Úgy, hogy amúgy vannak jó, társadalmi együttélést segítő javaslatok, parancsolatok, de önmagában a hit az max a csoportegységet fejleszti. És azért valljuk be, csoportban jobbak a túlélési esélyek. Tehát ilyen szempontból ez jó elvárás. Viszont ezt minden elé helyezni szerintem már túlzás.
2022. jan. 19. 07:19
2/43 anonim válasza:
Ha nem hívő, nem jó ember. Itt kezdődik minden szekta.
2022. jan. 19. 07:45
3/43 anonim válasza:
Igazából a pokol jó hely. Tele van mindenféle bűnösnek megítélt dologgal.
2022. jan. 19. 07:46
4/43 anonim válasza:
A sok kötekedő válasz után következzen egy teológiailag helyes is: Isten senkit sem küld a pokolra. Ez ellent mondana a természetének és annak, hogy mindenkit üdvözíteni szeretne.
Az ember saját magát juttatja oda. A pokol létezik, de nem partihely, ott nincsenek orgiák és ivócimborák. A sátánnak nem célja, hogy ott az általa megvetett emberek jól érezzék magukat.
Csak a mi szemünkben vannak jó emberek. Isten mércéje szerint minden ember rossz. Ennek ellenére, mivel szereti az embereket, emberi testet öltött, és elvállalta a büntetést azok helyett, akik ezt hittel elfogadják, és ezeket az embereket a mennyországba juttatja, annak ellenére, hogy ezek sem érdemlik meg.
2022. jan. 19. 08:26
7/43 anonim válasza:
#7: Tehát egy vallásos sorozatgyilkos minden további nélkül a mennyországba kerül...
2022. jan. 19. 08:29
8/43 Isti22 válasza:
Azért jó lenne tudni, hogy melyik vallásról van szó, mert a válaszok ettől függően eltérőek lehetnek :)
A katolikus egyház szerint, ahogy 4-es írta, a kérdező szavaival fogalmazva visszautasítod isten szeretetét. A Pokol nem büntetés, hanem az a túlvilági állapot, amit te választasz magadnak.
2022. jan. 19. 08:37
9/43 anonim válasza:
Én maximálisan elhiszem hogy van örökké tartó pokol. Mindig is hittem benne. De ha nem ismeri a Bibliát miért kéne a mennyben legyen. Inkább igaza van a katolikusoknak hogy az egyház nélkül nincs üdvösség. Csak én úgy értelmezem hogy a református egyház nélkül sincs üdvösség.
2022. jan. 19. 09:18
10/43 anonim válasza:
Anjutcának ajánlottak #5-ben megadott irodalmak, például az utolsó :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!