Ha halhatatlan lennél, mihez kezdenél az örökkévalósággal?
Attól függ, hogy milyen halhatatlanságra gondolsz.
Ha semmilyen függőségem nem lenne. (Pl nem halnék éhen szomjan, semmilyen fizikai hatás nem tudna megölni.)
Elmennék megnézni az univerzum szélét. Esetleg átmennék a határon ha lehet :D
Benépesiteném az egész univerzumot. :D
Vagy:
Épitenék egy elpusztithatattlan számitógépet, irnék rá egy univerzum szimulátort .:D
Mindenre lenne idő, hisz nem halok meg.
Viszont ha csak a földön lennék hallhatatlan vagy pl egy autó elütne és meghalnék, esetleg vége lenne a földnek, csak a földi dolgokat tapasztalhatnám meg, akkor egy idő után "meghalnék unalmamban". :D
Akkor most én kérdezek tőled. :D
Mit tennél akkor, ha bármit megtehetnél, de nincs semmire se szükséged.
A mostani anyag-mozgás, tehát az élet, az anyag legáltalánosabb mozgásformája, generációk egymásutánjára épül, mert halál nélkül vagy túlnépesedne a bolygónk, vagy csak egy (néhány) ember élne, ezt elképzelni is borzalmas...
A halál, vagyis az élet generációs megvalósulása viszont csak az evolúcióval, az alkalmazkodással működik. Ebben mindennek az ad értéket (az én újdonsült filozófiai vagy inkább evolúciós rendszerem szerint), hogy mennyire hasznos az élet fennmaradása, tehát az evolúció számára. A kérdésed számomra értelmezhetetlen, miközben persze az ember minél hosszabban akar élni, de az örökélet számos ok miatt sem valósulhat meg, ill. máris megvalósult, mert a genetikai anyagunkban az élet kezdete óta halmozódik az információ, és rendeződik olyan formában, amelyben letisztulnak az élet fennmaradása számára hasznos információ-részek, és a lelkiismeretünkön keresztül igyekszik a legújabb, éppen élő nemzedék egyedeit a kívánt alkalmazkodási irányba befolyásolni, tehát a több milliárd éves, a több milliárd éve halmozódó, rendszereződő genetikai anyagunk, amely addig nő tovább, amíg csak élet lesz a bolygónkon, és amelyhez minden generáció, de akár minden egyed hozzáteszi a magáét, szóval ez a genetikai anyag szerintem maga az örökkévalóság. Ameddig lesz élet, ez örökké létezni, élni fog, és mindennek a nyoma megmarad benne, ami hasznos az élet számára. Az örökkévalóság e rendszer számára szerintem értelmezhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!