Ha Isten szeretet hogy küldheti örökkévaló pokolba azokat a jó embereket akik nem voltak hívők?
#40: Tehát legitimizáltad gyorsan a vallási fanatizmust is:) Miközben nem tudjuk isten mi alapján dönt. Tehát lényegében értelmetlenné is vált minden vallási tanítás is. Mindig oda jutunk, hogy igazából mindenki azt csinál amit akar, mert úgyis megtalálhatja az utat a mennyországba, csak kellően erős meggyőződéssel kell lennie.
Szerintem hagyjuk ezt abba, mert nem akarsz tudomást venni arról amit mondok, hanem próbálsz mindig személyeskedni kicsit. Nincsenek sérelmeim, nem molesztáltak papok, szimplán racionalista vagyok inkább. A munkám egyik sarokpontja, hogy mindent a lehető legtöbb szempontból, nézőpont szerint is megvizsgáljak és úgy hozzak döntéseket. Ez ilyen munkahelyi ártalom:)
"Mindig oda jutunk, hogy igazából mindenki azt csinál amit akar, mert úgyis megtalálhatja az utat a mennyországba, csak kellően erős meggyőződéssel kell lennie."
Nem. Bűnbánat nélkül nincs üdvösség. Csúsztatás :)
"Szerintem hagyjuk ezt abba, mert nem akarsz tudomást venni arról amit mondok, hanem próbálsz mindig személyeskedni kicsit."
Idézd, mikor szeméyeskedtem? Jah, hogy arra gondolsz, hogy nem tudom, mi váltotta ki nálad a vallással szembeni ellenérzést? Ez nem személyeskedés, hanem tény: valami kiváltotta. Ez esetünkben a saját racionalizmusod. Vagy ezzel sem értünk egyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!