Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosok! Ez miért van?

Vallásosok! Ez miért van?

Figyelt kérdés
Mindig mondják hogy fogadjuk el a másik hitét, meg tartsuk tiszteletben stb. Akkor ti miért sulykoljátok az ateistákra a hiteteket? Ezt többször tapasztaltam.
2021. dec. 28. 17:06
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Én nem zárom ki hogy valami felsőbb erő megalkothatta a világot, de a mellette lévő körítés Jézusról meg miegymásról távol áll tőlem. Talán agnosztikus vagyok, én nem tartok túlvilági élettől.
2021. dec. 28. 18:05
 12/32 anonim ***** válasza:
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. 17 Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa. 18 Aki hiszen ő benne, el nem kárhozik; aki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében. A Jézusban való híres ment meg téged!
2021. dec. 28. 18:17
 13/32 anonim ***** válasza:
95%
Keresztényként én is inkább fordítva tapasztalom. Munkahelyen, ha kiderül, rögtön nekem ugrik pár ember, hogy ők okosabbak nálam és viccet csinálnak belőle vagy csak kapom a lesajnáló nézéseket. Beraknak valami skatulyába... ahol aztán mindenféle tévképzet és pletyka előfordul. Egyébként persze sajnálom azt, aki lehet nem fog üdvözülni, pedig lenne rá lehetősége, de ez mindenkinek a saját döntése, a szívét meg mindenkinek csak Isten ismeri, azért az "ő dolga". Jézus vagy a tanítványok sem térítettek erőszakosan, csak egy vonzó példát mutatottak és azoknak beszéltek, akiket érdekelt vagy kérdeztek valamit. Így hitem szerint ezt kell követni, ha valaki kedvet kap hozzá, érdeklődik, akkor szívesen beszélgetek vele (és remélem, hogy nem mondok hülyeséget:)) és persze azért "megvédem", ha kell. De ha valakire ráerőszakolsz valamit, azzal csak az ellenkezőjét éred el, tehát ennek nincs értelme, sőt szerintem káros. De akibe szorult némi empátia, szerintem ezt magától is tudja.
2021. dec. 28. 20:02
 14/32 anonim ***** válasza:

A legtobb vallasos nem sulykolja a hitet, csak roluk sokszor nem is tudod, hogy azok - nyilvan azok tunnek fel, akik nyomjak.

Egyebkent velunk is hasonloan tortennek a dolgok: sok ateista kritizal, lehulyez, kigunyol. "Talan hagyd abba es kezdj el racionalisan gondolkodni." "Csak azert hiszel benne, mert anyukad azt mondta kiskorodban es az olyan szeeep", (engem pont ateistanak neveltek). Es rengeteg eloitelet meg sztereotipia van velunk kapcsolatban, pedig ahany hivo, annyifele, szerintem. De ez sem jelenti azt, hogy "az ateistak" ilyenek, csak ezeket vesszuk eszre. A legtobb ateista teljesen normalis.

Pont a napokban tortent velem, hogy valaki, akit evek ota kozepesen jol ismerek es kb. szimpatizalunk egymassal, megtudta, hogy hiszek Istenben. Reakcio: "Meg soha nem talalkoztam igazan kedves istenhivovel. Mind vagy tériteni akart, vagy sajnalt, vagy lenezett."

Bevallom, szohoz sem jutottam.

Olyan nagyon nem akarhatok tériteni, ha ez evek ota ki sem derult.

Lenyeg, hogy mindenki a sajat csoportidentitasara buszke es a masikkal ellenseges, es mindenkit megitelnek valamiert. De csak azt veszi eszre, ami ot erinti.

2021. dec. 28. 20:46
 15/32 anonim ***** válasza:
16%

Hát Stefán

lehet, hogy hivatalosan az szamit buntetheto zaklatasnak, hogy

"valaki előbb kifejezte, hogy nem szeretne többet hallani arról a dologról. Ha valaki azt mondja nekem, hogy "Nem érdekel", azt tiszteletben tartom, és azonnal békén hagyom az illetőt."

azert az, hogy "kapcsolatfelvetel: "Szia, hiszel Istenben?" meg "gyere el az istentiszteleti alkalmunkra" lehet roppant idegesito.

En pl. nem hiszek abban, hogy

"aki ateista, az nem üdvözülhet, ergo valami borzalmas vár majd rá, miután meghalt".

sem abban, hogy

"elmondom, amit én igaznak hiszek, és aki Istentől van, annak ez segít, aki meg nem Istentől van, annak nem segít".

Hanem ugy gondolom, hogy nem dolgom kideriteni mas vilagnezetet, megvaltoztatni meg plane nem.

Ugyanezt kerem az ateistaktol is.

Te mit szolnal hozza, ha teged allandoan megszolitananak az ateistak, hogy "szia, hiszel Istenben? Igen? Hat ne higgyel. Hulye vagy??"

2021. dec. 28. 21:09
 16/32 anonim ***** válasza:

kérdező ha hiszel túlvilágban akkor te nem ateista vagy hanem csupán keresztény tagadó! ":D

legalábbis keresztény ellenes...

az ateizmus elutasítja az isteni és természetfeletti dolgokat ennyit erről

amúgy csak fordítva! te magad is tudod szerintem... az oldalon napi szinten vannak a keresztény provokáló hitet gyalázó "kérdések"!

mesekönyvnek neveznek egy több mint 2000 éves könyvet...

az meg hogy bolondnak hülyének és szellemi fogyatékosnak hívják a vallásos embereket miközben 0 érvük van és a tudásuk is kimerül a felszínes dolgokban na meg a végzettségük sem épp orvos meg ügyvéd...

2021. dec. 29. 01:04
 17/32 anonim ***** válasza:

16.

"mesekönyvnek neveznek egy több mint 2000 éves könyvet..."

Attól még hogy egy könyv 2000 éves még lehet mesekönyv. Régen is írtak meséket.

"na meg a végzettségük sem épp orvos meg ügyvéd..."

Mit számítana a másik végzettsége? Főleg egy ilyen témában miben segítene az ha valaki ügyvéd lenne?

2021. dec. 29. 09:28
 18/32 anonim ***** válasza:

Igen, 2000 éve is írtak meséket, de a Bibliában nem található fabula, tehát nagyfokú tudatlanságra vall, ha valaki ennek ellenkezőjét állítja.

2021. dec. 29. 10:43
 19/32 anonim ***** válasza:

18.

Tudtommal egyáltalán nincs bizonyítva hogy minden történet ami le van benne írva az igaz. Akkor miért ne lehetne mesének nevezni? Azért mert te úgy hiszed hogy valami megtörtént nem jelenti azt hogy meg is történt. Bár ugyan az vissza felé is igaz. Bizonyítás nélkül mindkét fél csak feltételezget.

Egyébként az a rész csak megragadta a figyelmem mert vicces volt számomra hogy a megfogalmazásod alapján olyan volt mintha egy könyv nem tartalmazhatna meséket csak azért mert nagyon régi. Nem azt sugallta amit valóbban mondani akartál. Erre lehet nem árt oda figyelni a jövőben. :D

UI.:

Amiket írtam azokat nem támadásnak szántam. Nem akarlak meggyőzni semmiről. Ha úgy véled valamiben tévedek amit leírtam akkor légyszíves írd le hogy hol és miben.

2021. dec. 29. 11:17
 20/32 anonim ***** válasza:

Azért nem lehet mesének nevezni, mert más irodalmi műfaj. Holnap már a verset is prózának hívod majd? Vagy az ódákat balladának?

Az irodalmi tudatlanság is tudatlanság. Irodalmi műfajok pedig általános- és középiskolai tananyag.

Nem tudom, hogy a hozzászólásaimban mi ragadta meg a figyelmed, én a 18-ast és 8-ast írtam csak.

2021. dec. 29. 11:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!