Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten szeretet hogy küldhet...

Ha Isten szeretet hogy küldheti örökkévaló pokolba azokat a jó embereket akik nem voltak hívők?

Figyelt kérdés
Szerinted létezik az Örökkévaló tüzes pokol?
2022. jan. 19. 07:10
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
87%

20-as, nyilvánvalóan kötekedni akarsz, de válaszolok neked. 🙂

Nem hiszek más vallásokban (ezért is vagyok keresztény és nem hindu/muszlim/buddhista, stb), tehát szerintem a muszlimok, hinduk, ateisták is ugyan abba a mennybe juthatnak, mint a keresztények, tetteiktől és döntésüktől függően. Ebben nem látok ellentmondást. Mivel azt vallom, hogy csak egyetlen Isten van és a többi vallás is Őt keresi, csak a kereszténység közelíti meg a legjobban.

2022. jan. 20. 08:37
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

#21: Nem kötekedek, tényleg érdekel, hogyan lehet feloldani azokat az ellentéteket, amiket a vallások hordoznak magukban. Ott az ellentmondás, hogy egy iszlamista és egy keresztény nem ugyanazok a feltételek mentén kerül, nem ugyanolyan mennyországba.

2022. jan. 20. 08:41
 23/43 anonim ***** válasza:
87%
22-es, az Isten nem egy vérbeforgó szemű zsarnok, úgy. 🙂 Lehet hogy valaki pl muszlimként élt és nem járult szentségekhez, de ha saját hitének tanait lelkiismeretesen betartotta, jó volt másokhoz, akkor lényegében betartotta Isten rendelkezéseit, tehát miért ne üdvözülhetne? Valójában az Iszlám sem egy tömeghentes vallás, csak a szélsőséges terrorista szekták miatt alakult ki itt Nyugaton egy sarkított és téves kép. Az Iszlám Jézust nagy prófétának tartja és követendőnek a tanait, amik az Isten és embertársak szeretetére vonatkozik. Itt nincs ellentmondás.
2022. jan. 20. 08:48
 24/43 anonim ***** válasza:
100%

#23: Nyilván nem az iszlám a jó példa, pont a terrorrizmussal összemosva, ezt adom.

De ezek szerint egy kereszteslovag a muszlim mennybe juthat? Vagy egy viking a kereszténybe?

2022. jan. 20. 08:58
 25/43 anonim ***** válasza:
87%
24-es, egy viking juthat a "keresztény" mennybe, egy keresztes a "muszlimba" nem, mert nincs több mennyország, csak egy van. Mindenki A mennybe jut.
2022. jan. 20. 09:01
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
#25: Akkor viszont nincs pokol, és mindenki azt csinál amit akar, ezért értelme sincs az egésznek.
2022. jan. 20. 09:03
 27/43 anonim ***** válasza:
87%

26-os, van pokol. Van, hogy az ember úgy dönt, hogy nem akar Istenhez tartozni és elhatárolódik tőle. Akkor kerül oda, ahol nincs jelen az Isten, ezt nevezzük pokolnak.

Mindenki azt csinál, amit akar, mert szabad akaratunk van, Isten nem simsezik az emberrel. Ő azt szeretné, ha megismernénk őt és közösségben lennénk vele, de dönthetünk máshogy is. Isten tiszteletben tartja a döntéseinket.

2022. jan. 20. 09:08
 28/43 anonim ***** válasza:
87%

#26 én Pascal gondolatmenetét tartom jónak:

"Kutatni kezdtem, vajon Isten nem hagyott-e magáról valami jelet a világban? Különféle, egymással ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis, kivéve egyet, amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozva követeli, hogy higgyenek benne, és fenyegeti a hitetleneket. Ezen az alapon tehát nem hiszek bennük. Mert akárki mondhatja, kijelentheti, hogy ő próféta. Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem mondhatja el magáról."

Ennek kell lelkiismeretesen utánanézni.

Ajánlott irodalom: Dér Katalin: Próféciák a Messiásról (Kairosz).

A vak hiten túl

[link]

2022. jan. 20. 09:11
 29/43 anonim ***** válasza:
22%
#27: De a fenti gondolatmenet alapján nem kerül oda kb. senki, mert minden vallásnak az alapkövei között van valamilyen formában, hogy aki más vallást gyakorol az eleve rossz és az adott istennek nem kedves személy. A pokolba kellene kerülnie.
2022. jan. 20. 10:03
 30/43 anonim ***** válasza:
92%

29-es, senkinek se KELL a pokolra kerülnie, Istennek ez nem célja (ezt kell megérteni). Azt viszont hangsúlyozom, hogy én csak keresztény szemmel közelítem meg a kérdéskört. Lehet más vallások szigorúbban kezelik, de az engem nem érint.

Isten üdvözíti a más vallásúakat is, ha bennük van a szándék akárcsak egy kicsit is és tényleg tesznek érte. Persze nem lehet elvárni egy hindutól, hogy vágyakozzon a kereszténység szerinti Isten után, de úgyis lehet Istennek kedvesen élni, hogy arról a személy nem tud.

2022. jan. 20. 11:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!