De miért értelmezi félre?
Aki keres talál. Krisztusi nyolc boldogság negyedik pontja
"Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele."

"Engem? Miért lepett volna meg engem ez?"
Mert a magvető példát nem fogadtad el jó válasznak.

"Bibliolvasásodra és annak értelmezésére válasz."
A bibliát még hívőként olvastam és a vele kapcsolatos tanulmányaim is akkor voltak. Aztán kinyitottam a szemem és észre vettem azt is amit te nem. Ez a baj a vakhittel. Nem látsz rengeteg mindent. Lényegében nem is tudod valójában miben is hisszel mert nem látod. Egy a valóság eltorzított képében hisszel csak mert nem akarod meglátni hogy milyen valójában az amiben hisszel.
Ha neked így jó akkor élj így. De ha valaki nem fél a valóságot látni akkor ne legyél rá mérges.
"De miért értelmezi félre?"
Mert a biblia bénán van megírva. Azért értelmezik félre.
"Aki keres talál."
Ja. De mit talál. Az hogy te találsz egy értelmezést nem jelenti azt hogy jó értelmezést találtál.
"Krisztusi nyolc boldogság negyedik pontja
"Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele.""
Krisztus jó reklám szakember lett volna.

"Pusztán látom a vakhit ostobaságát. Mivel az hogy valamiben elkezdesz hinni az egyáltalán nem biztos hogy igaz. De mivel önön magadat szándékosan megvakítod a hibákra így nem is tudsz eltalálni már a helyes útra."
Hát igen, ha nem csusztatsz akkor a te igazad lenne igaz, de ít is van egy csusztatás.
Valamiben? Tévedés. Nem valamiben. Valakiben de nem akad rkiben Istenben.
Mindenre Krisztus a válasz. Hiszen én Krisztus követő vagyok. Ő ostoba volt? Vakhitű volt?
Mit is mondott, hogyan imád dkozott Istenhez? "Vedd el ezt a kelyhet (testemet) tőlem, de ne úgy ahogy én akarom, hanem úgy ahogy te Uram akarod."
Ostoba volt Krisztus hogy felajánlotta a testét Istennek? Számos ember persze hogy ostobának tartja. Vakhit az hogy a döntést átadom Istennek az életemről? Igen Vakhit. Mire jó ez nekem, hiszen meghalok vagy ha nem azt csinál velem amit akar?
Arra jó nekem, hogy engem használ - akár veheted úgy reklámnak - a céljai elérésében. Ha megmeghalok hiszem hogy visszaadja nekem az életemet a feltámadássql mint Krisztusnak. (Ez az Újszövetség lényege)
Úgy már jobban ertheted azt is amit Krisztus mondott:
Lukács evangélium.:
"Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt.” Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megtalálja."
Ez a logika lehet egyeseket taszít, de arról szól merjük Istenre bízni életünket.

Én is ezt mondom.
Bedőltél Jézus hazug reklámjának.

67.
Elég nehéz lenne elérni hogy ne lássam a bibliában, Jézusban és a történetében a hibákat.
Ehhez azonban semmi köze nincsen semmilyen politikusnak, bankárnak, egyebeknek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!