Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek Jézusban? Mi a vélemén...

Hisztek Jézusban? Mi a véleményetek a bibliàròl?

Figyelt kérdés

2022. márc. 11. 18:57
 11/100 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem maximum történelmi figura lehetett. Mint megváltóban, úgy nem hiszek benne.

De elhiszem hogy van akinek lelki békét ad a hite és ez szerintem tök jó, míg nem kezd el térítgetni.

2022. márc. 12. 00:08
 12/100 anonim ***** válasza:
41%

1.

Nem.

A személy lehet hogy létezett de a megváltós története nagyon sok helyen sántít és értelmetlen az egész.

2.

Nem.

Sok benne a hiba, ellentmondás, stb. Ha valóbban köze lenne bármilyen istenséghez akkor jóval összeszedettebb, kidolgozottabb művet várnék. Arról nem is beszélve hogy rengeteg pontja van aminél látszik hogy csak az a lényeg hogy fenn tartsa magát egy vallás és nem arról hogy egy istenség irányt mutat és egyebek.

Szerintem egy közepesen jó író jobbat tudna kitalálni és írni. Kidolgozottabban, különböző ellentmondások nélkülit és amit nem fognak teljesen ellentétesen értelmezni az emberek.

2022. márc. 12. 08:57
 13/100 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó: Az emberek többsége manapság egy mai nyelvezetben írt 2 tagú összetett mondatot sem tudnak egyben értelmezni. Itt 1500-2000 évvel ezelőtti írásokról beszélünk.
2022. márc. 12. 09:02
 14/100 anonim ***** válasza:
38%

Én hiszek Jézusban, és magában a Bibliában is. Bár az Ószövetségben néha kételkedni támad kedvem, az Újszövetség teljesen más és hitelesebb forrás.

Én megvétóznám azt a választ, hogy az emberek régen hittek benne, mert nem volt más magyarázat. Én az orvostudományi egyetemre jártam, és rengeteg olyan emberrel (kutatókkal, professzorokkal) találkoztam, akik nyíltan vallásosak voltak.

Éppen ellenkezőleg van ez:minél többet tud valaki az adott témában, annál inkább lehet vallásos. Lásd Einsteint, ő is hívő volt.

2022. márc. 12. 11:15
 15/100 anonim ***** válasza:
79%

13.

Ezzel nem cáfolod meg a hibákat.

Ezenfelül a kérdés az volt hogy

"Hisztek Jézusban? Mi a véleményetek a bibliàròl?"

Én erre válaszoltam. Ha neked nem tetszik a te dolgod. Ez a kérdés nem kötözködésre van.

2022. márc. 12. 11:34
 16/100 anonim ***** válasza:
67%

Igen, hiszek Jézusban. Hiszem, hogy ő Isten első szülött fia, akit a földre küldött, hogy megváltson a halál és a bűn örök rabszolgaságából. Hiszem, hogy Jézus Isten Királyságának a királya, aki által Isten minden rosszat helyre hoz a földön.

Számomra a Biblia Isten ihletett szava, amit ha olvasunk a javunkra válik.

2022. márc. 12. 12:10
 17/100 anonim ***** válasza:
63%

20 éve tudom, hogy Ő irányítja az életem... Imádom!

A Biblia térkép a hazafelé tartó utamon. Megvilágítja számomra a szükséges Igét, így értem mit üzen éppen.

2022. márc. 12. 12:41
 18/100 anonim ***** válasza:
16%

“ Én erre válaszoltam. Ha neked nem tetszik a te dolgod. Ez a kérdés nem kötözködésre van”

Hát neked is lehetnek komoly gondjaid, ha az neked kötözködés, és nem viseli ez az egód, hogy valaki merészelt reagálni (még csak nem is ellentmondani), ráadásul szerintem normálisan. Innentől te szítod a feszültséget...

2022. márc. 12. 13:42
 19/100 anonim ***** válasza:
83%

Einstein nem volt olyan értelemben vallásos, mint egyesek hiszik:

"Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyőződésemről egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben, s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el." (Albert Einstein)

Forrás: [link]

2022. márc. 12. 13:53
 20/100 anonim ***** válasza:
94%

18.

"Hát neked is lehetnek komoly gondjaid, ha az neked kötözködés, és nem viseli ez az egód, hogy valaki merészelt reagálni ..."

Nem zavar a reakciód. De ennek nem itt van a helye. Én pusztán erre próbáltam utalni. Nem arról szól a kérdés hogy megvitassuk a másik miben téved vagy miben nem.

Ha vitatkozni akarsz írj ki egy új kérdést és küld el. Aztán HA lesz kedvem majd ott megvitathatjuk.

DE nem itt.

Ezzel pedig itt részemről ezt le is zárom mert nem akarom szívatni a kérdezőt ezzel.

2022. márc. 12. 14:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!