Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek Jézusban? Mi a vélemén...

Hisztek Jézusban? Mi a véleményetek a bibliàròl?

Figyelt kérdés

2022. márc. 11. 18:57
 31/100 anonim ***** válasza:

"az egyikből nem következik a másik"

Nem ebből következtetek hanem ebből amit feljebb olvayhatsz remélem olvastad:

A Bibliában akkor válik nyilvánvalóvá, hogy a Sátán is uralkodik, amikor a Sátán megkisérti Krisztust a pusztában. "Neked adom a világ országait városait csak szolgálja engem."

És Krisztus elutasitja. Pilátus előtt viszont kijelenti, hogy az ő hatalma nem ebből a világból való.

A Sátán (magyarra fordított nevén "Elkentmondó") hatalma pedig a földön létezik.

"A sátán eltaposása szerinted azt jelentené hogy eltűnne minden rossz?"

Nem tudom, de annyi biztos, hogy a másik dimenzióban szétválasztva van, ott igen.

"Ez ott elbukik hogy a bibliát nem lehet egyértelműen értelmezni így nincs 1 konkrét jó út. Hanem van rengeteg út aztán vagy jót választasz vagy nem. Már ha persze abból indulunk ki hogy a biblia által vázolt utak között van a jó út és volt legalább 1 ember aki képes volt azt jól értelmezni."

Azt az életet ami a földön van azt Isten duális jellegünek teremtette. A Bilblua nem teremtmény, emberek írták Isten sugallatára. Hogy mit értünk sugallatnak hosszan vitázhatnánk. Azonban valóban az ember nemcsak a Bibluával van így hanem az élet jelentős számú dolgairól nem tudja mi a jó és rossz. Es évvel megint visszatértünk oda hogy sok megtévesztés van direkt illetve indirekt.

"Ha jól tudom a semlegesség is bűn. Jóra való restség. Nem is kis bűn."

A jóra való restség az, amikir tudod a jó utat de mégsem teszed meg, én másról beszéltem. Nagyjából arról, hogy a politika felajánl neked valamit és utána lekotelezve érzed magad tehát rádbizzák majd a piszkos munkát, lásd Tanú című filmet. De ha ez a példa sem felel meg neked akkor az a pillanat amikor kétséges hogy jó vagy sem.

Szerintem lehet azt mondani hogy Pr fogás, de ha ez neked PR fogás, miért nem feszíti magukat keresztre a keresztények. Csinál olyat Isten ami nem működik? Szerinted kis áldozat azt kérni Istentől, hogy vegye el életemet cserébe az emberiség bűneiért áldozatul? Szerinted mennyi ember követte Isten és Krisztus Pr reklámját azóta, fa Pr fogás lenne?

Az viszont tény hogy a keresztények a kereszttel emlékeztetnek Krisztusra, ezt lehet PR fogásnak nevezni.

2022. márc. 14. 12:47
 32/100 anonim ***** válasza:

2 probléma is van a felvetéseddel. Az egyik, mint már írtam a 30-as kommentemben, hogy szerintem rossz nélkül is létezhet jó, hiszen a jó az egy önmagában is létező abszolút létező dolog.

A másik probléma, hogy azt írtad, a Sátán uralja a Földet. Nos ez megint problémás, mert Isten elvileg mindenható és omnipotens, teljhatalmú, így a Sátánnak is parancsolhatna, egy csettintéssel eltörölhetné a föld színéről is.

Hogy miért nem teszi ezt, az jó kérdés... Biztos játékos kedvében van.

2022. márc. 14. 12:59
 33/100 anonim ***** válasza:

A rossz nélkül létező jót semlegesnek hivjuk, a mágnest sem tudod úgy vagdalni a pozitív pólus felé, hogy ne maradjon ott a negatív pólus. Napokig lehetne erről vitatkozni.

A második bekezdéseddel egyet értek. De mondd csak te hogyan nevelnéd fiadat, mindent helyette megcsinálnál? Ha Isten elpuszritaná egy csettintéssel akkor miért teremtette? Önmagával kerülne ellentmondásba.(Ő csak teremtette, mi viszont táplálják erejét)

Helyette az van, aki bólint bombák ledobására vagy más rosszra, az tovább növeli az Elkentmondó erejét, aki viszont nem ad teret a Megtévesztőnek akkor fogy az ereje. Az embernek kell megküzdenie nap mint nap, ezért vagyunk itt, hogy neveljük magunkat tisztánlátásra.

Persze sokan gondolják azt hogy azért nem hisz Istenben mert sok rossz van a világban. Persze hogy sok rossz van, a mi dolgunk azon változtatni! A kényeztetés nem jó nevelés.

Ott valahol a régmúltban Isten helyett az ember (Ádám és Éva) a Tudást választotta, az unalmas paradicsomi élet helyett.. nosza gyerünk ember mutasd meg tudásoddal bírsz-e elbánni a rosszal, vagy újból termeled-e a rosszat vele? Szerintem Isten átadta a helyet a Tudásnak, hogy egyszer mi is Istenszerűvé váljunk. Ez a végső célja, ahhoz viszont egyedül kell megbirkoznunk a feladatokkal.

Ezt alátámaszthatja a Teremtéstörténetnek az a része ami azt állítja az Ő hasonlatosságára teremtett minket ilyennek.

2022. márc. 14. 13:28
 34/100 anonim ***** válasza:
100%

"az tovább növeli az Elkentmondó erejét, aki viszont nem"

Akkor ez egy játék az istennek.

Eléggé gonosz játék, mert a mi szenvedésünk az ára.

2022. márc. 14. 13:36
 35/100 anonim ***** válasza:
0%
Az ember a Tudást választotta Istenévé, annak szolgál akkor miért ítéled Istent gonosznak???
2022. márc. 14. 14:10
 36/100 anonim ***** válasza:
100%

#35: ugye nem értetted, amit írtam?

Isten játszik velünk is, és a világgal is.

Ez egy gonosz játék, mivel mi szenvedünk benne. Az állatok is, pedig a többség bűntelen.

Ebből a szempontból mellékes, hogy MENNYIT szenvedünk, és az is, hogy a tudással mérsékelni tudjuk a szenvedést.

2022. márc. 14. 14:13
 37/100 anonim ***** válasza:
91%

Isten orosz rulettet játszik velünk! Mi vagyunk a bábuk, de a dobókockát mindig ő dobja. Beteg játék, az biztos.

32-es voltam

2022. márc. 14. 14:17
 38/100 anonim ***** válasza:
100%

31.

" amikor a Sátán megkisérti Krisztust a pusztában. "Neked adom a világ országait városait csak szolgálja engem.""

Ebben mi a kísértés?

Oda adta volna neki azt ami már az övé. Ez nem kísértés. Ez egy ostoba ajánlat.

"Azt az életet ami a földön van azt Isten duális jellegünek teremtette. A Bilblua nem teremtmény, emberek írták Isten sugallatára. Hogy mit értünk sugallatnak hosszan vitázhatnánk. Azonban valóban az ember nemcsak a Bibluával van így hanem az élet jelentős számú dolgairól nem tudja mi a jó és rossz. Es évvel megint visszatértünk oda hogy sok megtévesztés van direkt illetve indirekt."

Az egyik megtévesztő pedig Isten aki nem sugallt olyan bibliát ami PONTOS és EGYÉRTELMŰ. Ezenfelül nem is fedi fel magát hogy tisztázza melyik vallás az igazi. Inkább bujkál és hagyja hogy sok hívő ember szívatja magát azzal hogy rossz szabályokhoz ragaszkodik és utána még pokolra is kerülnek.

"A jóra való restség az, amikir tudod a jó utat de mégsem teszed meg, én másról beszéltem."

Soha nem tudjuk mi a jó út. Csak sejthetjük. Így ez a szabály teljesen fölösleges így.

"Szerintem lehet azt mondani hogy Pr fogás, de ha ez neked PR fogás, miért nem feszíti magukat keresztre a keresztények."

Miért kéne keresztre feszíteniük magukat? Jézus keresztre feszítésének volt ilyen fajta hatása. Sokan hatalmas áldozatnak látják a semmit mondó tettét és ezért követik.

De ha a szomszéd keresztény Pisti keresztre feszíti magát akkor maximum annyi lesz a hatása hogy ha túl éli akkor gumiszobába kerül.

"Csinál olyat Isten ami nem működik?"

Attól függ hogy mi a célja. De egyébként elég sok mindent. Rengetegszer javítgatja csak. Ha a javítás a célja akkor nem működik.

"Szerinted kis áldozat azt kérni Istentől, hogy vegye el életemet cserébe az emberiség bűneiért áldozatul?"

Látom nem voltál elég figyelmes. Pedig ha jól emlékszem több pontban is kifejtettem mi a különbség a te halálod és Jézus halála között. Hogy miért nem volt áldozat ez az ő részéről.

"Szerinted mennyi ember követte Isten és Krisztus Pr reklámját azóta, fa Pr fogás lenne?"

Mivel követik a tanításait. Ezenfelül vissza térő érv az hogy

- Jézus milyen jó mert kereszt halál halt értünk

- Isten milyen jó mert elküldte egy szülött fiát értünk meghalni.

De ezek mind téves érvek. Ezért igen ez csak PR.

Ha valóbban lett volna bármi áldozat az egészben, lett volna bármi célja az egésznek (a PR -on kívül) akkor talán nem lenne PR fogás. De így csak egy jól működő PR fogás volt.

2022. márc. 14. 14:18
 39/100 anonim ***** válasza:
53%

A Sunset Limited

[link]

Ismerős gondolatokat modanak ebben a filmben is, hasonlókat mit itt a vallás topikban olvashatunk...

2022. márc. 14. 14:19
 40/100 anonim ***** válasza:
100%

33.

"A rossz nélkül létező jót semlegesnek hivjuk, a mágnest sem tudod úgy vagdalni a pozitív pólus felé, hogy ne maradjon ott a negatív pólus. Napokig lehetne erről vitatkozni."

Ha a mágneshez hasonlítod akkor minden jó cselekedetnek kellene hogy legyen rossz része is. Így semmilyen cselekedet sem lenne se jó se rossz.

A pontosabb hasonlat az lenne ha elektromos töltéshez hasonlítanánk. De itt is ha szinte csak semleges atomjaink lenének és negatív ionjaink akkor tudnánk hogy mi a negatív feszültség. Ahogyan azt is tudhatnánk mi a pozitív attól még hogy annak a mértékét minimálisra csökkentettük a világban.

Ha a rosszat minimalizáljuk a világban akkor is tudni fogjuk mi a jó. Ezenfelül a jó cselekedetek is jók maradnak. Azonban kevesebben mennének pokolra.

"A második bekezdéseddel egyet értek. De mondd csak te hogyan nevelnéd fiadat, mindent helyette megcsinálnál? Ha Isten elpuszritaná egy csettintéssel akkor miért teremtette? Önmagával kerülne ellentmondásba.(Ő csak teremtette, mi viszont táplálják erejét)"

Miért kellett teremteni? Nélküle is van rossz a világban. Akkor miért kell még plusz? Isten miért akar ennyire pokolra küldeni minél több embert???

"Persze sokan gondolják azt hogy azért nem hisz Istenben mert sok rossz van a világban. Persze hogy sok rossz van, a mi dolgunk azon változtatni! A kényeztetés nem jó nevelés."

Az ember gyerek nevelés során úgy próbálja (jó esetben) nevelni a gyerekét hogy felkészítse az életre. De Isten milyen életre akar felkészíteni? Neki az itteni dolgok teljesen jelentéktelenek.

2022. márc. 14. 14:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!