Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten szeretet hogy küldhet...

Ha Isten szeretet hogy küldheti örökkévaló pokolba azokat a jó embereket akik nem voltak hívők?

Figyelt kérdés
Szerinted létezik az Örökkévaló tüzes pokol?
2022. jan. 19. 07:10
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
87%
Aki nem akar velem barátkozni, az nem lesz a barátom akkor sem, ha ráerőltetem magamat.
2022. jan. 19. 18:13
 12/43 anonim ***** válasza:
72%

Gondolatkisérlet:

Egy közepes, de nem civilizált, eldugott szigeten a bennszülöttek csak a saját nyelvükön beszélnek.

Mivel nem ismerik semelyik vallás szent könyvét, igy borzasztó lesz a sorsuk a halál után. (vallástól függően más és más)

Adódik a kérdés, hogy az üdvözülés nyelvvizsgához kötött?

Persze ma már nemigen vannak ilyen helyek a földön (de akad) meg minden vallás leírását már minden értelmes nyelvre leforditották. Na de a fordítások előtt a nyelvtudás nélküli, de amúgy jó emberek megszívták csak azért, mert nem tudták, hogy miben kell hinni?

2022. jan. 19. 18:16
 13/43 anonim ***** válasza:
96%
... #12 folytatva a gondolatmenetet, mi alapján ítéli meg Isten azokat, akik Jézus előtt éltek? Valószínűleg ugyanazon alapon, mint akik nem hallhatták az evangéliumot. Egy keresztény.
2022. jan. 19. 18:53
 14/43 anonim ***** válasza:
19%
#13: Tovább folytatva. Egyik vallás szerint pokolra való vagy, másik szerint nem. Akkor hova kerülsz?
2022. jan. 20. 07:16
 15/43 anonim ***** válasza:
94%
14-es, ez attól függ, hogy melyik vallás tanítását fogadja el az ember. Mindenki a magáét érzi igaznak, különben nem hinne benne. Aki meg nem hisz, az nem számít sem üdvösségre, sem pokolra.
2022. jan. 20. 07:26
 16/43 anonim ***** válasza:
22%
#15: Oké, ezt értem, hogy te abban hiszel, hogy valahova kerülsz. De más meg abban, hogy máshova. Tehát, amikor meghalsz, a lelked klónozódik az összes vallás számával megegyező számban, hogy minden vallás szerint a megérdemelt helyedre kerülj?
2022. jan. 20. 07:30
 17/43 anonim ***** válasza:
92%

#14 abból indulok ki amit tudok, azt pedig Istenre hagyom amit nem. Számomra Jézus hiteles (szellemiség, csodák, feltámadás, próféciák beteljesítése), így élek a lehetőséggel, hogy hívő legyek. Jézus azt állította magáról Ő maga az Igazság és az Élet, senki se mehet az Atyához, csak általa. Ebből kiindulva valószínűleg egy lélek számára sem megkerülhető a Személye. Háttérirodalomként linkeltem #5 hszben pár anyagot.

Róm.

5,18 Bizonyára azért, miképen egynek bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat: azonképen egynek igazsága által minden emberre elhatott az életnek megigazulása.

5,19 Mert miképen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek: azonképen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek.

2022. jan. 20. 07:52
 18/43 anonim ***** válasza:
15%

#17: Nem érted a kérdést, egy muszlim szerint nem oda jutsz, akkor hol leszel? A mennyben vagy nem? Vagy mindkettőben? Akkor minden vallás szerint lesz egy párhuzamos univerzum, ahol lesz a lelked?

2022. jan. 20. 07:55
 19/43 anonim ***** válasza:
92%

16-os, én vagyok a 15-ös, nem a korábbi válaszoló.

Nem, nem hiszek vallási multiverzumokban. Én keresztény vagyok és azt hiszem, hogy Isten minden embert üdvözíteni akar, azokat is, akik más vallást hisznek, vagy egyáltalán nincs hitük. Tehát szerintem csak a menny és a pokol a lehetőségek és rajtam áll, hogy hova jutok. Ha minden a legrosszabbul alakulna, akkor is biztos az, hogy nem Isten küldene a pokolra, hanem magamat juttatnám oda. Épp azért vagyok azon, hogy ne így legyen.

2022. jan. 20. 08:21
 20/43 anonim ***** válasza:
27%

#19: Ezt a mantrát megértettem elsőre is. Az ellentmondást nem tudod feloldani. Te szerinted a mennybe kerülsz, mert egy önkényesen kialakított értékrend szerint oda akarsz jutni és aszerint élsz. Egy iszlamista szerint meg nem, ezért elkárhozol. De igaz fordítva is.

Akkor ha nincs multiverzum, párhuzamos túlvilág, akkor a keresztény menny az iszlamista pokol és fordítva?

ne is válaszolj, az ilyen logikai kérdéseken buknak el (többek között) a vallások:)

2022. jan. 20. 08:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!