Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek Jézusban? Mi a vélemén...

Hisztek Jézusban? Mi a véleményetek a bibliàròl?

Figyelt kérdés

2022. márc. 11. 18:57
 21/100 anonim ***** válasza:
14%
10-es ha melleted is ott lenne ISten, mint mellettem, aki irányítja életem, akkor te is hinnél.
2022. márc. 12. 14:04
 22/100 anonim ***** válasza:
0%
19-es és te hiszel mindenféle urbanlegends oldalnak? Olyan mintha hinnél a Wikipédiának.
2022. márc. 12. 14:06
 23/100 anonim ***** válasza:
67%
Hát inkább az urbanlegends-nek hiszek mint a Bibliának, de kinek mi 😃 (nem a megszólított válaszoló vagyok, csak rötyögök itt magamban, gondolom nem ismered az urbanlegendset)
2022. márc. 12. 19:10
 24/100 anonim ***** válasza:
49%
“gondolom nem ismered az urbanlegendset” bár ezt nem nekem címezted, de mi az, hogy valaki nem ismeri? Aki nem látta, és 60-at meghaladja az IQ-ja, a nevéből már tudja, hogy mire számítson.
2022. márc. 12. 19:39
 25/100 anonim ***** válasza:
66%
#21 ha mellettem lenne biztosan hinnék benne. De nincs mellettem, szóval nem tudok hinni egy számomra nem valós dologban. Főleg, hogy semmi bizonyíték sincs, csak a "hitt". Számomra ez kevés.
2022. márc. 12. 21:21
 26/100 anonim ***** válasza:
40%

Van bizonyíték. Krisztus feltámadása a bizonyíték, a hívőknek elég a négy evangélium erre. A hívőknek elég a Torinói lepel igenlő tudományos érvei is erre.

Bár Krisztus kegyetlen halállal halt meg, Isten a feltámadással visszaadta életét.

Sajnos a földi élet tele van megtévesztéssel, ezért kevesen jutnak el arra, hogy megvilágusoljanak abban az örömben, hogy van élet odaát.

És az lehet ugyan hogy a világ legnagyobb jotevőjét, (gyógyított, halottakat támasztott fel) gonosz módon megkinozva megöljenek, a világ megtévesztő volta miatt, de Isten előtt lehetetlen az ilyen ember halála. Ezért feltámasztotta Fiát és magához vette.

Ez példa számunkra keresztényeknek. Igaz ugyan hogy beleszülettem a kereszténységbe, de fiatal koromban nem úgy éltem, amikor 40 évesen elolvastam a Bibliát. És újra megtértem.

2022. márc. 13. 06:46
 27/100 anonim ***** válasza:
81%

"Sajnos a földi élet tele van megtévesztéssel"

Ez így igaz.

"És az lehet ugyan hogy a világ legnagyobb jotevőjét, (gyógyított, halottakat támasztott fel) gonosz módon megkinozva megöljenek, a világ megtévesztő volta miatt, de Isten előtt lehetetlen az ilyen ember halála. Ezért feltámasztotta Fiát és magához vette."

Jézust azért küldte el hogy megfeszítsék. Ha nem így tettek volna akkor Isten akarata ellen cselekedtek volna.

Ezenfelül az egész megfeszítés csak egy PR fogás volt. Isten ha akart valamit akkor enélkül is megtudta volna tenni. Teljesen értelmetlen volt az egész megfeszítősdi.

Arról nem is beszélve hogy áldozatnak sem volt túl nagy. Ha emberi léptékkel nézzük akkor lehetne nagy áldozat. De ugye Jézus nem ember volt.

Pontosan tudta hogy mi fog rá várni ellentétben az emberekkel akik csak remélhetik/hihetik. A túl oldalon nem várt rá megítéltetés mint a Biblia szerint az emberekre. Ő ott újra Isteni valójában volt. Ellentétben egy emberrel aki nagy eséllyel kerül pokolra és örök szenvedésre de jó esetben sem lesz olyan hatalmas mint ő.

Ezenfelül pedig ő bármikor vissza is tudd jönni (mint azt meg is tette) ellentétben egy emberrel aki ha meghalt ott marad.

2022. márc. 13. 08:00
 28/100 anonim ***** válasza:

"Jézust azért küldte el hogy megfeszítsék. Ha nem így tettek volna akkor Isten akarata ellen cselekedtek volna."

Nem olyan egyszerű ez ahogy gondolod. Egyrészt Krisztus mondatát, hogy "vedd el (Isten) ezt e kelhet" az imájában Krisztus - tehát a teológusok szerint, nem a grálvadászok szerint - azt kéri Istentől, fogy haljon meg.

Ebben nyilvánul meg az a szabály, hogy a Földön szabad akarat van.

Másrészt, ugyancsak teológusok szerint a földön hatalma van a Sátánnak. Mint ahogy te is elismerték, hogy a földön nagyon sok megtévesztés uralkodik.

A Bibliában akkor válik nyilvánvalóvá, hogy a Sátán is uralkodik, amikor a Sátán megkisérti Krisztust a pusztában. "Neked adom a világ országait városait csak szolgálja engem."

Ebből az is következik, hogy erősen kísértve vannak mindazok a vezetők akik hatalmat szereztek maguknak.Tehát a városok vezetőit. Lásd az amerikai elnökök beleegyeznek hogy bárhol lebombázzanak bármely várost ha csak Jugoszláviát, Szomáluát stb rá te is emlékezhetsz. Vagy Putyin.

A Sátán azt is megteszi, hogy a felelősséget csak is Istenre teszi, hogy mintha ő nem is létezne egyedül Isten a felelős.

Igen erre jön a ti érveitek, hogy akkor miért nem tapossa el Isten a Sátánt?

Egyik magyarázat az, hogy a rossz fenntartása azért kel hogy a jó mégjobb legyen, rossz nélkül jó sem létezik.

Másik az hogy eleve duálisnak teremtette Isten a földi életet, két nem van férfi és nő, két választható út van jó és rossz, negatív pozitív pólus van stb.

Sajnos az is érv, hogy az ember saját szabad akarata is akkor működik amikor a jó is és a rossz is megtalálható a világban.

Konklúzió viszont nagyon egyszerű. Válaszd a jó utat, ha nem tudod jó vagy rossz maradj ki belőle.

És mi keresztények hisszük hogy van olyan ország ahol csak ajo működik, hiszen teljesen értelmetlen lenne életünk harci ha nem volna, ez a mennyország, ahol Isten szeretete a fő az hát át minket.

De ahhoz hogy odakeruljunk és ne éppen a Sátán válogasson ki minket, a próbáját ki kell állnunk.

Ez van leosztva, a világ megtévesztéseit felismerni és nem részt venni abban.

(Jöhet a sűrű lepontozás)

2022. márc. 14. 07:17
 29/100 anonim ***** válasza:
100%

"Másrészt, ugyancsak teológusok szerint a földön hatalma van a Sátánnak. Mint ahogy te is elismerték, hogy a földön nagyon sok megtévesztés uralkodik."

Az egyikből nem következik a másik.

"Egyik magyarázat az, hogy a rossz fenntartása azért kel hogy a jó mégjobb legyen, rossz nélkül jó sem létezik."

A sátán eltaposása szerinted azt jelentené hogy eltűnne minden rossz?

"Másik az hogy eleve duálisnak teremtette Isten a földi életet, két nem van férfi és nő, két választható út van jó és rossz, negatív pozitív pólus van stb."

Ez ott elbukik hogy a bibliát nem lehet egyértelműen értelmezni így nincs 1 konkrét jó út. Hanem van rengeteg út aztán vagy jót választasz vagy nem. Már ha persze abból indulunk ki hogy a biblia által vázolt utak között van a jó út és volt legalább 1 ember aki képes volt azt jól értelmezni.

"Konklúzió viszont nagyon egyszerű. Válaszd a jó utat, ha nem tudod jó vagy rossz maradj ki belőle."

Ha jól tudom a semlegesség is bűn. Jóra való restség. Nem is kis bűn.

"Nem olyan egyszerű ez ahogy gondolod. Egyrészt Krisztus mondatát, hogy "vedd el (Isten) ezt e kelhet" az imájában Krisztus - tehát a teológusok szerint, nem a grálvadászok szerint - azt kéri Istentől, fogy haljon meg."

Ez nem változtat azon hogy PR fogás volt csak és hogy nem volt nagy áldozat.

2022. márc. 14. 08:06
 30/100 anonim ***** válasza:
93%
28: Én nem értek egyet azzal, hogy rossz nélkül nem létezhet a jó sem, ez baromság. A jó az önmagában is létező abszolút dolog.
2022. márc. 14. 12:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!