D)
De felmerül egy nagyon-nagyon fontos kérdés: még ha igaz is lenne, amit leírsz te kizárólag a kereszténységet "cáfoltad meg". Hol marad a buddhizmus, hinduizmus, taoizmus, sintoizmus, iszlám, vudu, szikhizmus, zoroasztrizmus, a természeti vallások stb. cáfolata? Vagy arról van szó, hogy nem tagadod a transzcendens létezését, egyedül a Bibliát utasítod el?
1.Élt egy Jézus nevű fickó 2000 évvel ezelőtt,aki összetűzésbe keveredett a helyi kormányzóval,helytartóval-ezért kivégezték,olyan módon ami teljesen megszokott és hétköznapi volt abban az időben.Ennyi a történet,a többi humbuk,mese,kitaláció.Ezreket feszítettek meg,Jézus csak egy volt közülük.
2.Az istenhit,és az ebből fakadó vallások egy genetikai változás-mutáció eredménye,ami néhány tízezer évvel ezelőtt alakult ki az emberi agyban,és sajnos öröklődött.Génterápiával kezelhető lenne,csak még nem merik meglépni,de majd idővel...
Ahh, igen... A tudomány és a vallás kijátszása egymás ellen...
"2.Az istenhit,és az ebből fakadó vallások egy genetikai változás-mutáció eredménye,ami néhány tízezer évvel ezelőtt alakult ki az emberi agyban,és sajnos öröklődött.Génterápiával kezelhető lenne,csak még nem merik meglépni,de majd idővel..."
Most legit az evolúciót kritizáltad? :D
"néhány tízezer évvel ezelőtt alakult ki az emberi agyban"
Hát az jó pár 10000 év lehetett, mert 70000 éves emlékek is vannak, és ez még csak a dokumentált...
"kizárólag a kereszténységet "cáfoltad meg"
Szerintem fölösleges az idézőjel.
A kereszténységen kívül ez a többi végtelen istenre is igaz, például Allahra is.
A többi isten nem cáfolható, csak rendkívül valószínű, hogy nem léteznek. Erről is írtam már sokat.
"semmilyen fejlődést nem tapasztalok"
A vallások alapvetően képtelenek a fejlődésre. Fejlődés ilyen esetben csak úgy képzelhető el, hogy valamilyen szinten felborítják a régi vallást - például Jézus is ezt tette - és megmondják, hogy mostantól egy új vallás az érvényes számukra.
Talán a kereszténység az egyetlen kivétel, mert ezt nagyon nagy munkával megpróbálják úgy igazítani, hogy az alaptételek megmaradjanak (legfeljebb nem hirdetik hangosan), és lehetőleg csak külsőségeket változtatnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!