Ami nincs benne a bibliában az nem is létezet soha?
"hanem szimplan visszafordult."
Ezt részleteztem előzőleg már. Ha vissza fordult volna azt észre vettem volna én is és mindenki más is a gépen.
A valóságban nem lapos. A félre fordítások és a te szándékos félre értelmezésed ezen nem változtat. Próbálhatod meghazudtolni Isten teremtését de nem fog változni.
46.
Két lehetőség van.
- Tényleg hiszel ebben. Akkor nézd meg és rájössz hogy tévedtél.
- Egy hazug is troll vagy.
Válasz.
A Föld bolygó igenis geoid alakú, ezen nincs mit vitatni. Azonban a szó szerinti értelemben vett föld - amely például egy kontinens, vagy bármilyen szárazföld - lehet lapos. Abba viszont az égbolt nem számít bele. De ha magáról a teljes Földről beszélünk, akkor nem mondhatjuk azt, hogy teljesen lapos. Az ókori ember nem tudta másképpen kifejezni magát, és nem ismerte annyira a világot, mint a mai kor embere. A Biblia könyveinek legnagyobb részét zsidók írták és több, mint egy évezred alatt állt össze az Ószövetség, avagy a Septuaginta. Az akkori kor emberének nem álltak rendelkezésére modern eszközök és ezért nem tudtak mindent ilyen módon megállapítani. Ezért is van a Bibliában rengeteg ellentmondásosnak - vagy pontatlannak - tűnő kifejezés. De pont ezért nem pontatlan Isten Igéje, mert ránk, bűnös emberekre bízta annak megírását és a könyvek kanonizálását. Ez is mutatja az Ő végtelen szeretetét és irgalmát! Vagy kezdjünk el történelem órát összehozni, hogy el tudjunk beszélgetni a világ változásairól? Igen, tudom! Isten nem változik. Ez így van. De nem is tiltotta meg nekünk embereknek, hogy fedezzük fel a világunkat! Miért kell vádaskodni? Miért kell üdvösségi kérdést csinálni ilyen kicsinyes dologból? Feltett a kérdező egy kérdést és egy cirkusz rovat lett belőle, választ azonban alig kapott a kérdésére. Én persze korábban megválaszoltam remélhetőleg elfogadhatóan.
Az állandóan vádaskodó, fundamentalistától kérdezném: Mi az üdvösség egyetlen feltétele? Kiről szól a Biblia? Az Úr Jézusról! Kit mutat be a Biblia? A geoid vagy lapos földet vagy az Úr Jézust? Szerintem utóbb leírt Üdvözítőnket.
Higgy az Úr Jézusban és üdvözülsz! Nem a föld formájának megállapítása, az evolúció, tudomány és egyéb más témák boncolgatása üdvözít, hanem csak Jézus Krisztus! És az is meg van írva, hogy: "Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsáttatik." (Lk 6:37)
#12-es voltam és egyébként protestáns :)
"Ezért is van a Bibliában rengeteg ellentmondásosnak - vagy pontatlannak - tűnő kifejezés"
Nincs ellentmondás ezt azok mondják akik nem értik az írásokat
Amik levannak írva azok úgyis vannak de ha nem tetszik írhatsz saját bibliát ahol majmokat teremtett isten es abbol fejlődott ki az ember meg azsiak fejjel lefele vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!