Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak mi az üzenete, mik...

Jézusnak mi az üzenete, mik vannak erről a Bibliában, mit mond annak aki fél a haláltól?

Figyelt kérdés
2021. dec. 19. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
„Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha." (János 11:25-26)
2021. dec. 19. 21:59
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Ne féljél,te!Most mégis mi bajod van?Gyere közelebb,nem fog fájni,meg se fogod érezni,szakember vagyok!
2021. dec. 19. 22:14
 3/4 anonim ***** válasza:
29%

Jézus egy alváshoz hasonlította a halál állapotát.

János11:11 Miután ezeket elmondta, hozzátette: „Lázár, a barátunk elaludt, de odamegyek, hogy felébresszem.”

János 11:41-44.

41 Elvették hát a követ. Jézus pedig felnézett az égre, és ezt mondta: „Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál! 42 Igaz, tudom, hogy mindig meghallgatsz. Ezt csak az itt álló sokaság miatt mondtam, hogy elhiggyék, hogy te küldtél engem.” 43 És miután elmondta ezeket, hangosan ezt kiáltotta: „Lázár, jöjj ki!” 44 A halott férfi ekkor kijött, a lába és a keze pólyákkal volt bekötve, az arca pedig egy kendővel volt körültekerve. Jézus ezt mondta: „Vegyétek le róla a pólyákat, hadd menjen!”

2021. dec. 20. 10:08
 4/4 KZitus ***** válasza:
29%

Szia

Látod idézeteket írtak ki Jézus tanításából, ami arra mutat nem lehet azt röviden összefoglalni mi mindenre tanította az embereket. Nemhiába követték tömegek.

„Mikor pedig Jézus befejezte ezeket a beszédeket, olyan hatást ért el, hogy a sokaság ámult a tanítási módján” Máté 7:28. Itt a hegyi beszédről van szó. ami sok sok üzenetet tartalmaz a számunkra.

De Jézusra nem csak a híres mondásai miatt érdemes emlékezni. Az üzenetnek, melyet prédikált, ereje volt, hiszen feltárta az igazságot Istenről, megtanította az embereknek, hogyan találhatják meg az élet valódi értelmét, és egyértelműen rávilágított arra, hogy Isten Királysága az emberi szenvedés ellenszere.

2021. dec. 20. 14:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!